Followers

Friday, 6 February 2015

Shopping Barang Si Hamters Ganas...

ASSALAMUALAIKUM ..

salam Jumaat semuanyaa....
cepatnya dah masuk hari Jumaat, then esok boleh cutiiiiii!!!
yeahhh!!!

Rabu yang lepas, zyra ada shopping barang keperluan hamter zyra yang ganasss tu...
saja nak hilangkan stress kat tempat kerja ni, so balik tu terus pergi petshop!!!
kebetulan makanan diaorang dah tinggal sikit, then better zyra pergi beli...

makanan yang sebelum ni brand apa zyra dah lupa.
ada ikan bilis ke apatah dalam tu campur sekali dengan kuaci.
tapi ikan tu sikit sangat sampai diaorang berebut!!!
so, better beli yang biasa je..
zyra beli jenama Jolly ..
harga pon not bad, cuma RM6.30 untuk packaging yang besar.

disebabkan zyra baru je start nak PELIHARA balik hamters, so zyra tak tahu pulak wujudnya benda ni..
hahaha..
selama ni zyra just tahu kalau untuk tempat diaorang gigit, just beli benda kayu tu je..
Mineral stone ni bentuk pisang macam comel je then zyra beli la..
lagipon Valentine dengan Jackson tu memang suka mengigit!!!!
harga pon murah je, Rm2.70.
zyra still beli brand Jolly..

Jackson tu badan dia kecil sikit kalau nak banding dengan Valentine..
bila makin serabai bulu dia then nampak huduh je zyra tengok..
so zyra beli la bathroom untuk diaorang ..
beli yang ada cover so bathing sand tu takde la berterabur bila diaorang berkubang dalam tu.
haha..
and harga bathroom ni cuma RM5.80

disebabkan hamters zyra GANAS dan asyik kena gigit je, then better kita beli pasir je so tak payah susah-susah nak mandi guna syampu bagaiiiiiiiiiiiiiii.............
zyra beli yang bau green apple tapi takde bau sangat pon...
takpe la janji diaorang boleh bersih kan bulus diaorang..
tak mahal pon harga dia...
cuma RM3.80

so total semua harga barang ni around RM18.00 tak silap..
cheap kan?
zyra rasa 3-4 tahun yang lepas barang-barang ni semua agak mahal...
pelik kan?
hahaha

1 comment:

Mieza Suhaini said...

amboi kemain, hamster macam2. macam barang pempuan gitu :p. hamster nye mane kak oii. hahhaah