Followers

Tuesday, 28 July 2015

Novel Let It Snow


Kalau readers kaki novel, 
mesti semua dah tahu kan pasal novel ni.
Agak famous juga lah..

Baru-baru ni Zyra beli la 1 dengan menggunakan Baucer Buku tu haaa...
Tertarik nak beli sebab ternampak nama penulis dia, JOHN GREEN.

Alaaa...
Sape tak kenal John Green.
Novelis untuk novel The Fault In Our Star dan Paper Town.

Disebabkan salah seorang novelis untuk novel Let It Snow ni ada John, 
so zyra decided untuk beli.

Dalam novel ni ada 3 kisah berkaitan love dan Christmas.
Zyra baru baca separuh.
So far, kena dengan taste zyra..

Cerita yang simple, relaks tapi best.
So, berbaloi untuk dibeli
^^

RM31.++ harga senaskah.
Tak terlalu mahal.

Maybelline Pure Concealer Mineral


Hi readers!!
ni first time Zyra beli concealer jenama Maybelline.
Gigih juga pergi beli sehari sebelum Hari Raya sebab
nak cover jerawat punya pasal!
hahahaha....

Hello...
Semua orang nak nampak santek time pagi raya kan?
:'D

Tak tahu la pulak concealer ni ada berapa code warna.
Tapi Zyra ada jumpa 01 dengan 02 .
Code 02 ni agak gelap, so sesuai la dengan warna kulit Zyra.
Tapi kalau yang amoiii amoii Cina, diaorang sesuai pakai code 01 ye.

Agak best juga pakai concealer ni.
Tapi rasa, lagi best kalau dapat beli yang jenama Zaa .
Tapi harga dia pon best juga la!
:'D

Maybelline Concealer ni tak mahal, 
mampu milik.
Tak silap Zyra, RM18.++
Ehh yeke??
Alamakkk lupa pulak..
hehehe......

Tapi serious, harga concealer ni tak lebih dari RM30.
nanti readers try la beli 1 
^^

Novel The Girl With All The Gift by M.R.Carey


Yuhuu....
sejujur nya Zyra tak habis baca lagi novel ni..
Tahap ketebalan dia boleh tahan juga lah dying dia..
hahahahaha....
So, dengan tahap kemalasan yang macam apa ni,
Zyra baca 2-3 pages, lepastu sambung next week nyaaaaa...
HAHAHAHAHA.....

so far, bagi Zyra novel ni agak best!!!
Dia menceritakan kisah Melanie, budak perempuan yang dah kena affected
dengan virus apa tah laa.
So, cerita ni lebih kurang macam cerita zombie la..

readers kena baca novel ni..
serious tak rugi...
Tapi tak silap Zyra, novel ni ada movie yang keluar kat cinema!

Kita tengok movie dia je lah!
Rasa macam malas pula nak habiskan baca novel ni.
hehehehe...



Friday, 10 July 2015

Novel SUMBAT by Faizal Sulaiman


ASSALAMUALAIKUM.

fixi lovers here...
huhu^^

ok takde la lover sangat kan..
sebab banyak lagi collection novel Fixi yang Zyra takde!
hahaha...

Semalam baru habis baca novel SUMBAT.
orang lain dah berkurun khatam novel ni,
Zyra baru terhegeh hegeh nak baca.. hahahaha...

Motif utama Zyra suka novel ni sebab cover dia yang comel penuh dengan MACAROONS!
hehehehe....
nampak tak yang Zyra ni memang pentingkan luaran?
WHATEVER....!
*flip hair*

Bila baca sinopsis novel ni,
terus tertarik nak baca sampai habis lah!!

Jangan tertipu dengan kecomelan cover novel ni.
Sebab jalan cerita novel ni sangat BEST and penuh dengan DENDAM,
DARAH, dan HASAD DENGKI.
ok, that's damn cool mannnnn....

Zyra memang suka kan cerita yang thriller macam ni.
Bunuh bunuh... Seram....
Memang my taste laaa...

Sesiapa tak pernah baca lagi novel SUMBAT,
why not korang try baca..
Serious awesome..
hahaha...

SINOPSIS SUMBAT

Ramuan SUMBAT:
  • 250 ml Dendam, jenama “Silam”
  • 150 gm Rahsia Hitam
  • 50 gm Cinta, paket “Terhalang”
  • 3 sudu besar Air Mata
  • Setengah cawan Pengorbanan
  • 5 ulas Kesetiaan (dihiris nipis)
  • 8 kuntum Senyuman (sebagai hiasan)
Caranya:
Ayakkan 150 gm Rahsia Hitam dengan 50 gm Cinta Terhalang.Pastikan dapat tekstur halus. Pukulkan 250 ml Dendam Silam hingga kembang. Campurkan dengan adunan yang diayak tadi perlahan-lahan. Kacau rata. Selang selikan dengan setengah cawan Pengorbanan dan 3 sudu besar Air Mata. Bila sebati, masukkan hirisan Kesetiaan. Kacau dengan teknikfolding. Tuang ke dalam baking tray dan bakarlah sepuas hati. Hias dengan kuntum senyuman. Voila!

Jumaat Terakhir


Alhamdulillah.
Bertemu lagi kita dengan hari Jumaat yang penuh dengan keberkatan ni.
Pejam celik pejam celik, bulan Ramadhan pon dah nak habis kan?

Kalau dipanjangkan umur,
hari ni adalah Jumaat yang terakhir kita berpuasa sebelum menyambut Aidilfitri.
Waaa...
Macam tak sangka je, Jumaat depan kita dah raya.

Readers dah pakat pakat beli baju raya ker?
Zyra tak beli apa pon lagi..
hehehe...


Nak share sikit doa mustajab Hari Jumaat ^^

Thursday, 2 July 2015

The Privileged , Korean Drama


Yuhuuu...

Siapa setiap hari Selasa dan Rabu dok terpacak depan tv bukak channel SBS
sebab nak tengok drama The Privileged ni?
Cepat memasing angkat tangan!!
hahahahaha.....

Zyra salah seorang daripada mangsa keadaan daripada terus melekat depan TV sebab
nak tengok drama ni punya pasal..
hehehehe....

Hero-hero nye semua Zyra suka.
especially Hyungsik daripada group Ze'a tu.
alahaiiii comel betul mata dia..

Bagi Zyra, drama ni best bukan saja sebab pelakon-pelakon dia memang talented,
tapi jalan cerita drama ni sendiri.

SINOPSIS
Jang Yoon-ha is the youngest daughter of a chaebol family. Despite her wealth, she works part-time at a food market and hides her true identity as an heiress because all she wants is to find a man who'll love her for herself and not her money.Choi Joon-ki grew up in extreme poverty, and has a huge chip on his shoulder about his poor parents being belittled. Now working as a middle manager for a conglomerate, Joon-ki is smart and talented but also jaded and calculating, believing that love is a luxury only for the wealthy.


 Makin lama makin ter'melting pula tengok si Hyungsik ni. 
Sekian lama Zyra melupakan dia lepas Romantic & Idol dah habis, time tu apak laaa romantik gila Hyungsik ni okeyh!


 That smiling eyes!!
aigoooooo
:P

Wednesday, 1 July 2015

Hello JULY!!

Ya Allah..
Cepat nya masa berlalu kan??
Rasa macam baru je la sambut tahun baru, sekarang dah masuk bulan 7?
Betul la kata kata orang tua..
Masa tu EMAS.
Seminit kita sia-sia kan, maka rugi lah diri kita.
Masa tak kan pernah mampu diputarkan semula.

pejam celik pejam celik, dah berapa minggu kita puasa kan?
Lepas tu Raya!!
yeay..
hehehe...

Maybe tahun ni Raya agak hambar sebab arwah mak dan abah sudah tiada.
tapi takpe, hidup kena diteruskan juga.


Kalau ada salah silap, harap dimaafkan semua ye.
Mana tahu, ni Ramadhan terakhir bagi kita .

Selamat Berpuasa para Silent Readers, Secret Admirer 
:D

Wordlesswednesday : Monthsary