Followers

Tuesday, 5 December 2017

NOAH LIVE IN KUALA LUMPUR


ASSALAMUALAIKUM..

Sekian lama tak ber'update blog ni..
so moh la kita share sikit apa aktiviti zyra 2 minggu lepas!!!
Hehehehehe...

Kau orang for sure la kan tahu Indonesian boyband Noah,
atau sebelum ini dikenali sebagai Peterpan.
sesiapa yang tak tahu group Peterpan, alahaiii zaman sekolah,
zaman muda mudi korang tak awesome la weii !
Hahahahha
 ok gurau.. jangan sentap pula.


Konsert Noah diadakan di Stadium Negara pada 25 Nov 2017 yang lalu.
Zyra excited gila ok nak tengok konsert dorang ,
especially nak jumpa Mas Ariel gue (hahahaha..)
Ini kali kedua zyra melihat Noah in real life.
Sebulan yang lepas, Noah ada datang ke KL untuk Meet & Greet.
So zyra salah seorang lucky fans yang dapat photo group with Noah..
auwwww...


Untuk pengetahuan semua,
Zyra beli tiket yang paling murah sekali, iaitu CAT3 berharga RM95
But trust me, this is the best concert yang zyra pernah pergi!!!!
kenapa??
Sebab nye, sebelum konsert start, staff kata all CAT3 section boleh turun ke bawah.
makna nye, kitaorang boleh pergi area ROCKZONE.
even diaorang ada pasang penghadang untuk ROCKZONE and CAT3,
but still, korang boleh turun joget joget and nampak Noah jelas ok!!!
tapi disebabkan ketinggian zyra tak mengizinkan, so zyra duduk je kat kerusi tu.
at least nak rakam pun boleh nampak semua haha.

And perkara yang buat zyra rasa best gila, 
organizer ni tak straight langsung!!!
dorang tak kisah fans rakam video sepanjang konsert.
Hello ni kalau konsert kpop, nahas la korang!!!
Asyik kena suluh lampu dengan staff je ok!!!
Dah la zyra still trauma dengan Stadium Negara ni
hahaha..
ni semua sebab tragedi time konsert Seventeen haritu.

Time sekolah dulu, mengaku je lah yang korang pun mesti crush gila dengan Ariel kan?
zyra mengaku.. time sekolah dulu memang suka kat Ariel ni.
hahaha..
Bila dah makin berumur, dia makin handsome ok!!
Sumpah tak tipu..
Tak kira la fans lelaki ke perempuan,
semua terjerit jerit panggil Ariel!!!!


The best concert ever!!!
Fanservice yang Ariel bagi tak leh dipertikaikan!!
dia layan fans sama rata..
lepas dia nyanyi side kiri, then dia akan pergi ke kanan pula..
Interaction dengan fans semua, memang tip top.

No wonder Noah/Peterpan sangat digilai dan disayangi oleh kebanyakan masyarakt Indonesia.

Segala gimik, musik yang sangat best, song arrangement,
senang kata, malam tu semua nye perfect!!!
Memang banyak kali Ariel agak pancit sikit,
tapi tak boleh nak cakap apa,
sebabnya dia sendiri siap tukar baju , berpeluh lenjun kau!!
berlari ke sana ke sini..

sekejap ke kiri ke kanan,
depan belakang..
then berapa kali dia paling pemetik gitar ke arah fans sebagai kenang-kenangan kata dia.
sempat juga Ariel bagitahu,
selalu nya di Indonesia, dia akan buka baju then baling ke fans.
tapi di Malaysia dia kena behave sikit 
hahahah..

Ariel, Ukiey, Luqman, David dan seorang lagi drummer yang dibawa sendiri oleh Noah,
zyra lupa nama dia.
Korang memang the best lah!!!!!
Tak menyesal pergi!!!!!!
Get ready for their new album ok,
hope next time dorang datang Malaysia lagi.
Ada rezeki ,zyra nak pergi lagi..

So, ini ada sedikit video yang zyra nak share untuk tatapan korang.
sorry kalau tak seberapa.
hehehe..
sebab nye zyra memang terlalu enjoy malam tu, so tangan pun mengigil 



No comments:

Post a Comment