Followers

Tuesday, 30 June 2015

Penangan Hanis Zalikha Dan Hairul Azreen


Dekat Astro baru je habis program sempena perkahwinan diaorang kan.
siapa yang follow since first episode sampai habis?
hahaha...
mesti ramai gila yang tengok.

diaorang punya sweet, kita semua boleh rasa!!
hahahaha...

apa punya sweet la diaorang ni kan.
sama cantik sama handsome.
bila dengar perjalanan kisah persahabatan diaorang rasa syok je.


so i think, hanis dengan hairul boleh menang the best couple for this year laa..
scha dengan awal dah ada yang nak bet nie!
hahaha.....


seronok nye kalau time wedding kita, semua bestfriend kita jadi bridesmaid
hehehe....
memang time tu, semua nak buat perangai gila laaa kannn..

ok, dah start berangan dah..
EXO kalau jadi bridesmaid , korang rasa sape yang buat perangai?
hahahahahaha....
sehun ke??.. chanyeol ke?
kalau ada Tao, maybe dia ketua! 

:P

Friday, 12 June 2015

Rose Water Body Care Travel Set by Guardian , LES TEENTATIONS


Assalamualaikum readers.
Salam Jumaat semua.

setelah genap seminggu Zyra hadiahkan diri sendiri dengan hand cream Etude House, (HAHAHA...)
Zyra beli pula this cute body care travel set.


Maaf lah kalau gambar tak cukup jelas...
Maklum lah kita pakai handphone murah, so kualiti camera pon so-so je lah!
Alang alang Guardian dah depan mata, so zyra decide la pergi masuk..
Niat dalam hati nak beli 1 barang je..
Last last ada juga benda lain dibeli nya!!
ok typical Zyra...
hehehe....

Set ni terdiri daripada body wash, body scrub dan body lotion.
ada 3 pilihan bau, rose, grape and lagi 1 apa tah , lupa!!
zyra suka bau grape..
tapi MALANGNYA 2 bau tu takde travel set!!!
yang ada hanya untuk bau ROSE SAHAJA!!
ohh kecewa nyaaa!!!

tapi disebabkan travel set ni nampak MACAM CANTIK JE, MACAM COMEL JE....
Zyra beli juga lah even memang tak suka langsung bau ROSE!
sometimes rasa busuk la bau ROSE ni..
hahahaha.....

Harga untuk 1 set ni cuma RM16.88 sahaja.
Ada dekat Guardian je taw!!
Jangan pergi cari kat Watson or Parkson pula..

:D

Tuesday, 9 June 2015

Novel Fixi KATARSIS by Anastasia Aemilia


Assalamualaikum readers.

ada tak antara readers salah seorang pengemar novel fixi??
ok, novel fixi ni pon dah jadi macam trend, betul tak??
bagi zyra, novel fixi memberi kelainan dan menarik untuk dibaca.

antara novel Fixi yang zyra suka adalah KATARSIS.
hasil karya penulis dari Indonesia, Anastasia Aemilia.
semua tulisan telah diolah kepada bahasa Melayu kita, so mudah la untuk difahami.

Menceritakan kehidupan seorang gadis bernama Tara.
Tara pernah diculik dan dikurung didalam sebuah bekas perkakas kayu.

Cerita thriller ni sangat menarik so readers kena beli dan baca sendiri!
hehehe...

zyra tak nak story panjang panjang..
tak syok la kalau macam tu kan...

:P

* ni adalah cover asal novel KATARSIS.
tah kenapa, zyra lagi suka cover yang ni
nampak lagi psiko si Tara ni hah!

Etude House Hand Bouquet Oh Happy Day


Assalamualaikum.

Rindu pula nak update blog ni haa..
bukan apa, mood nak update tu tak berapa nak datang !
hehehe..

Last Friday, zyra ada pergi shopping complex, KL Festival City.
Kebetulan dah lalu depan Etude House, so mata pon melilau je
tengok barang barang kat atas rak tu hah!!

Dah lama zyra usha hand cream dari jenama Etude House ni..
well, semua dah tahu kan brand ni dari Korea.
so harga nye pon agak mahal sikit lah.

Guest what, Etude House tengah buat promotion untuk hand cream Oh Happy Day ni taw!
1 tube cuma RM10 !!!!!

LIKE SERIOUSLY???!!!

tak nak fikir panjang, terus je grab mana yang zyra berkenan.
kalau tak beli, nanti balik menyesal.
ye la, normal price tak silap zyra, RM23.++ just for 1 tube!

rasa membazir pula kalau beli mahal mahal kan??
dah alang alang tengah murah, so kita pejam mata je lah!
hehehe...