Followers

Tuesday, 31 March 2015

Alhamdulillah Barang Selamat Kembali Ke Tuan Asal


Assalamualaikum readers ...
yuhuuuu......

ingat lagi tak entry lepas yang zyra cerita pasal seller online tersalah hantar barang zyra...??
finally!!!!!!!!!!
semalam zyra dah dapat barang zyra..

3 items cuma RM60 sahaja.
macam macam barang ada...
naik rambang mata nak pilih taw!!!!!

sampai 2 kali la tukar ..
maybe sebab tu juga seller tu pon pening..hahaha..
tapi kitaorang ni tertukar nama.
 barang yang tertukar dengan zyra tu pon dah selamat sampai kat owner dia..
alhamdulillah...
zyra ni pon bukan pandai sangat nak pos barang bagaiiiiiiiiiiii...

seller tu pon dah bayar balik kos pos yang zyra buat tu..
semua dah settle..

ok happy ending!!

Cathy Doll So Happy Grape Yogurt Body Lotion ^^


Wahhhh..
Bukan main panjang nama lotion ni haa....
Finally, barang yang zyra beli kat IG Shop dah sampai...
tak sabar gila nak pakai bila tengok packaging dia comel gila koooooooottttttttttt...!!!

bau lotion dia sangat wangi...
bau grape yogurt..
tapi bau dia tak KUAT!!
you know what i mean right??
hahaha..
kira takde la sampai naik pening bila bau kuat sangat..
bila pakai pon cepat meresap and tak melekit.

Di belakang nya ada code yang boleh kita scan.
ni kali yang pertama zyra beli lotion jenama Cathy Doll..
memang puasa hati!!!!

Sunday, 29 March 2015

Big Boss Belanja Biskut


ALHAMDULILLAH...

Hari Jumaat yang lepas murah rezeki kami satu office!!
Big Boss belanja sorang 1 bungkus biskut tu haaa....
kebetulan pula dekat area office kitaorang ada buat sale kata nya..

Boleh juga  buat kudap kudap kat office sambil melayan drama Blood ke, 
Hyde, Jekyll and Me ke ...
hahahaha...

bagus punya perangai....
;D

Friday, 27 March 2015

Setia Pada Clean&Clear Saja Lah!!


ASSALAMUALAIKUM^^

ingat lagi tak entry yang lepas, zyra ada cerita pasal zyra ada beli toner jenama Aiken???
niat di hati saja la nak bertukar angin..
pakai toner yang baru pula..

the sadnest part is, muka zyra tak sesuai pakai toner jenama Aiken tu..
serius zyra cakap!!!
baru pakai sekali, dah naik jerawat!!!!
then zyra stop pakai...

minggu ni zyra pakai lagi sekali.
kali ni kita positif kan diri maybe tak kan naik jerawat...
but the end, naik jerawat besar and banyak !!
pakai just one night je pon..
maiiigooood......

:'(

so, hari ni zyra beli la balik toner jenama Clean&Clear.
beli yang saiz besar terus!!
harga RM11.25 ..
kembali lah kita menggunakan khidmat beliau ye anak-anak...

and zyra ada beli mini lotion tu haaa..
kecik bukan main je..
harga cuma RM0.98 SAHAJA.

kalau readers nak beli, mohon serbu Guardian dengan kadar yang segera dikhuatiri stok dah habisssss..
ehehehe.....

Melayan Hyde, Jekyll, Me Di Office


Salam Jumaat.

Sementara ada masa terluang sikit ni, sempat lagi zyra melayan korean drama 
Hyde, Jekyll, Me kat office...
jangan kantoii sudah!!
hahahaha......

mulut mesti kena ada kudap-kudap sikit..
so kita melantak la choco chips.

xoxo
;D

Thursday, 26 March 2015

Tersalah Barang!!


ASSALAMUALAIKUM^^

semalam punya lah rasa happy gila bila nampak abang postmen datang office sambil memegang something di tangan nyaaaa......
bila tengok nama, ok sah tu memang barang yang zyra order dekat IG.

tapi yang mendukacita kan hati zyra adalah, barang yang zyra dapat tu bukannya zyra punya!
patut la bukan main berat je ha time zyra pegang..
macam berbotol-botol pulak barang zyra!!!!

bila bukak je, memang sah tu bukan zyra punya..
seller tu mintak maaf sebab tertukar barang dengan customer lain..
dah jenuh pulak kitaorang ni nak pos balik..

after office hour nanti baru zyra nak pos dekat owner yang sebenar barang ni..
hope bila barang zyra dah sampai kat dia, then dia pos balik kat zyraaaaaaaaa......

seller ni WS, bagitahu yang dia akan bayar balik kos postage tu nanti..
ok la kan.. at least dia takde la lepas tangan macam tu je..

pape pon, servise online shop ni cepat juga.
baru bayar , esok tu terus dia pos..

hope zyra akan dapat barang zyra dengan selamat nyaaaaaaaaaaaa....
tak sabar nak barang Cathy Doll sayaaaaaaaaaaaa.......
;D

Wednesday, 25 March 2015

Flash Kamera Handphone Dah Rosak!!


Alangkah indah nya kalau dapat handphone baru..
dapat yang ni pon dah heaven sangat!!
huhu..

Monday, 23 March 2015

Tea time at Heaven's Park Fried Chicken


ASSALAMUALAIKUM

readers pergi mana Ahad, semalam???
zyra dan kakak bawa 2 orang anak buah pergi makan di Heaven's Park Fried Chicken.
fast food ni dah macam tempat favorite kitaorang pulak!
hahaha...


before ni kakak dah janji dengan bebudak 2 orang ni haa..
so, semalam pergi la makan kat sana.

kali ke-3 zyra makan kat sini.
kali ni try makan Royal Grill Burger.
sedap!!
isi ayam tu pon besar.
kenyang bila makan....
set yang zyra order ni special sikit sebab takde fried fries, tapi ada cheezy wedges!!
waaa!!!

harga, readers boleh refer kat resit di atas okeyh...
memang kenyang la makan 1 burger pon.
tapi before balik mesti pekena aiskrim dulu!!
tak sure la tu perisa vanilla or what.
sebab ada rasa susu.
takpe la, asalkan sedap!!

kepada sesiapa yang tak pernah makan kat sini lagi, sila la cuba ye

^^

Saturday, 21 March 2015

Got7 Memakai Sarung Tangan Demi Peminat Islam

*pencarian di GOOGLE*
Tq

ASSALAMUALAIKUM.

bila scroll TL Twitter tadi, then dah nampak dah ramai fans yang pergi 1st Fans Meeting Got7 in Kl post gambar dorang ...
aishhhhh jealous nye !!!

btw, rasa macam touching pulak bila tengok gambar ni..
Got7 sanggup pakai sarung tangan demi peminat mereka yang beragama Islam.

ok la tu kan..
hope takde lagi la cerita 'annoying' yang keluar dari mulut 
PARA HATERS SEKALIAN ALAM...

sekurang-kurangnya dorang respect juga.
dorang memang dah tak tahu apa-apa.
so tak payah bising bising sangat,

kita yang 'tahu apa-apa' ni la yang kena sedar diri.
nak cakap hukum hakam memang isu sensitif.
pandai pandia la jaga diri memasing.



Valentine Dah Selamat Beranak!!..pfttt!!


ASSALAMUALAIKUM readers kesayangan.

nak cerita ni haa...
anak bulus zyra dah selamat  beranak pada hari Rabu yang lepas.
ada 9 ekor okeyh!!!!
tapi yang tragis nye, just tinggal 2 ekor je yang hidup..
yang lain dah mati..
paling angker adalah, Valentine and Jackson pergi makan anak-anak dorang tu ha!!
what the helllllllll.........!!!!!!!!!!!!!!

terjerit-jerit kitaorang kat rumah ha...
tak sempat nak buat apa...
nak tarik tak berani..
kang makin tragis anak-anak dorang tu kena makan...

ni adalah yang first time zyra bela hamster, and beranak pulak dah!!!
memang takde pengalaman apa-apa before ni haaa...
and zyra tak tahu pulak yang Valentine ni PREGNANT!!
balik office je, tengok-tengok dah berderet pulak anak dia!!!!
;'D

hasil dari pembacaan En. Google, so zyra asingkan la Jackson kat cage lain.
kang  habis semua dia telan...

so buat masa ni, yang  2 ekor anak dorang tu still hidup..
harap-harap la Valentine tak makan lagi anak dia..
kalau 2 ekor tu boleh survive, so zyra akan ada 4 ekor hamster la nanti.

^^

Thursday, 19 March 2015

LIEBSTER AWARD 5

ASSALAMUALAIKUM.

ada seorang blogger yang tagged zyra untuk menanya soalan cepumas haaaaaa...
so zyra jawab la kan.
hehehe...
kebetulan tengah free ni...
first of all, thanks sebab tagged zyra ^^

1. Hobi korang apa??
hobi zyra banyak!!... paling suka membaca laa.. and dengar lagu...
lagu apa?? harus la KPOP!! hahahahah

2.Kalau shopping, korang beli apa?
selalu nye girly stuff la... make up, baju....accesories.. hehehe

3.Between shawl , bawal or simple veil, which one do you prefer?
zyra lagi selesa pakai bawal je.. tak reti nak belit belit haahahaha

4.What song could decribe you? or describe about your life?
actually ni lagu favorite zyra la... Short Hair by AOA.
maybe liric dia boleh mengambarkan keadaan zyra yang sekarang?
:D

5. Laman sosial apa yang paling aktif?
hmmmmmmmmmm rasa nye Twitter kot.
just dok retweet je pon.

6.Nak describe blog Ana??
simple je... tak de berat sangat ke apa..
so nak baca entry pon tak pening kepala hehe..

7. Fav blogger?
tak berapa nak fav sangat laa... sebab bagi zyra semua nye best untuk dibaca.
semua blog zyra baca.... !!!!
takde berat sebelah ke apa hahaha

8. What you feel right now??
Bengkek pagi pagi ni haa..
kereta kena block dengan kereta orang lain..
nak pergi kerja pon susah!!

9.Fav magazine?
dulu je la suka beli.... Epop dengan Klik.
memang banyak dulu!!

10.Novel or drama??
hmmm novel la kot.. lagi senang nak imagine sendiri hahaha

11. Suka soalan Ana??
suka!! sebab takde la mencabar sangat.. so tak payah pening nak jawab hahaha

*ok rasa nya tu la kot..
hope zyra dah menjawab soalan cepumas Ana .. 
^^

Wednesday, 18 March 2015

VAMPIRE


vampire handsome, siapa yang tak melting kan??!!
:'D

*BLOOD*
AHN JAE HYUN

Monday, 16 March 2015

DAPAT OFFICIAL MESSAGE DARIPADA SUNG KANG!


ASSALAMUALAIKUM ^^

last week zyra rasa happy gila sebab 'PM' yang zyra hantar ke official page Sung Kang dah berbalas!!!!!
mungkin zyra antara beribu fans yang bertuah .. ehehehe...


even yang balas tu cuma kawan Sung Kang aka Admin, tapi zyra still happy..
Sung Kang mesti tak ada masa nak managed semua account dia, betul tak??
hehehe....


he looks sooo hot!!!!
dying!!!!
hahahaha......

tak sabar nak tengok next movie dia..
zyra ada some infomation about latest movie Sung Kang.
sebab kawan aka partnershare team Make Up Artisc kakak zyra ada terlibat dengan pengambaraan movie tu..
*sayang nye la kakak zyra tak terlibat sama... sebab dia tak suka tempoh shooting yang lama!!...aishh!!!!!!!!!!!*

kalau tak zyra dah boleh jumpa Sung Kang dah...
usha dia tengah shooting..
my god!!!!!!
heavennnnnnnnnnnn......................
tapi zyra tak boleh share dengan public pasal movie tu , tu dah melanggar protokol dengan pihak production.

tapi di dalam message daripada Fi (kawan Sung Kang), dia dah bagi hint sikit !!
so nantikan kemunculan movie tu okeyh!!!
hehe...


i miss my Han..
and i miss this couple....!!

:'D

Sunday, 15 March 2015

KAN BEST KALAU PAGEVIEW BANYAK TIAP-TIAP HARI


ASSALAMUALAIKUM ^^

zyra teringin nak dapat pageview banyak banyak macam blogger yang lain.
and of course traffic yang mencanak tinggi tu akan mempengaruhi Nuffnang dorang..
wahhhhh best nye jadi macam dorang kan?

tiap tiap hari, zyra selalu fikir nak cerita apa kat blog ni haaa...
selalu nye memang entry zyra dibuat secara random..
kadang pasal personal, KPOP, make up stuff and sebagainya.

pageview hari ni dan semalam kira antara yang terbanyak juga la dalam minggu ni..
kalau blogger lain, bukan main banyak pageview dorang!!!
hebat betul dorang..

semoga zyra pon mampu jadi seperti blogger lain.
^^



Saturday, 14 March 2015

BABY SWEET CORN & MINERAL STONE FOR MY HAMSTER^^


ASSALAMUALAIKUM^^
wahh tetiba title entry malam ni bahasa omputih..
kelasss kau nokkk!!!
hahahaha....

tu semua poyo ok!!!!!
saja nak cerita petang tadi pergi favorite petshop kami sekeluarga di area Danau Kota ni ha.
Jackson dengan Valentine asyik gigit cage dorang je hah!!!
adoiii stress plak tengok dorang macam tu..
mineral stone dorang dah kira habis dikunyah!
so better la zyra beli yang baru.

aritu zyra beli yang banana shape.
kali ni zyra beli yang orange shape pula.
senang sikit bentuk bulat and besar macam tu so takde la asyik nak jatuh or bergerak merata sebab anak-anak bulus tu dok seret!!!
harga untuk mineral stone tu cuma RM2.70.

oh ye, by the way, first time zyra beli baby sweet corn tu ha.
macam menarik pulak!!
so nanti zyra nak bagi la dorang ni try makan.
hagra nye cuma RM6.00

bila zyra letak je dalam cage, Valentine terus terkap!!!
dia la yang rasmi kan dulu...

Jackson join the club!!!
hahahaha....
siap berebut lagi haaa...
nampak bekas makanan dorang kat bawah tu??
habis berjalan merata.
ishh ishh!!!!

SILKYGIRL MAGIC BB STICK POWDER FOUNDATION


ASSALAMUALAIKUM^^
petang tadi merayap ke Watson dengan mission untuk mencari liquid foundation 
jenama SILKYGIRL..
sebab malam semalam zyra dah buat research kat Google dan ramai yang bagi good feedback pasal foundation tu..
tapi bila dah sampai Watson, zyra berkenan dengan BB Stick ni pulak!!
hope ok la dengan muka zyra nanti... kang menyesal tak sudah!!

disebabkan zyra bukan nye putih mulus orang nye, so zyra pilih la yang Medium.
sesuai la kot dengan kulit zyra yang sederhana gelap ni.
hahaha...



zyra tak cuba pakai lagi BB Stick ni..
nanti kalau rajin, zyra buat la review ye..
hehehe...
bila pakai yang stick ni, senang la sikit nak apply rasanya.
macam kita tenyeh lipstick haa gitu.

by the way harga BB Stick ni, RM20.16 
kalau yang liquid tu, RM21.++
beza cuma dalam RM1 lebih je..
tu yang risau menyesal pula sebab tak beli yang liquid.
hehehe...

tapi rasa nya yang stick ni pon OK juga kan??
takpe.... kita cuba dulu..
^^

Friday, 13 March 2015

Nail Polish baru lah^^


ASSALAMUALAIKUM
hari ni zyra ada pergi kedai aksesori then hati terpikat pula kat pewarna kuku ni haaa....
before ni tak pernah lagi cuba warna ni.. cantik juga bagi zyra..

 sebotol cuma RM1.50 je.
zyra tak pernah beli pewarna kuku yang mahal-mahal.
bukan apa, kita just nak pakai sebulan sekali je.
*you know what i mean right??..heheheh.....*

so, buat apa beli yang mahal kalau yang murah ni pon still nice and warna pon cantik juga.

tadi zyra try pakai 2 jari..
hehehe...
berkenan betul la warna ni..
warna dia macam maroon (merah+purple) sikit tak silap zyra.
next time nak beli warna lain pula..
nak try warna yang lagi "meriah" sikit!!!
saja nak kelainan .
hehe

^^


Tiket Fans Meeting Got7 Di Malaysia dah Habis..KECEWA!


ASSALAMUALAIKUM readers.
mesti ada kpoppers yang dah tahu Got7 nak buat fans meeting kat KL, 21 Mac ni nanti..


tapi zyra rasa syahdu gila ni!!
sebab tiket yang paling murah tu dah SOLD OUT!!!!!!!!!!!
murah tak murah la kan.
harga RM193 almost RM200 !!!
adoii dah la tahu Got7 nak datang Malaysia pon last minutes!!!
takde rezeki la nak tengok my baby Jackson dengan Bambam.

time Infinite buat konsert aritu pon tak dapat pergi..
aduhaiiii sedih nye makkkkkkk!!!!!!!!!!!
:'(

mohon la takde lagi cite "bajet suci" yang keluar time fans meeting Got7 nnti.
kang ada lagi yang kepoh macam fans meeting B1A4 dulu tu.
pfttt....
*u know what i mean*
hatersgodieplease


kepada readers yang tak mengenali kpop group Got7 ni, zyra cerita sikit la kan.
ada 7 orang members dan ada antara diaorang ni asal dari Korea Selatan, Thailand dan 
Hong Kong.
international gila la diaorang ni kan...!!

MV single A diaorang shooting di Malaysia.
kira Got7 artis Kpop pertama la yang shoot MV dan buat photoshoot untuk photobook  kat negara kita.
view untuk MV lagu A mendapat 1 JUTA dalam masa 2 hari di Youtube!!!
dan tak silap zyra , dalam masa 7 bulan, view lagu A mencecah 16 JUTA!!!
wahhh hebat kan!!!

lagu A pon memang best..
zyra suka sangat!
and zyra rasa bangga sebab artis Korea ada juga nak datang Malaysia untuk shoot MV diaorang.


Wednesday, 11 March 2015

IN2IT Colour Balm Lite Red


Assalamualaikum
terbayang-bayang lipstick IN2IT yang zyra tengok dekat Guardian minggu lepas.
so minggu ni zyra decide nak beli juga!!!!
hahahahha......
lagipon tak silap zyra, lipstick ni limited edition.
nanti menyesal tak sudah pula kalau tak beli ...
;D

harga lipstick IN2IT tu cuma RM9.88 .
zyra pilih warna Lite Red.
tak terlalu terang warna nye and ada glitter gitu haaaaa....

kebetulan hand cream pon dah takde, so zyra beli la lotion yang size mini punya.
harga cuma RM1.98.
ok la tu kan, boleh letak dalam handbag..
senang sikit nak bawak pergi mana-mana.

^^

Tuesday, 10 March 2015

Banglo Mewah Si Hamster


ASSALAMUALAIKUM.

nak tayang banglo mewah anak-anak bulus zyra boleh tak?
hahaha..
walaupun zyra tak berapa suka kan warna kuning tu, tapi disebabkan cage ni je yang nampak macam OK dan berbaloi dengan harganya, so zyra decide la beli cage ni haaaaa....

pet shop yang zyra pergi ni memang kebanyakan barang yang dijual memang murah murah!
banyak juga pilihan cage yang ada , geram je tengok macam macam warna!!!
cage yang zyra beli ni harga nya RM80.
ke RM75 ea??......
hahahahaha pelupa teruk la zyra ni ...ADOIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rumah anak bulus ada kepala kucing ke pokemon ea tu??
masih tak dapat dikenal pasti!!
hahahahaha....

bukan main syok lagi si Jackson ni merayap turun naik gelungsur haaa!!!
maklum lah, orang dapat duduk banglo..
hahahah..
cage ni kira besar juga... 2 tingkat lagi tu..

dalam tu siap ada wheel, bekas makan and botol air.
kira benda yang selalu ada dalam cage la. benda basic la senang cite.

Valentine nak interframe juga!!!
hahahaha...
dah la makin gemuk!!!..perangai dah macam jantan je dia ni.
tengok la hah!! habis bersepah dorang ni buat!!
bengkek betul lah!!!
jenuh kemas pon still berkecah juga.
sabo je la den ni haaa

Sunday, 8 March 2015

Heaven's Park Fried Chicken


ASSALAMUALAIKUM.
3 Mac yang lepas zyra ada belanja kakak makan di Heaven's Park Fried Chicken sempena birthday dia.
hahaha welcome to my club.. makin tua lah kita ye..

ni first time kitaorang makan kat sini.
baru je bukak kat area rumah kitaorang ...
francais fast food ni memang tak banyak lagi.
rasa nye kat gombak ni je satu-satu nye ada Heaven's Park Fried Chicken.
and tak silap zyra kat Malaysia memang ada 1 nie je lah pun.

dia lebih kurang macam KFC dan Burger King.
ada banyak pilihan burger dan ada jugak pilihan ayam yang memang lain daripada KFC.
mexican apa tah nama ayam tu..
tapi nampak macam sedap!!!
nextime boleh cuba .

zyra dan kakak pilih max beef burger.
bagi pendapat kitaorang, memang sedap burger tu!!!!
daging besar, ada cheese.
memang tak larat nak habis kan.
cheese yang digunakan untuk cheezy wedges pon memang sedap macam KFC punya!

tengok la harga nye..
makan berdua cuma RM19???!!
kira murah la jugak tu kan...
kenyang pon kenyang juga... 

Mengimbau Kenangan Di Cameron Highlands.


ASSALAMUALAIKUM^^
Khamis yang lepas zyra dan kakak ada singgah sebentar di Cameron Highlands sementara nak settelkan urusan arwah ayah.

kitaorang pergi amek angin jap dekat ladang teh ni.
dulu masa arwah mak dan arwah abah masih ada, family kitaorang selalu datang sini.

kat sini ada 1 batu besar yang boleh duduk.
teringat arwah mak dengan arwah abah duduk berehat kat situ.
maklum lah, orang tua mana boleh sangat jalan jauh jauh.
hehe...
lepas ni, dah takde lagi la datang Cameron dengan mak abah...
semua dah takde..
tinggal lah kami adik beradik je.
semoga arwah mak dan abah tenang di sana.
amin.

sebelum balik, zyra beli la dried fruits ni.
2 bungkus RM10 tak silap zyra...
lupa dah..
boleh la buat makan dalam kereta..
memang favorite zyra makan benda ni.
^^