Followers

Wednesday, 25 February 2015

Kakitangan Hospital Angkatan Tentera Tunku Mizan dan anggota Polis Tak GUNA!!


Maaf kalau entry kali ni zyra menggunakan bahasa yang agak kasar dan KESAT!!
tapi cuma di sini je tempat zyra untuk meluahkan perasaan betapa kecewanya zyra dengan perkhidmatan hospital ni..

pada 17hb Februari yang lepas, ayah zyra disahkan meninggal disebabkan patah tulang rusuk berpunca dirempuh kereta POLIS bangang yang tak reti nak bawak kereta slow-slow then just angkat ayah zyra ke tepi jalan and blah macam tu je!!
selamat masih ada orang ramai yang sudi hantar ayah zyra pergi ke klinik.

lepas tu jumpa ayah zyra just sebab nak merayu jangan buat report sebab takut nanti kena buang kerja then apa nak bagi anak bini dia makan??
ehhh babi kau lah!

dah la polis tu langsung tak datang melawat ayah zyra waktu dia terlantar sakit.
masih ayah dah meninggal pon langsung tak datang ziarah!!
manusia apa lah kau ni kan???

jangan ingat kau kerja POLIS then orang lain takde hak nak bersuara ???!
fuck ...
kami sekeluarga tidak mahu saman polis tu sebab ayah sudah pesan, tak perlu berbuat begitu.
biar orang aniaya kita...
tapi allah maha adil..
percaya lah, suatu hari nanti polis tu akan terima balasan nya!!!

berbalik mengenai hospital ATM.
kami sekeluarga sudah bawak ayah pergi ke sana pada malam Ahad(15hb Feb).
kami sampai pada pukul 7 setengah macam tu .
turn ayah untuk jumpa doktor pada pukul 9.
doktor tu cuma tanya macam mana boleh accident then katanya tulang tu akan bercantum dan akan sembuh sendiri.
keadaan ayah tak terlalu serious untuk ditahan di wad.

maaf cakap, kami sekeluarga bukan buta!!
kalau ayah tak sakit teruk, then buat apa kami susah payah datang dari Pahang straight ke KL untuk dihantar ke hospital dengan harapan ayah boleh ditahan di wad dan dapat rawatan yang sepatutnya!!!
dalam 15 minit saja ayah berada di dalam bilik doktor tu tanpa doktor tu check/sentuh ayah!
dia cuma bagi injection dan sepapan ubat then minta ayah balik berehat dirumah.

sudah la staff-staff perempuan yang bertugas di kaunter depan tu 'bajet' bagus!!!
buat muka pula!!!
siap main handphone lagi!!!!

pada malam Isnin (16hb Feb 15) , keadaan ayah semakin lemah dan kami decide bawa semula ayah ke hospital ATM.
dalam masa 2 jam, doktor dan staff yang lain berusaha selamatkan ayah, ayah disahkan meninggal dunia. lewat malam (17hb Feb)
yang buat kami rasa marah, doktor perempuan tu menyoal kami kenapa tidak bawa ayah ke hospital lebih awal??
sudah terlambat untuk diselamat kan.
hello???!!!
sedangkan semalam nya kami sudah bawa ayah then doktor lelaki tu kata AYAH TAK SAKIT SERIOUS???!!!!!!
then dia suruh kami balik saja??!!
the FUCK!!!
staff-staff perempuan yang main handphone dan acuh tak acuh saja layan kami sewaktu di hospital semalam tu pon tak berani nak pandang kami..
tunduk je!!!
maybe puas hati ayah dah takde??
keluarga kami masih dalam perbincangan samada nak saman doktor tu atau tidak!!

yang paling menyedihkan bila kami nak uruskan soal van jenazah dan proses untuk memandikan jenazah.
pihak hospital kata mereka tidak provide kan perkhidmatan tu semua sebab ayah sudah bersara dan bukan tentera yang masih dalam tempoh berkhidmat??

betul ke apa mereka kata????
setahu zyra semua tu memang disediakan di semua hospital.
alhamdulillah sebab pakcik ada kawan yang berkerja di HKL then kami menyewa van jenazah mereka untuk bawa pulang jenazah ayah ke Pahang.

semua nya sudah selesai..
semalam sudah genap seminggu ayah menghadap Ilahi.
tapi bila terkenangkan apa yang terjadi di hospital dan polis yang melanggar ayah, kami sekeluarga rasa amat terkilan!!!!

'semoga abah tenang disana.
insyaallah kita pasti berjumpa lagi...'


2 comments:

Ning Rui said...

astaghfirullahalazim kenapa macam tu?! tak patut betul.. btw, takziah untk ayah akk. kalau difikirkan balik patut saman, sebab tak munasabah sangat. tp nikan hal keluarga so family akak lg berhak buat kputusan.

Naz Naziah said...

Al Fatihah...Takziah utk kluarga zyra...Sy fhm prasaan khilangan seorg ayh..Smoga tabah hadapi dugaan ini...