Followers

Wednesday, 1 February 2017

PAU AYAM & CENDAWAN VIRAL


ASSALAMUALAIKUM

Maybe zyra agak terlambat untuk bercerita mengenai pau ayam dan 
pau cendawan yang pernah jadi viral kat malaysia dulu.
Dulu teringin gila nak makan pau ni.
Lebih lebih lagi pau cendawan tu..!!
Nak tahu sangat inti dia ada cendawan ke??
Haaa gitu...

Setelah sekian lama, baru baru ni je zyra dapat chance nak merasa
makan pau viral ni haaaaa..
Kesian betul..
HAHAHA....

Area rumah zyra dah ada orang start jual pau ayam dengan cendawan ni.
harga untuk 3 biji ni, RM10 !!!
kalau sebiji tak ingat lah, maybe 1 biji RM3.50 kot?

sekali ni je zyra beli, at least dah dapat merasa kan.
Jadi lah...

Rupa pau ni memang rare kan!
Hahaha..
memang sebiji bentuk ayam dengan cendawan.
Tah macam mana la dorang buat bentuk tu.


Rasa pau cendawan tu, sedap laa..
Zyra suka yang cendawan.
Inti dia tu rasa macam mushroom soup gitu.
Maybe dia guna mushroom soup la gamaknye.
Ada cendawan sikit dalam tu, so OK la dengan nama dia kan.

Pau ayam tu, standard la inti dia ada isi ayam.
Macam pau biasa yang inti kari ayam tu je,
Just bentuk dia la rare memang sebiji gila macam ayam panggang.
Nak makan pon rasa sayang sebab comel sangat 
HAHAHHA..



NATURE REPUBLIC BUTTER LIP BALM EXO CHANYEOL


Hi guys..

Rasa lama tak update blog ni, so harini nak cerita kat readers,
baru-baru ni zyra ada hadiah kan kawan zyra Lip Balm jenama NATURE REPUBLIC.
siapa pengguna setia NATURE REPUBLIC mesti dah tahu kan,
EXO adalah duta rasmi untuk produk diaorang.

Kebetulan online kpopshop dekat Instagram zyra follow tu,
ada clearance sale untuk Lip Balm Exo tu,
niat di hati nak beli yang bias zyra punya.
Tapi sebab zyra take time lama sangat, so banyak bias zyra punya dah habis.

Tapi si Chanyeol ni ada lagi 1 yang avalaible,
so zyra decide la beli untuk kawan zyra sebagai hadiah konvokasion dia.
(ehh betul ke eja konvo tu? HAHAHAHAH...)
kebetulan si Chanyeol ni memang ultimate bias dia, so grab je la terus!!

kalau readers nak tahu, Lip Balm Exo ni selalu nye mahal!!
Dalam RM30.++
ada yang jual RM30 lebih taw!!!

Thanks god seller tu buat clearance sale so dia let go
RM20 SAHAJA TERMASUK POSTAGE!
Memang zyra terkilan juga la sebab tak dapat beli bias zyra sekali. haha...

Lip balm CHANYEOL ni perisa STRAWBERRY.
memang wangi bau dia.
kotak dia comel je.
packaging korean product memang semua comel la!!!

Hope next time zyra dapat la grab 1 yang bias zyra punya.
tunggu siapa pula nak buat sale ni.
HEHEHE...