Followers

Friday, 10 July 2015

Novel SUMBAT by Faizal Sulaiman


ASSALAMUALAIKUM.

fixi lovers here...
huhu^^

ok takde la lover sangat kan..
sebab banyak lagi collection novel Fixi yang Zyra takde!
hahaha...

Semalam baru habis baca novel SUMBAT.
orang lain dah berkurun khatam novel ni,
Zyra baru terhegeh hegeh nak baca.. hahahaha...

Motif utama Zyra suka novel ni sebab cover dia yang comel penuh dengan MACAROONS!
hehehehe....
nampak tak yang Zyra ni memang pentingkan luaran?
WHATEVER....!
*flip hair*

Bila baca sinopsis novel ni,
terus tertarik nak baca sampai habis lah!!

Jangan tertipu dengan kecomelan cover novel ni.
Sebab jalan cerita novel ni sangat BEST and penuh dengan DENDAM,
DARAH, dan HASAD DENGKI.
ok, that's damn cool mannnnn....

Zyra memang suka kan cerita yang thriller macam ni.
Bunuh bunuh... Seram....
Memang my taste laaa...

Sesiapa tak pernah baca lagi novel SUMBAT,
why not korang try baca..
Serious awesome..
hahaha...

SINOPSIS SUMBAT

Ramuan SUMBAT:
  • 250 ml Dendam, jenama “Silam”
  • 150 gm Rahsia Hitam
  • 50 gm Cinta, paket “Terhalang”
  • 3 sudu besar Air Mata
  • Setengah cawan Pengorbanan
  • 5 ulas Kesetiaan (dihiris nipis)
  • 8 kuntum Senyuman (sebagai hiasan)
Caranya:
Ayakkan 150 gm Rahsia Hitam dengan 50 gm Cinta Terhalang.Pastikan dapat tekstur halus. Pukulkan 250 ml Dendam Silam hingga kembang. Campurkan dengan adunan yang diayak tadi perlahan-lahan. Kacau rata. Selang selikan dengan setengah cawan Pengorbanan dan 3 sudu besar Air Mata. Bila sebati, masukkan hirisan Kesetiaan. Kacau dengan teknikfolding. Tuang ke dalam baking tray dan bakarlah sepuas hati. Hias dengan kuntum senyuman. Voila!

1 comment:

Ika said...

Baca ramuan dia pun dah rasa takut. hahah.