Followers

Wednesday, 16 December 2015

I Promise by Harris J


ASSALAMUALAIKUM..

Well... Well.. Well...
Malam malam ni tiba tiba pula datang mood nak update blog.
Hehehehe...

Tak nak cerita panjang lebar.
Just nak bagitahu yang Zyra dah falling in love betul lah
dengan si Harris J ni since tengok dia nyanyi live masa
di program Meletop di Astro last week!!!


Sejujurnya Zyra tak tahu pon lagu Salam Alaikum ni
adalah lagu Harris J.
Rupa penyanyi tu pon Zyra tak tahu!!!
Betapa ketinggalannye Zyra!!
Hahahahaha...
* coz i'm tooo focus dengan kpop dan Afgan!Pftttt.............!!!

Bila first time dengar Harris J nyanyi dekat Meletop.
Masyaallah!!
Sedap betul suara anak orang ni..
Dengan handsome nye!!
Ya ampun!!!!


Masa game tebar roti canai tu,
tak tahu mana satu nak tengok!!
Nak tengok Afgan ke, nak tengok Harris!
2-2 handsome!
2-2 kelakar!!!!!
Pfttt!!!

Menyesalnye tak buat video masa Harris J 
nyanyi lagu I Promise dengan Salam Alaikum.
:(

Nak selfie pon tak sempat sebab slot dia pon sekejap je.
Then habis part tebar roti canai tu,
Harris dah pergi.
Maybe ada interview dengan reporters atau pon masuk bilik rehat.
IDK.

Zyra paling suka lagu Harris J yang ni.
Promise.
ok jom layannnnnn.....




Saturday, 12 December 2015

Peluang Bertemu Afgan Syahreza Di Meletop & Meletop Kebaboom


ASSALAMULAIKUM ^^

Dah banyak hari tak update blog ni kan.
So hari ni Zyra nak share pengalaman manis sewaktu Zyra 
berpeluang bertemu penyanyi kesukaan Zyra, Afgan Syahreza.

Siapa yang tak kenal Afgan kan?
Penyanyi lelaki Indonesia yang memang terkenal sekarang ni.
Dan a few months ago baru je adakan konsert di Malaysia.

Pada Jumaat yang lepas ( 4 December 2015),
Zyra ada terlihat contest di IG dan pemenang akan berpeluang bertemu Afgan
di program Astro.

Dalam hati selalu berdoa, one day nanti nak sangat jumpa Afgan 
dan dengar dia nyanyi LIVE!!
Memang suka lagu dia dari zaman sekolah and time tu first single dia
 'TERIMA KASIH CINTA'..

Disebabkan contest di IG tu di upload dalam pukul 6 lebih (pm).
So Zyra decide, selepas sembahyang Maghrib,
Zyra nak try jawab 2 soalan yang diberikan tu dan email secepat mungkin!!


Alhamdulillah...
Pada hari Isnin ( 7 December 2015),
Zyra telah terima balasan email dari Admin MY Afganisme dan
memaklumkan bahawa Zyra telah memenangi 2 pass untuk menyaksikan 
Afgan dalam program Meletop dan Meletop Kebaboom.


Sebab lambat sangat nak berebut seat depan,
dapat duduk barisan ke-3 pon ok lah.
At least nampak juga Afgan.
HAHAHAHA...


video
*Sorry kualiti video tak bagus.

Kedatangan Afgan ke Malaysia adalah untuk mempromosi kan single
Knock Me Out.
Antara favorite Zyra selain Jodoh Pasti Bertemu.
:D


Sedih juga sebab tak dapat selfie dengan Afgan.
Well, ramai sangat fans and keep tolak tolak.
Macam kasihan juga kat Afgan.
But at least ada fans yang share photo group ni and ada lah terselit Zyra.
Then, i'm happy!
Thanks ye Sis Azra.
:'D


 Ini sewaktu Afgan di program Meletop Kebaboom.
Sudah tukar baju..
Yeayyyy....!!!
Hahahaha...


Time ni Afgan tengah nyanyi lagu Katakan Tidak.
Pada permulaan program, Afgan nyanyikan lagu kesukaan Zyra juga,
Pesan Cinta.

Kita curi curi tengok awak.
Maaf Pa Gan.
(Only Afganisme je tahu nama gelaran tu!hahahaha...)
By the way, thanks ye.
Next time, Insyaallah ada lagi.
Zyra terharu sangat.
*Don't ask apa maksud nye..Hehehe.
Biar lah rahsia.
:)

video
'Katakan Tidak'

Before balik para pemenang dan Admin (Afganisme)
bergambar beramai-ramai sebagai tanda kenangan.
*Zyra berdiri di barisan hadapan.
2 dari kanan.
Menyesal tak pakai wedges tinggi sikit!!
Kalau tak , maybe dalam photo group tu nampak jelas sikit muka Zyra.
:'D

Free style and shouted, 'Afgannnnnnnnn......!!!!!!'

Hope dapat jumpa Afgan lagi lepas ni.
Oh jebal..........
Dan harap perkenalan kami antra Afganisme yang lain tak kan terputus macam tu je.
Ramai lagi yang tak sempat nak bertegur.

Whatever is, Zyra bersyukur sangat dapat spent time dengan Afganisme malam tu
dan harus lah puas hati bila dah dapat face to face dengan Afgan.
Especially dapat tengok dia sedekat tu.

Semoga kita bertemu di lain hari ya Gan.
Dan kamu juga, Afganisme.......

:P

Friday, 4 December 2015

Got7 Dan BTS Di MAMA2015, Hong Kong


Yuhuuuu!!!!

Siapa yang still dalam mood MAMA2015 yang baru je diadakan di Hong Kong
pada hari Rabu yang lepas??
Mesti ramai lagi yang tak habis fangirling kan??
Hahahaha...
Same here!!



Performance antara Got7 dan BTS memang best lah.
Well..
Almost setahun tertunggu tunggu bila lah 2 group ni
akan dapat chance untuk perform masa MAMA.
Last year, diaorang ni still boleh dikata kan rookie group la kannnn..

Tahun ni memang masing masing dah famous!!
Of course lah boleh dapat perform!
Oh yeahhh...............!!!!


Got7 & BTS Collaboration + If You Do

Run, BTS