Followers

Friday, 28 August 2015

BABY CAKE SMASH


ASSALAMUALAIKUM^^

Readers selalu dengar tak tradisi BABY CAKE SMASH yang omputih 
selalu buat tu???
Baby Shower, Zyra selalu la dengar.
Kalau BABY CAKE SMASH ni agak baru juga la.
hahahaha....

ok, you can called me, KUNO
:D

Last week, Zyra dok layan la CAKE BOSS kat ASTRO tu haa...
Bila ada customer request cake untuk BABY CAKE SMASH,
then baru la Zyra tahu apa kebenda nye CAKE SMASH ni.
hahahaha..

Selalu nye, omputih buat BABY CAKE SMASH untuk
celebrate birthday anak dorang yang baby lagi tu haa..
Selalu nye untuk baby yang 1 tahun.
Then, habis di hancurkan nye kek shantek tu..
ALAHAIII..







Macam macam la omputih ni kan..
Kalau Zyra, alahaii tak sanggup la nak buat macam ni.
Rasa membazir gila !
hahahaha.....





Friday, 21 August 2015

Sebab..


Sebab percaya..
Sebab sayang..
Sebab yakin..

Ego..
Maruah..
Buang jauh ke tepi..

Sebab bodoh?
Tak....
Sebab sayang..

Tapi takpe..
Andai kata berjodoh...
YOU CAN'T SAY NO.

^^

Monday, 17 August 2015

JAHATNYA NUFFNANG!


Salam readersssss....

Baru dapat khabar berita duka dari my sis yang kuota wifi just tinggal
20% saja lagi okeyh!!!!
Readers rasaaaa????
Perghh!!!!

Hujung bulan pon belum lagi ni, taw tak!!!
Macam mana nak post entry tiap tiap hari..?
Macam mana nak blog walking tiap tiap hari...?
HUH!!!

Yang paling buat sakit hati,
banyak pula laa ads nuffnang berlegar legar haa kat blog uolss!

Dengan kuota yang ada ni memang susah la nak maintain
traffic blog and klik klik kat blog uolss haaa...

Haiyoooo...


CRACKING...!


Hukhukhukkk....
Boleh tak imagine perasaan korang bila phone korang jatuh bagaikan ditimpa tangga,
dan paling sadis, crack pula!!!
Rasa rasa macam jantung nak berhenti sekejap, kan???!!

:'D

Hadooyaiiii...
Dah la jatuh macam nangka busuk haaa!!
Siap melantun lagi oiii...

Pasrah je la wahai hati.


Thursday, 6 August 2015

MINION MENARI LAGU GROWL, EXO


ASSALAMUALAIKUM...

Siapa suka minion, angkat tangan???
HAHAHA....
Comel je kan benda alah ni...
Bahasa diaorang pun kelakar je bunyi...

Minion ni memang suka menyanyi dan menari.
Kalau readers memang suka tengok cerita diaorang tu,
for sure dah kenal character gila gila minion ni kan..
hehehe..

Latest news yang zyra baca kat internet,
pasal video minion menari lagu kpop GROWL, by EXO.

Jom kita tengok!


Wednesday, 5 August 2015

Pengalaman Sendiri Disamun Bersenjatakan Parang


Assalamualaikum.

Kisah yang Zyra kongsi kan kepada readers ni memang kisah
betul yang terjadi dekat Zyra dan kakak pada Ahad yang lepas.
Memang tak sangka akan alami sendiri kejadian ni.
Selalu tengok dalam berita atau surat khabar je.

Pada petang Ahad tu, kitaorang adik beradik keluar beli barang.
Dan ada singgah ATM di Petronas dan car wash untuk cuci kereta.
Lepas sampai rumah, elok je keluar dari kereta, then terus kena attacked!

Tak sempat nak lari jauh or jerit mintak tolong.
Pintu pagar rumah pon tak sempat nak masuk!
Padahal sebelum keluar dari kereta, kitaorang dah pandang dulu cermin 
belakang apa semua.

Tah masa bila lah yang dioarang ni datang naik motor.
Seingat Zyra, ada 6 orang, 3 motor,
memakai helmet full face dan masing masing memegang parang.
Kitaorang syak, maybe orang MELAYU/INDONESIA/SABAH/SARAWAK.
Sebab yang sorang tu ada slang sikit bila dia bercakap!

Walaupun diaorang ni tak cederakan kitaorang adik beradik,
tapi diaorang still acu kan parang tu kat perut kitaorang.

Geng diaorang ni memang tak reti takut.
Ada jiran tolong halau dorang pon dorang buat takde perasaan!!

Kawasan rumah Zyra di Setapak, berdekatan UPTOWN Danau Kota 
ni memang bahaya lah sekarang!!

so sesiapa yang stay area sini tolong lah hati hati!!

Hari ni je ada 2 artikel Zyra baca dekat UTUSAN MALAYSIA fasal
kes samun bersenjatakan parang ni.
Kalau ada salah seorang dari dorang tu memang terlibat sama,
terima lah pembalasan korang.

Apa yang terjadi, Zyra redha.
Syukur kitaorang takde cedera apa apa..

Kepada dorang yang amek duit apa semua tu..
Biar ALLAH je yang balas sebab korang dah makan duit ANAK YATIM PIATU.

Sticker Wajah Luhan Di Wechat^^


Yooo Yooo!!!
hehehe...
Sekali sekala curi tag line Luhan lah!
HAHAHA...

ok kpoppers.
Siapa dah tahu fasal news ni??
Dah keluar paper pon kan..

Tak sabar nye la nak install sticker Luhan kat WECHAT!!
Zyra memang suka guna WECHAT sebab sticker kat sana comel and kelakar!
Even ramai yang suka pakai WHATSAPP, tapi kalau sticker ni,
memang Zyra pilih WECHAT laa hehehe...





alahaiii anak oiii...
why so kyeoptaaaaa....!!!

Semangat Zyra nak tunggu sticker ni.
Dulu gigih install LINE semata mata nak guna sticker You Who Come From The Star.
:D