Followers

Wednesday, 29 April 2015

Shopping Barang Hamster Lagi!!


ASSALAMUALAIKUM^^

nak share sikit apa yang zyra shopping untuk hamster-hamster zyra hari tu..
actually dah lama dah beli, 2 minggu yang lepas.
tapi hari ni ada masa untuk zyra update entry baru.. hehehehe....

bedding dah nak habis, so pergi la beli. tapi macam biasa.. ada je benda lain dibeli nya!
tengok macam best je, macam cantik je makanan tu (sebab dia colourful!), so zyra beli la!
and then, bagus juga kalau beli bola berloceng tu, boleh hamster dok main nanti..
tapi malangnye dorang tak hairan sangat pon bola tu.
hampaaaaaaaa.....
;'D

baru baru ni zyra ada lah pergi new pet shop yang baru buka area Wangsa Maju.
owner dia orang melayu..
zyra agak tertarik dengan pet shop ni.
sebab kebanyakan pet shop zyra pergi, mesti tak banyak jual barang hamster!!
banyak jual barang kucing je!!
huh!!..kakak zyra suka la beli semua tu...

tapi kat pet shop ni, best sebab ada la jugak jual barang untuk hamster.
harga pon not bad.
untuk plastic hamster house tu berharga RM7.50
dan hamster wheel tu RM6.50

nama pet shop tu, Shahila Pet Shop & Styling.

comel je kan bussines card ni.
hope next time, bila pergi lagi pet shop ni, barang barang makin banyak and ada banyak pilihan boleh dibeli..

^^

Pelembap Muka Safi Sari Gamat & Habbatus Sauda


Assalamualaikum^^
nak buat review untuk pelembap muka jenama Safi pula!
zyra ni senang tertarik dengan packaging yang comel, cantik and warna warna terang !!
tangan laju nak mengodek kan.
hahaha....

bila baca keistimewaan pelembap muka sari gamat ni, zyra terus terpikat!!
kata nye sesuai untuk muka berminyak dan berjerawat...!!
dok fikir punya fikir, zyra decide untuk beli and cuba..

krim ni sangat wangi dan cepat meresap..
memang tak rasa melekit.!!
kuantiti krim ni pon banyak..

bowl yang digunakan adalah plastik.
 bukan kaca, but still nampak nice ..
so far, zyra suka pelembap muka ni..
harga cuma RM7.31

^^

Silky and clear Nose Strip Charcoal



Assalamualaikum readers...
hari ni nak buat review lah!!
dah lama rasanya tak buat review apa-apa produk kan..
semalam zyra pergi Watson dengan niat untuk beli nose strip tak kisah la jenama apa pon!

saja nak buat spare sebab yang zyra beli dekat Daiso dulu dah habis.
tertarik dengan packaging yang comel ni..
so zyra try lah beli!
Silky and Clear Nose Strip ni cuma berharga RM8.93 (dah termasuk GST ok)
dalam kotak tu ada 6 pieces.
kira ok la tu kan.

last night zyra ada cuba pakai, tapi disebabkan hidung zyra sekarang ni takde pulak blackheads, so macam takde la nampak perbezaan nye!
hahaaha... gatal je nak pakai, lepastu membazir 1 piece.

rasanye tak rugi kot kalau cuba jenama ni.
readers try lah ok!!

^^

Thursday, 23 April 2015

Tao is Leaving EXO??


Hurmmmmm hi Exo-L..
semua dah dengar kan heart breaking news pasal Tao ...
betul ke Tao nak keluar dari group EXO???
waaaa sedih nye!!!!!!!!!


bila baca statement ayah mertua, (apakah!! hahaha.. ok kiding... ehem serious zyra!!),
ada betul juga apa yang ayah Tao kata..
populariti semua tu tak penting, yang penting adalah kesihatan Tao..

hurmmm dah banyak kali Tao tercedera..
kaki dia pon tak baik baik lagi..
betul ke management SM ni memang teruk??
alaa alaaa..... macam macam la SM ni..
:'(

hope Tao tak bersetuju dengan permintaan ayah dia yang mintak dia keluar dari EXO.
without Tao, that's mean no more BABY PANDA TAO!!!!
andwaeeeeee!!!!


dah la EXO tinggal 10 orang je..
tak kan la nak tinggal 9 orang pulak???
waaa serious sedih nye!!!!!!!

let's hope everything's gonna be ok...
let's hope it just a dream...
no one pon yang akan tinggalkan EXO lagi..
#WeBelieveInTao

Wednesday, 15 April 2015

Drama Exo Next Door!!!


YEHETTT!!!!

siapa dah tengok drama Exo Next Door???
sila angkat kaki!!
hahaha ok just kiding!!!

well, zyra pon baru tengok malam tadi...
so dah sampai episode 3 je kan??
tak jumpa pulak episode 4.
tak keluar lagi kot???


boleh tak readers bayang kan, EXO pindah rumah depan korang and jadi JIRAN???
are you kiding me??!!!
GOSHHH!!!!!!
that's heaven ok!!!

zyra sure 100 % lah, siapa yang tengok drama ni mesti terjerit jerit, terkinja kinja ..
gila jealous dengan budak perempuan tu...
betul tak?? hahahaha... ok just admit it..


chanyeol maybe jadi watak utama dalam drama ni, and acting dia pon boleh tahan,
 but still...
kita ada saingan okey...


don't forget about this Best New Actor , my baby Kyungsoo..


siapa boleh lupa lakonan D.O dalam drama It's ok It's Love...
memang mantap la D.O berlakon..
nangis nagis tengok drama ni..


goshhh!!
nampak sexy sangat diaorang dalam gambar ni..
hahahaha....




drama ni memang kelakar habis la..
tengok malam malam memang orang cakap zyra ni gila agak nye ketawa sorang  sorang.
lalalalala....
watak Sehun dengan Baekhun memang mintak pijak..
hahahaha....

tak sabar nye la nak tengok members lain muncul!!!!

here you are untuk sesiapa yang tak tengok lagi short drama Exo Next Door!!!









Tuesday, 14 April 2015

Dreamt Song Jae Rim !!!!!


Like seriously???
goshhh!!!!!

malam tadi termimpi Song Jae Rim pulak!!!!
alahaiii melting habis lah!!!
even dalam mimpi je okeyh!!
hahahahaha....


kenapa lah dia ni sexy gilaaaaa!!!!
faham tak perasaan melting tu macam mana??
hahahaha...

dalam mimpi tu, Song Jae Rim jealous..
aigooooo... don't jealous jealous lah oppa...

hahaahahahaha..
apakkk la comel nye pooooooon...
mohon muntah please wahai readers....


boleh tak malam ni nak mimpi Song Jae Rim lagi???
ohh please lah datang lagi dalam mimpu ku..
jebal....

;P

Monday, 13 April 2015

BK Nail Polish Water Based


Finally!!!!

dapat juga merasa pakai nail polish yang peel off ni...
funny je kan..
orang lain dah lama pakai nail polish ni..
zyra je baru terhegeh-hegeh nak beli and pakai..

Bukan apa, zyra macam malas je nak beli kat online shop ecspecially kat IG shop.
actually harga nail polish ni murah je, tapi disebabkan tambah postage, jadi mahal pula.

so, better zyra beli dekat Uptown Danau Kota yang memang dekat SESANGAT dengan rumah.
just bukak pintu pagar, pergi seberang jalan, DAH SAMPAI!!!

tak pernah pakai nail polish merah menyala, so kita beli la warna ni..
sekali sekala try pakai warna yang TERANG sikit..
apa salah nye kan.. hehehe..

oh ye, zyra beli nail polish BK ni dengan harga RM8 sebotol.
macam-macam warna ada..
sampai rambang mata nak pilih..
nak peel pon memang senang.
so, lepas ni zyra nak beli lagi.

yeayyyy!!!!!!!!!!!!!!!!

Remember Me? by Sophie Kinsella


ASSALAMUALAIKUM

lama tak berupdate blog zyra ni kan..
kebetulan zyra dah habis praktikal, sambil sambil buat report tu, sempat lagi zyra melayan novel baru zyra ni..
ehehehehe...


no wonder la kebanyakkan novel karya Sophie Kinsella ni bestseller.
memang best best novel dia taw..
ni second novel dia yang zyra beli..
before ni zyra dah baca Can You Keep The Secret??

jalan cerita novel Remember Me? ni memang awesome lah!!!!!
Lexi mengalami kemalangan dan hilang ingatan.
Bila tersedar je, dia dah berkahwin dengan lelaki handsome, kaya and dia dah berjaya jadi Director okeyh!!!!
tapi yang jadi konflik nye, Lexi tak ingat apa-apa kecuali memories 3 tahun yang lepas saja.

zyra tak habis baca novel ni lagi..
tak sabar nak habis kan!!!!

after this, Sophie Kinsella gonna be my favorite author..
hehehe....

Friday, 10 April 2015

Alhamdulillah, Dah Habis Praktikal


ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah zyra dah habis praktikal..
3 bulan kat firm tu, banyak perkara juga yang zyra belajar..
dari tak tahu, sekarang dah tahu sikit sikit..
well, zyra kan memang tak pernah ada experience bekerja even part time pon!!!
so bila pergi praktikal, selamat la boleh suai kan diri dengan working environment..

zyra ada masa lagi 2 minggu nak fokus dengan report and slide show untuk presentation.
turn untuk zyra present, 28hb ni nanti..
waaaaaa takut nye laa!!!
hope boleh la present dengan baik.
100 % in English pulak tu..


baru 2 hari tak jumpa dah rindu dekat Cik Anis kita ni haaa..
 hehehehehe....
Ass. Supervisor saya yang comel
:D

hope boleh jumpa lagi ..
sedih betul dah tak boleh jumpa tiap tiap hari dah..
makan, shopping, bergossip sama-sama 

Cik Anis banyak share ilmu dia dengan zyra...
Insyaallah zyra akan manfaat sebaik mungkin.


Wednesday, 1 April 2015

Cathy Doll Mahad camu Gluta All Day & Night Cream


Assalamualaikum...

siapa kat sini yang suka pakai produk Cathy Doll???
angkat kaki!!
ehhh ehh!!!
hahhaa gurau je.. jangan nangis pulak...

zyra nak cerita pasal krim muka yang zyra baru beli ni haa..
bukan main comel je kotak tu..
packaging cathy doll memang comel comel je kan!!!
aishhhh!!!!!!!


saje je la gatal nak cuba krim muka ni..
function dia untuk whitening tapi mana la tahu kan kalau pakai krim ni boleh kurangkan sikit jerawat ... tu yang zyra beli...
serious cakap!!!!
krim ni memang kecil gilaaa!!!
and quantity krim tu pon sikit je..
so kalau nak pakai memang kena cuit sikit sikit...


tapi yang bagus nye pasal krim ni, dia cepat meresap so takde la muka rasa oily sangat.
ye laa.. muka zyra ni kan jenis berminyak..
kalau pakai yang night cream tu nanti kang makin senang pula naik jerawat.
krim ni memang bau dia tak wangi mana..
just biasa biasa je.. 

so far zyra pakai takde lagi naik jerawat..
alhamdulillah...

kita tengok dulu macam mana result nye lepas habis pakai 2-2 botol ni..
;D