Followers

Monday, 16 May 2016

20 Once Again Chinese Movie


ASSALAMUALAIKUM ^^

Salam Isnin semua nya.
Hehehehe...
Mesti ramai yang Monday Blues, betul tak??
Termasuk lah Zyra...
Boring....
Hurmmm....

This time Zyra nak story sikit pasal Chinese movie 
lakonan bekas ahli Exo, Luhan dan juga seorang lagi
pelakon famous dari negara China, Chen Bolin.

Mengisahkan seorang nenek ( kepada Luhan),
yang bangga dengan kejayaan anak lelaki dia sebagai Lecturer
dan selalu mencanang kisah anak dia kat pusat komuniti warga emas gitu lah.

 Dalam family diaorang, cuma nenek Luhan saja yang support Luhan
untuk jadi penyanyi dan ikut saja kemahuan cucu kesayangan dia tu.

Tapi, anak menantu dan cucu cucu yang lain agak tertekan 
dengan sikap si nenek yang kuat membebel tu.
Then satu hari diaorang decided untuk hantar si nenek kat rumah orang-orang tua.

Si nenek yang mengetahui rancangan anak cucu dia tu terus la rasa sedih!!
Then satu malam tu, si nenek terjumpa 1 studio untuk tangkap gambar.

Nak tahu apa terjadi dekat si nenek lepas dia pergi studio tu
and selesai tangkap gambar?
Better readers tengok movie ni..
Sebab best and sedih!!
Tapi starting dia memang kelakar sangat!!




Thursday, 12 May 2016

Hot & Spicy Topokki/Tteokbokki from Yopokki


ASSALAMUALAIKUM ^^

Penangan Korean drama & Kpop memang sangat kuat 
dalam family Zyra sekarang ni.
Kalau dulu kakak Zyra selalu kutuk Zyra sebab tengok 
drama Korea and berebut TV nak tengok drama Cina dorang segala.

Sekarang dorang pula yang over tengok drama Korea kat OneHD tu.
Menyampah sangat!!!
Hahahah...

Ok penat membebel dah.
Nak share cerita baru baru ni kitaorang se'family 
ada beli Tteokbokki dekat Aeon/Jusco.

Dari dulu lagi dok cari and finally jumpa juga!!!!
1 paket tu RM24.99 tak silap.
Harga promosi ok.
Normal price, i don't know lah.
Hehehehe...


Before beli tu kitaorang check la ingredients.
So far rasanye takde yang pelik pelik.


Jangan risau kalau tak tahu nak masak tteokbokki ni.
Dekat belakang tu ada cara cara nak masak.
Simple je, just masuk kan semua yang ada dalam paket tu
and tambah kan air untuk sauce dia.


Pada pendapat Zyra, tteokbokki ni sedap.
Cuma sauce dia agak pedas and rasa cili tak masak gitu.
Dah nama pon hot & spicy, kan?
Well....
Next time kalau beli lagi, kena tambah gula sikit.
So rasa lah pedas pedas manis.
Baru lah umphhhh!!!!!!!!!!!

Oh ye, dia punya rice cake tu pon nice juga.
Kenyal kenyal!!!!
time nak masak tu, make sure masak sampai sauce tu likat sikit.
Kitaorang pon waswas nak masak, 
tapi selamat la selalu tengok kat Tv, so boleh la imagine 
macam mana rupa tteobokki ni bila dah masak.

Ok sekian, terima kasih.

^^

Monday, 9 May 2016

Choco Bank Korean Drama


ASSALAMUALAIKUM ^^

Exo-L semua dah tengok drama web lakonan Kai ni?
Well, Zyra baru je habis tengok.
Even drama ni dah berkurun ditayangkan !
Hahahaha....

Siapa sengih-sengih time part Kai keluar??
Mohon lah angkat tangan!!
:P

Bukan main handsome pula Kai dalam drama ni.
Even dia bukan Bias Zyra, 
tiba tiba pula rasa macam tersuka.
Pfttt!!!!!!

Sinopsis :
Choco Bank is about a guy named Kim Eun Haeng, who is a college graduate entering the workforce. His father made sure he had a lucky start in life by giving him a name that meant money. Eun Haeng (meaning Bank in Korean) will deal with the concerns many in their 20s struggle with when they start working for the very first time.And a girl named Ha Cho Co who is getting ready to start a business. The story plays out as the two meet and finds out more about the financial service industry.

Dalam drama ni kita boleh tengok lah yang Korea Selatan
memang maju betul dalam teknologi diaorang.
Untuk hal banking pon sangat mudah dan hanya di hujung jari sajer...

Ditambah pula Kai Exo yang berlakon.
Kau rasa???
Hahahah...


Drama ni cuma hanya 6 episode.
Bagus la untuk Zyra yang tak suka sangat tengok drama banyak banyak episode.
Siapa yang tak tengok lagi, sila la tengok.
Tapi pandai pandai la nak 'move on' nanti ye
Hahahah

LASH PERM ALL SHOCKARA BY ETUDE HOUSE



ASSALAMUALAIKUM^^

Monday blues tak wahai readers???
Hahahaha..
Rasa macam boring gila kan bila masuk hari Isnin
and rasa malas gila nak pergi kerja.

Kebetulan Zyra baru cuba pakai Lash Perm All Shockcara 
dari Etude House ni,
(birthday gift from my Chingu!!)
So Zyra nak share sikit la review nyerrrr...


Like always, packaging produk Etude House memang cute cute!!
Kita sebagai girls memang senang tertarik la nak beli nyerrr....
Model untuk maskara ni pula si Krystal FX,
so well, of course la fefeling Kpop je bila pakai.
Hahahahaha...!!!!

Brush maskara ni jenis straight.
Tak melengkung macam maskara lain.
Tapi still ok la and senang nak apply.
Zyra nak ingat kan kalau uolls nak maskara yang SUPERB LENTIK,
jangan beli yang ni.
Sebab ni just nice untuk makeup yang natural je.
Ala ala Korean style gitu.

^^


Tuesday, 3 May 2016

Homemade Marshmallows


ASSALAMUALAIKUM^^

Selamat pagi readers.
Hehehe..
Amacam cuti panjang ??
Semua dok pakat balik kampung ker?
Zyra pon balik kampung di Pahang.


Actually dah lama nak 'tayang' gambar marshmallow ni ha.
Buat sendiri je kat rumah.
Kebetulan tengok program masakan kat Astro,
dah tu semua pakat beria nak try kat rumah.

Zyra malas nak share resepi .
Sebab tak INGAT SEBENARNYA!!
HAHAHAHAHA...

Don't worry, kat Google ada banyak.
Readers boleh search!



Yang warna kuning ni flavor Vanilla.
First time try buat.
Second time , kitaorang buat flavor Strawberry.

Tak sangka gila boleh MENJADI sama macam beli kat kedai.
HAHAHAHA...

Resepi nak buat pon tak susah.
Betul tak tipu.