Followers

Wednesday, 25 February 2015

Barang dah sampai... Aurawhite Bubbly^^


Alhamdulillah..
barang yang zyra order dah sampai..
well, bila kita beli secara online ni kadang tu rasa risau jugak takut takut barang tak dapat, duit dah LEBUR...

barang yang zyra beli ni ambil masa untuk sampai almost seminggu lebih sebab barang ni PRE-ORDER, then masa CNY kan cuti so semua semua kerja tergendala la sekejap....
tapi alhamdulillah berkat sabar dan percaya dengan seller, dapat jugak barang zyra.


barang apa yang zyra beli??
muka zyra kan sekarang senang naik Acne dan ada parut..
so rasanya perlu kan something la untuk badan ni biar kasi normal ke kan..
hahaha...

Zyra beli Aurawhite Bubbly yang duta dia Aida Jebat tu...
memang khas untuk remaja katanya..
zyra ni still layak kan nak makan collagen ni??..hehehe...
hopely ada good result la bila guna produk ni.

sebagai free gift, zyra dapat Cathy Doll Acne Solution Serum+Form Cleanser.
ada banyak pilihan free gift tu tapi zyra pilih cleanser Acne tu..
mana la tahu kan bila pakai then jerawat makin berkurangan..
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn......

zyra pon ada dapat collagen eye mask.
tak sangka pulak boleh dapat tu, setahu zyra boleh pilih 1 je.
pape pon , thanks Sis. ehehe..

kalau readers nak usha-usha IG sis ni, sila la perhati business card di atas ye..
comel sangat card nye..

^^

Wednesday, 11 February 2015

Dinner di Sarpino's


ASSALAMUALAIKUM...
cerita dah lapuk tapi baru nak canang kat blog ni..
hehehe...
nak cerita, malam Sabtu yang lepas, zyra dan family first time makan dekat Sarpino's pizza ni..
macam tak familiar kan nama Sarpino's ni??
tapi rasa dia not bad..

sebab kan semua sekali ada 4 orang, so kitaorang order set combo.
ada garlic bread, roasted chicken,caesar salad and pepperoni pizza.
air pulak dia sedia kan 1 jar soft drink, strawberry..
my god!!!!!
melting gila tengok!!!
sexy betul cheese yang ada kat pizza ni kan???
makan sepotong pon dah kenyang....!!!!
tapi sebab zyra ni memang minat makanan ber'cheese, so zyra balun sampai 2!!

sebelum makan harus snap snap..
hehe...
motif cuma nak menayang kat blog.

actually, Sarpino's di Raub di baru je bukak..
dalam setahun macam tu kot rasanya..
overall, puas hati makan kat sini..
harga set combo tu dalam Rm60 lebih..
lepas tambah tax pe semua ...

^^

Tuesday, 10 February 2015

Al-kisah Si Hamster saya


ASSALAMUALAIKUM^^

rasa macam banyak hari tak berupdate blog ni..
takde idea pulak rasa nye..
ehh yeke takde idea?
hahaha...tipu!!
actually perasaan malas yang bermaharajalela menguasai diri!!!

ada reader yang bertanya mana hamster nya kan??
so ni haa tayang la sikit hamster kita yang ganas tu...
yang sekor berkubang dalam bathroom, yang sekor dok terbongkang lepas minum air bergelen-gelen...

Valentine baru habis berkubang dalam pasir mandi dia..

sekarang ni makin panas pulak kat Malaysia..
perasan tak??
hamster-hamster zyra pon asyik minum air je..
so terpaksa before pergi office, zyra make sure air ada untuk diaorang ni haaa...

Valentine ni ada perangai huduh dia..
sambil tido, dia suka makan??
ehh ??!!
pastu suka terbongkang merata-rata tempat...!

Jackson ni kecik bukan main..
so suka hati dia nak melantak dalam bekas makanan tu..
hahahaha...

see???
suka hati dia je kan???
tamak betul sampai makan pon nak masuk dalam bekas...
hahahaha....

ok sekian al-kisah mengenai haiwan peliharaan ganass ni..
xoxo.

Friday, 6 February 2015

Shopping Barang Si Hamters Ganas...

ASSALAMUALAIKUM ..

salam Jumaat semuanyaa....
cepatnya dah masuk hari Jumaat, then esok boleh cutiiiiii!!!
yeahhh!!!

Rabu yang lepas, zyra ada shopping barang keperluan hamter zyra yang ganasss tu...
saja nak hilangkan stress kat tempat kerja ni, so balik tu terus pergi petshop!!!
kebetulan makanan diaorang dah tinggal sikit, then better zyra pergi beli...

makanan yang sebelum ni brand apa zyra dah lupa.
ada ikan bilis ke apatah dalam tu campur sekali dengan kuaci.
tapi ikan tu sikit sangat sampai diaorang berebut!!!
so, better beli yang biasa je..
zyra beli jenama Jolly ..
harga pon not bad, cuma RM6.30 untuk packaging yang besar.

disebabkan zyra baru je start nak PELIHARA balik hamters, so zyra tak tahu pulak wujudnya benda ni..
hahaha..
selama ni zyra just tahu kalau untuk tempat diaorang gigit, just beli benda kayu tu je..
Mineral stone ni bentuk pisang macam comel je then zyra beli la..
lagipon Valentine dengan Jackson tu memang suka mengigit!!!!
harga pon murah je, Rm2.70.
zyra still beli brand Jolly..

Jackson tu badan dia kecil sikit kalau nak banding dengan Valentine..
bila makin serabai bulu dia then nampak huduh je zyra tengok..
so zyra beli la bathroom untuk diaorang ..
beli yang ada cover so bathing sand tu takde la berterabur bila diaorang berkubang dalam tu.
haha..
and harga bathroom ni cuma RM5.80

disebabkan hamters zyra GANAS dan asyik kena gigit je, then better kita beli pasir je so tak payah susah-susah nak mandi guna syampu bagaiiiiiiiiiiiiiii.............
zyra beli yang bau green apple tapi takde bau sangat pon...
takpe la janji diaorang boleh bersih kan bulus diaorang..
tak mahal pon harga dia...
cuma RM3.80

so total semua harga barang ni around RM18.00 tak silap..
cheap kan?
zyra rasa 3-4 tahun yang lepas barang-barang ni semua agak mahal...
pelik kan?
hahaha

Wednesday, 4 February 2015

si Hamters saya yang GANAS!!!!


ASSALAMUALAIKUM

haaaa ganas tak tajuk entry hari ni?
hahaha...
lupa nak cerita kat readers haaa...
sempena birthday zyra pada 31th Jan yang lepas, kakak zyra hadiahkan 2 ekor hamters.
zyra memang suka benda yang kecil kecil ni, so disebabkan hamter pon kecil molek je, so feeling happy jugak la kan ada orang hadiahkan hamter cute miut nie..
hehehe...


yang warna putih tu, jantan...
so zyra namakan dia, Jackson!!!
kenapa nama dia Jackson??..sebab dia hyper macam Jackson lah!!
hahahaa...

yang warna kuning tu betina, so kakak zyra namakan dia, Valentine.
sebab sekarang kan dah masuk bulan Februari..
ehh???...apakah motif??
tah la dia hahahaha..


time ni Jackson dok main lari lari dalam wheel dia tu..
bising gila kalau dia main tengah-tengah malam..
nak tido terpaksa la sumbat earphone dengar lagu sedap aka Kpop zyra !!
hahaha...

ok ...
ni adalah kesan gigit hamter-hamter zyra tu haaaa......


esok genap lah seminggu zyra PELIHARA diaorang ni..
tiap-tiap hari asyik kena gigit je..
stress nye hidup...
tah bila la diaorang ni nak jadi MESRA ALAM ..
:'(

Tuesday, 3 February 2015

Birthday Gift From My Best Friend


ASSALAMUALAIKUM^^

happy Thaipusam Day kepada seluruh penganut Hindus yang menyambutnya.
hari ni office zyra cuti, so memang 1 hari ni lepak kat rumah je la kan!
hehehe....

terlupa nak cerita, malam Ahad yang lepas, kawan baik zyra, Syira ada datang rumah semata-mata nak hantar birthday gift ni..
hehehe..
sanggup dia and En. Abang nya hantar sampai depan rumah, okeyh!!!
masa tu dah lewat jugak la, around pukul 11 p.m.

dapat mug !!!
yeay!!!!!
ada gambar teddy bear lagi..
hehe...
comel je kan...

Thanks sahabat ku sayang..
tahun ni nampak nya kena cari jugak la hadiah untuk dia...

Sunday, 1 February 2015

Pewarna Rambut Merah Klasik Syurah


Assalamualaikum
mission untuk tahun baru ni dah tercapai.
yeahhh!!!!
warna rambut zyra yang dulu dah agak pudar...
lagi pon sekian lama zyra nak warnakan rambut warna merah gitu..
cewahhh!!!!

so zyra pilih pewarna rambut jenama Syurah , Merah Klasik..
don't worry sebab Syurah memang dijamin HALAL.
so boleh solat tanpa was-was ok!

see???
ada tanpa HALAL..

ada 5 items dalam kotak tu..

so, my review is, simple je!!
warna zyra tak jadi merah macam yang zyra bayangkan!
hahahaha..
dia jadi macam light brown something like that laaa...
yang pasti bukan MERAH!!
tapi still warna tu agak terang and bila terkena cahaya matahari memang nampak JELAS!
maybe sebab salah satu faktor, rambut zyra before ni warna brown..
and maybe kena bleach rambut dulu baru boleh dapat merah yang zyra nak kan macam kat kotak tu.

whatever is, warna rambut yang zyra ingin kan still tak tercapai.
but still, zyra suka la warna rambut zyra yang sekarang ni.
takpe...nanti kita try lagi..
hehehe...