Followers

Thursday, 29 December 2016

Baekhyun EXO Pepero


ASSALAMUALAIKUM ^^

Hello readers...
Dah lama tak update blog ni.
Naik berhabuk debu semua ada lah!!

Tak tahu nak cerita apa kat korang sebenarnye.
Just nak share baru baru ni Zyra ada beli Pepero Baekhyun Cover.
Oh my god...!!!

Hahaha ...
Bukan senang tahu nak cari Pepero Exo ni.
Yang jual online pun bukan main mahal.
Pernah terjumpa dekat AEON, dalam RM30 something 1 kotak besar (6 box dalam tu), tu pon sebab ada promosi.

Nak di jadikan cerita, satu petang tu Zyra ada la pergi SPEEDMART 99 area rumah ni ha.
Then ternampak dorang ada jual Pepero Baekhyun ni.
Harga dalam RM8.50 sekotak!!

Tak nak fikir banyak Zyra terus je grab!!
Isi dalam macam biasa je la dengan normal Pepero selalu ada jual tu.
Selang 2-3 hari Zyra pergi lagi SPEEDMART, 
harga Pepero Baekhyun tu dah jadi RM3.55 JER!!!!

YA TUHAN!!!
sabar je laa...
so far, Zyra dah beli 2 kotak Pepero Baekhyun ni ha.
Semata-mata sebab EXO ! 
pftttt

ok gais.
xoxo

Monday, 16 May 2016

20 Once Again Chinese Movie


ASSALAMUALAIKUM ^^

Salam Isnin semua nya.
Hehehehe...
Mesti ramai yang Monday Blues, betul tak??
Termasuk lah Zyra...
Boring....
Hurmmm....

This time Zyra nak story sikit pasal Chinese movie 
lakonan bekas ahli Exo, Luhan dan juga seorang lagi
pelakon famous dari negara China, Chen Bolin.

Mengisahkan seorang nenek ( kepada Luhan),
yang bangga dengan kejayaan anak lelaki dia sebagai Lecturer
dan selalu mencanang kisah anak dia kat pusat komuniti warga emas gitu lah.

 Dalam family diaorang, cuma nenek Luhan saja yang support Luhan
untuk jadi penyanyi dan ikut saja kemahuan cucu kesayangan dia tu.

Tapi, anak menantu dan cucu cucu yang lain agak tertekan 
dengan sikap si nenek yang kuat membebel tu.
Then satu hari diaorang decided untuk hantar si nenek kat rumah orang-orang tua.

Si nenek yang mengetahui rancangan anak cucu dia tu terus la rasa sedih!!
Then satu malam tu, si nenek terjumpa 1 studio untuk tangkap gambar.

Nak tahu apa terjadi dekat si nenek lepas dia pergi studio tu
and selesai tangkap gambar?
Better readers tengok movie ni..
Sebab best and sedih!!
Tapi starting dia memang kelakar sangat!!




Thursday, 12 May 2016

Hot & Spicy Topokki/Tteokbokki from Yopokki


ASSALAMUALAIKUM ^^

Penangan Korean drama & Kpop memang sangat kuat 
dalam family Zyra sekarang ni.
Kalau dulu kakak Zyra selalu kutuk Zyra sebab tengok 
drama Korea and berebut TV nak tengok drama Cina dorang segala.

Sekarang dorang pula yang over tengok drama Korea kat OneHD tu.
Menyampah sangat!!!
Hahahah...

Ok penat membebel dah.
Nak share cerita baru baru ni kitaorang se'family 
ada beli Tteokbokki dekat Aeon/Jusco.

Dari dulu lagi dok cari and finally jumpa juga!!!!
1 paket tu RM24.99 tak silap.
Harga promosi ok.
Normal price, i don't know lah.
Hehehehe...


Before beli tu kitaorang check la ingredients.
So far rasanye takde yang pelik pelik.


Jangan risau kalau tak tahu nak masak tteokbokki ni.
Dekat belakang tu ada cara cara nak masak.
Simple je, just masuk kan semua yang ada dalam paket tu
and tambah kan air untuk sauce dia.


Pada pendapat Zyra, tteokbokki ni sedap.
Cuma sauce dia agak pedas and rasa cili tak masak gitu.
Dah nama pon hot & spicy, kan?
Well....
Next time kalau beli lagi, kena tambah gula sikit.
So rasa lah pedas pedas manis.
Baru lah umphhhh!!!!!!!!!!!

Oh ye, dia punya rice cake tu pon nice juga.
Kenyal kenyal!!!!
time nak masak tu, make sure masak sampai sauce tu likat sikit.
Kitaorang pon waswas nak masak, 
tapi selamat la selalu tengok kat Tv, so boleh la imagine 
macam mana rupa tteobokki ni bila dah masak.

Ok sekian, terima kasih.

^^

Monday, 9 May 2016

Choco Bank Korean Drama


ASSALAMUALAIKUM ^^

Exo-L semua dah tengok drama web lakonan Kai ni?
Well, Zyra baru je habis tengok.
Even drama ni dah berkurun ditayangkan !
Hahahaha....

Siapa sengih-sengih time part Kai keluar??
Mohon lah angkat tangan!!
:P

Bukan main handsome pula Kai dalam drama ni.
Even dia bukan Bias Zyra, 
tiba tiba pula rasa macam tersuka.
Pfttt!!!!!!

Sinopsis :
Choco Bank is about a guy named Kim Eun Haeng, who is a college graduate entering the workforce. His father made sure he had a lucky start in life by giving him a name that meant money. Eun Haeng (meaning Bank in Korean) will deal with the concerns many in their 20s struggle with when they start working for the very first time.And a girl named Ha Cho Co who is getting ready to start a business. The story plays out as the two meet and finds out more about the financial service industry.

Dalam drama ni kita boleh tengok lah yang Korea Selatan
memang maju betul dalam teknologi diaorang.
Untuk hal banking pon sangat mudah dan hanya di hujung jari sajer...

Ditambah pula Kai Exo yang berlakon.
Kau rasa???
Hahahah...


Drama ni cuma hanya 6 episode.
Bagus la untuk Zyra yang tak suka sangat tengok drama banyak banyak episode.
Siapa yang tak tengok lagi, sila la tengok.
Tapi pandai pandai la nak 'move on' nanti ye
Hahahah

LASH PERM ALL SHOCKARA BY ETUDE HOUSE



ASSALAMUALAIKUM^^

Monday blues tak wahai readers???
Hahahaha..
Rasa macam boring gila kan bila masuk hari Isnin
and rasa malas gila nak pergi kerja.

Kebetulan Zyra baru cuba pakai Lash Perm All Shockcara 
dari Etude House ni,
(birthday gift from my Chingu!!)
So Zyra nak share sikit la review nyerrrr...


Like always, packaging produk Etude House memang cute cute!!
Kita sebagai girls memang senang tertarik la nak beli nyerrr....
Model untuk maskara ni pula si Krystal FX,
so well, of course la fefeling Kpop je bila pakai.
Hahahahaha...!!!!

Brush maskara ni jenis straight.
Tak melengkung macam maskara lain.
Tapi still ok la and senang nak apply.
Zyra nak ingat kan kalau uolls nak maskara yang SUPERB LENTIK,
jangan beli yang ni.
Sebab ni just nice untuk makeup yang natural je.
Ala ala Korean style gitu.

^^


Tuesday, 3 May 2016

Homemade Marshmallows


ASSALAMUALAIKUM^^

Selamat pagi readers.
Hehehe..
Amacam cuti panjang ??
Semua dok pakat balik kampung ker?
Zyra pon balik kampung di Pahang.


Actually dah lama nak 'tayang' gambar marshmallow ni ha.
Buat sendiri je kat rumah.
Kebetulan tengok program masakan kat Astro,
dah tu semua pakat beria nak try kat rumah.

Zyra malas nak share resepi .
Sebab tak INGAT SEBENARNYA!!
HAHAHAHAHA...

Don't worry, kat Google ada banyak.
Readers boleh search!



Yang warna kuning ni flavor Vanilla.
First time try buat.
Second time , kitaorang buat flavor Strawberry.

Tak sangka gila boleh MENJADI sama macam beli kat kedai.
HAHAHAHA...

Resepi nak buat pon tak susah.
Betul tak tipu.

Friday, 29 April 2016

Oh My God 2015 Chinese Movie


Assalamualaikum ^^

Hari ni Zyra nak cerita pasal Chinese movie lakonan Lay daripada group 
EXO atau nama asal dia, Zhang Xiying.
Movie ni lebih kurang macam cerita Hello Baby lakonan Jang Keun Suk.


Like always lah,
kalau takde bias Zyra, memang takde maknanya Zyra nak layan movie ni.
Hahahaha...
Thanks god sebab Lay ada and baby ni pula memang cute!!!
Aigooo yaaa.....
:D


Kisah 2 sahabat ni agak kelakar lah bila muncul nya
baby boy misteri ni dalam rumah diaorang.
Habis semua kalut jadi nya.


Especially Si Lay tu haaa..
Dah la dia ada girlfriend!
Bergaduh la diaorang.
Bila buat ujian DNA, result dia lagi cannot go.
Readers kena tengok sendiri movie ni.
Baru tahu jalan cerita dia macam mana.
Agak sedih juga.
Don't worry, jalan cerita dia tak sama sangat dengan Hello Baby.
Nak tahu siapa baby tu, mesti kena tengok!!

1 happy family....

Kasi belanja sikit trailer movie Oh My God 2015 

Handsome nye laaa kau ni !!!!
Bertuah nye la baby ni dapat hug and kisses from Lay appa!!!


Calon suami mithali la nieh!!
Oh my gosh!!
 <3

Thursday, 28 April 2016

Unforgettable / Pure Love Korean Movie


ASSALAMUALAIKUM ^^

Salam Khamis semua ehehehe...
Movie ni dah lama ditayangkan,
tapi baru sekarang Zyra ada mood nak tengok.
:D

Harus lah kena tengok, sebab ada D.O Exo berlakon kan!!!
My bias tu.......!!!!!!


Ni antara pelakon utama yang menjayakan movie ni.
At first, Zyra macam tak tertarik pon nak tengok.
Tapi disebabkan DO, then zyra tengok juga.
Sedih rupanya cerita ni...

Movie ni more to friendship lah...
Memang deep jalan cerita dia.


Lima orang sahabat yang saling taking care each other.
Selalu buat apa saja sama-sama..
And sanggup berkorban untuk kegembiraan sahabat tersayang.


Zyra suka jalan cerita dan pemandangan dalam movie ni.
Sebuah kampung di pulau kecil.
Suasana kampung yang sangat Zyra rindu kan!

Apa yang buat Zyra terharu dalam movie ni,
salah seorang antara 5 sahabat ni,
kaki dia tempang, so susah nak berjalan..
Semua kawan kawan dia selalu tolong dia time susah or senang!

Nak tahu apa ending cerita ni,
readers kena lah tengok, baru puas........Menangis!
hehehe...

Kita kasi tunjuk trailer sikit.

P/S: Sayangi dan hargailah sahabat kita selagi mereka masih ada
:')

Thursday, 21 April 2016

A Werewolf Boy


Salam Khamis dear...

Disebabkan banyak sangat free time harini,
so dah boring sampai tak tahu nak buat apa!!
Then godek godek la DramaGo punya web.

Then baru teringat yang movie Joongki yang lama ni tak pernah tengok lagi.
So sepantas kilat la zyra klik Play kat situ!!
Hahahahahha.....

Kalau nak tahu sinopsis movie ni, sila google ye..
Sebab Zyra malas nak type .
Hahahaha mianhae ^^

Tengok tajuk pon mesti dah boleh agak kan, movie ni pasal apa.
Well, watak Song Joongki adalah serigala jadian.
So kelakuan dia tak macam manusia normal.

Kalau terjumpa macam ni pon, sure Zyra lari sebab terkejut punya pasal.
Hahahaha...

First time Joongki tergodaaaa...
ohhhh my myyy...

Macam seekor anjing, dia sangat setia pada tuan dia right?
Macam tu juga watak Joongki dalam movie ni..
Auwwww sweet ....



Dalam movie ni, Joongki tak banyak bercakap.
So, ni scene first time dia bersuara..
Memang sedih part ni!

Ini antara scene yang sedih bagi Zyra.
Nak tahu ending dia macam mana, readers yang tak pernah tengok tu,
sila tengok ye!!
Hehehe.....

Annyeong!!


Wednesday, 20 April 2016

Rindu Nak Blogging


Rindu...
Tapi tak tahu apa nak cerita.
Hahahahaha....
Sad life.
Otak blank jerrrrrrrr...
Idea pleaseeeee...

Wednesday, 16 March 2016