Followers

Thursday, 12 May 2016

Hot & Spicy Topokki/Tteokbokki from Yopokki


ASSALAMUALAIKUM ^^

Penangan Korean drama & Kpop memang sangat kuat 
dalam family Zyra sekarang ni.
Kalau dulu kakak Zyra selalu kutuk Zyra sebab tengok 
drama Korea and berebut TV nak tengok drama Cina dorang segala.

Sekarang dorang pula yang over tengok drama Korea kat OneHD tu.
Menyampah sangat!!!
Hahahah...

Ok penat membebel dah.
Nak share cerita baru baru ni kitaorang se'family 
ada beli Tteokbokki dekat Aeon/Jusco.

Dari dulu lagi dok cari and finally jumpa juga!!!!
1 paket tu RM24.99 tak silap.
Harga promosi ok.
Normal price, i don't know lah.
Hehehehe...


Before beli tu kitaorang check la ingredients.
So far rasanye takde yang pelik pelik.


Jangan risau kalau tak tahu nak masak tteokbokki ni.
Dekat belakang tu ada cara cara nak masak.
Simple je, just masuk kan semua yang ada dalam paket tu
and tambah kan air untuk sauce dia.


Pada pendapat Zyra, tteokbokki ni sedap.
Cuma sauce dia agak pedas and rasa cili tak masak gitu.
Dah nama pon hot & spicy, kan?
Well....
Next time kalau beli lagi, kena tambah gula sikit.
So rasa lah pedas pedas manis.
Baru lah umphhhh!!!!!!!!!!!

Oh ye, dia punya rice cake tu pon nice juga.
Kenyal kenyal!!!!
time nak masak tu, make sure masak sampai sauce tu likat sikit.
Kitaorang pon waswas nak masak, 
tapi selamat la selalu tengok kat Tv, so boleh la imagine 
macam mana rupa tteobokki ni bila dah masak.

Ok sekian, terima kasih.

^^

No comments: