Followers

Friday, 30 January 2015

Taman Rama-Rama ,Cameron Hightlands Part2


ASSALAMUALAIKUM
dari tadi dok fikir nak update entry apa pulak hari ni kan..
so godek-godek handphone then ternampak la gambar-gambar yang zyra snap kat Cameron haritu...
so ok jugak la ni..ada juga idea nak update entry baru..
hehehe....

selain ada rama-rama, kat taman tu pon ada haiwan lain taw!!
macam contoh, kat gambar atas tu..
banyak jenis ular yang ada , tapi sebab zyra geli ,nak snap pon rasa tak LEPAS!!
hahaha...

macam macam jenis serangga pon ada kat taman ni...

ikan kap, ikan emas dan ikan keli pon ada..
banyak gila taw!!!
penuh 1 kolam..!!
ada yang kolam kecil tu banyak ikan keli..
ok kalau rembat buat masak lemak cili padi pon best!!
hahahahahaha....

guine pig..
ehh betul ke ejaan tu??
hahaha...
pergi lantak!!!
comel gila dorang ni..
teringat pulak yang kakak zyra punya...
tapi sayang dah mati...



tengok rabbit ni terus teringin nak bela!!!
bukan men gebus dorang punya bulus!!!!
hahaha....
banyak gila rabbit dalam kandang tu..
agak agak boleh rembat 1 tak??
hehehe...

itik dan ayam pon ada...
kira taman rama-rama ni dah macam mini zoo!!
sebab banyak jenis haiwan ada..
so kira enjoy la kan..
takde la asyik tengok benda yang sama je...

ok sekian membebel untuk petang Jumaat yang mulia nie..
^^

Thursday, 29 January 2015

Magnet fridge from Thailand!!


ASSALAMUALAIKUM^^

feeling happy gila sebab ass. supervisor/Admin zyra dah balik dari bercuti di Krabi, Thailand.
so zyra takde la risau sangat nak handle kerja Admin sorang-sorang kat office ni...
tolong lah selalu ingat ye," I'M JUST TRAINEE....!"
bukan semua kerja yang zyra tahu nak buat...
serious rasa lega gila bila Kak Anis dah balik...
seminggu ok dia takde kat office..
:'D

sebagai buah tangan dari Krabi, Kak Anis beli kan zyra magnet fridge !!
bentuk gajah okeyh!!!
baru lah Thailand..
hahaha...
actually ada banyak warna tapi zyra pilih yang colorful ni..
comel sikit..

thanks a lot ye Kak Anis..
^^

si Red Indian baru...


Assalamualaikum...

zyra ada beli Teddy baru..!!!
oh yeahh!!!
actually bentuk nye bukan la teddy bear pon..
tapi rasa nya Red Indian kot ni?
ehh betul ke nama tu??
ni laki ke perempuan pon zyra tak tahu!!
lantak laa.....
hahahaha...

zyra beli kat ass. Supervisor zyra, Kak Anis..
macam macam soft toy dia dan Cousin dia ada jual..
yang zyra beli ni cuma RM20..
Well, dapat harga "kasih sayang"..
hehehe..

tak terlalu besar..
tak terlalu kecil..
ngam ngam la untuk zyra buat peluk time tido malam..

nama apa nak bagi kat dia ni ea??
dah 2 hari takde nama ..
hahaha sian dia..

Wednesday, 28 January 2015

Taman Rama-rama, Cameron Highlands


ASSALAMUALAIKUM readers^^

hari ni nak sambung cerita pasal misi melepak zyra di Cameron Highlands pada Sabtu yang lepas.
selalu pergi sana tapi tak pernah masuk Taman Rama-rama...
dah tak tahu nak lepak mana, so zyra dan kakak decide datang situ.
hahaha...
tiket untuk orang dewasa cuma RM5 seorang.
maaf la kalau gambar tak jelas....
macam macam jenis rama-rama ada kat sini...

macam ni la rupa dalam Taman Rama-rama yang zyra pergi tu..
actually kawasan dia luas..
cuma malas nak upload gambar lain!
hahaha...

kalau dah nama nye pon kat Cameron, memang semua bunga yang ditanam di sana cantik cantik belaka lah kan...

sempat lah zyra dok posing-posing dengan rama-rama yang ada kat taman ni..
yang buat zyra pelik, rama-rama kat sana sangat friendly ok..
adakah dioarang ni dah kena pukau atau lalok makan ubat??
hahahahha....

kadang tu sampai nak terpijak pon ada sebab rama-rama kat sana susah betul nak bergerak!!
macam patung pon ada..
ok...
malas nak cerita panjang dah..
gambar banyak, tapi malas jugak nak upload..
hehehe..

sekian!

Tuesday, 27 January 2015

Breakfast a.k.a Lunch di Cameron Highlands


ASSALAMUALAIKUM^^
last Saturday, zyra dan kakak balik rumah ayah di Pahang..
kitaorang gerak awal pagi then terfikir sampai awal pon nanti bosan kat rumah tu..
so kitaorang decide pergi Cameron Highlands untuk saja buang masa dan buang duit!!!
hahahahaha....
dari rumah ayah nak ke sana dalam 1 jam lebih ke 2 jam je pon....

dengan berbekal kan nasi lemak yang di beli kat KL,
*kat KL okeyh!!...
sampai Cameron je, kitaorang berhenti makan .

jujur zyra cakap,zyra tak ingat apa nama tempat ni!!!
tapi tempat ni agak best juga...
dalam kedai tu, diaorang jual macam barang-barang perhiasan rumah, fresh flowers , cactus etc.
dan yang menarik nye dalam kedai tu ada macam mini bakery la..
ada jual cookies, strawberry tart, cake etc...
selain breakfast nasi lemak tu, kitaorang beli kaya ball dan juga strawberry tart sebagai dessert la konon nye..
ngeeeeeeeeee.............

camera handphone tak berapa jelas..
maaf la ye..
so ni la suasana dalam kedai tu..
kira dalam kedai tu ada mini garden then ada meja dan kerusi untuk customer makan kat situ.

dengan cuaca yang agak sejuk, kebetulan masa tu hujan renjai-renjai, so agak feeling ada kat overseas je rasa!!!
hahaahahaha......
siap berangan kalau lah zyra kaya, nak juga buat rumah ada garden macam ni..
siap penuh macam macam bunga..
hehehe....

INFINITE H, PRETTY


Hi kpoppers!!!!!
Infinite H dah buat comeback yo!!!!!
siapa dah tengok MV Pretty?????
angkat tangan!!
hahahahaha....


best lagu baru diaorang ni..
and well, Dongwoo and Hoya memang bias kesayangan zyra...
so of course zyra akan support diaorang..
taste zyra ni memang ngam lah kalau dengan rapper nieh!!
hahahaah....
addict gila dengan Rapper okeyh!!

INFINITE H – Pretty (예뻐) English Translation Lyrics
You’re so pretty, when I see you, my lips go up so easily
You’re the helper in my life, I can stretch now thanks to you
Like birds of a feather flock together, you’re on my side
My life went from being a documentary to a melodrama
We’re replay all the love stories of the world
I’ve already been burned by the sun called you
All the negative energy is gone because of you
This isn’t just a something where it’s like you’re mine but not
I’ll give you some space, even if you erase your makeup, you’re mine
It’s clear that even my ancestors would be happy that I met you, everything has changed
Even if there’s nothing, I’ll swim over to you
Our destiny will keep going
So don’t worry, it’s a beautiful confinement
My outside and inside can only be melted by you
You’re so pretty, so beautiful
Sometimes I hate you when you look away
But still, you’re pretty, so beautiful
Feel so good
What should I say? I can’t handle it
This is like killer stilettos, a twinkling diamond
Like a sexy shaped sedan, my eyes keep going to you
It’s a new arrangement that she made
Addicted to the pathos that’s injected into me
I’ve surrendered my once selfish life
You make it so that I can’t leave you alone
I won’t use up short-lived, lacking emotions
You’re prettier than my ideal type
You’re my dream girl, I’ve told you hundreds of times
My lips start to hurt, it’s a pattern
You’re that girl who everyone wants to steal
A girl with a heart, a girl who moves fast
You’re prettier than my ideal type
You’re my dream girl, accept me a hundred times
This is my gradual confession, I love you each time
Better late than never baby
You’re so pretty, so beautiful
Sometimes I hate you when you look away
But still, you’re pretty, so beautiful
Feel so good
Girl sometimes you turn your back on me
But even that’s so beautiful
You’re so pretty, give me all your heart
You’re so pretty, so beautiful
Sometimes I hate you when you look away
But still, you’re pretty, so beautiful
Feel so good

ok jum lah layan MV Pretty ni!!

Thursday, 22 January 2015

Si Comel Minguk yang Pandai Bercakap!


ASSALAMUALAIKUM^^

sape antara readers yang suka tengok reality show The Return of Superman???
mesti kenal kan dengan kembar 3, The Triplets????
zyra paling suka Minguk!!!
sejak-sejak dah pandai cakap, zyra makin melting dengan dia...
part paling zyra suka bila Minguk selalu tanya dekat cameraman,........... 'ajashi, ajashi tengah buat apa?'







comel gila la Minguk ni bila bercakap..
dah la makin besar, makin suka menyanyi...
pandai betul hafal lagu twinkle little star..
hahaha..



Minguk paling suka menyanyi masa waktu makan..
hahaha...

aigooooo kyeopta Minguk yaaaaa.....
wink wink!!!!
nuna rasa nak gomooooiiiii je pipi tembam tu 

Alone....Day 5!!

*mohon jangan muntah tengok muka zyra yang sangat tak flawless tu
:'D

ASSALAMUALAIKUM

good morning readers..
hari ni dah masuk hari yang ke-5 zyra di office tanpa ass. supervisor/Admin/SU..
bukan main lama kak Anis ni bercuti...
adoiii!!!!

so far zyra boleh buat segala arahan yang diberi..
ada la kan salah sikit sikit tu..
kena tegur tu pon ada juga..
tapi buat derkkk je laa..
hahahahaha......
kalau dah nama pon boss.
ngeeeeeee.......

tak sabar nak tunggu hari esok...
Jumaat!!!!!
yahhh hari Jumaat..
akan berakhir lah penyiksaan berseorangan handle office ni sorang-sorang!!!

*i'm just a trainee ok..
tolong lah faham!..tak semua yang aku boleh buat...
hukkhukhuk....

Tuesday, 20 January 2015

Masih Aku Cinta- Shila Hamzah



Biarpun kau tak lagi ada dengan ku
Takkan ku bisa melupakan mu
Caramu memanggil nama ku
Terasa seolah kau masih ada





Jauh di dalam sanubari ku

Tak ku relakan pemergianmu

Namun ku,’kan selalu doakan mu
Agar kau takkan terus terluka




Kau kan temui bahagia

Walaupun aku tidak bersama

Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta




Takkan pernah ada penggantimu

Yang mem pertahankan ku sepertimu

Satu dunia,menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua




Yang mengenal mu cuma aku

Tidak ku menyesal mencintaimu

Yang ku harapkan
Kau juga mendoakan ku




*suka sangat lagu ni..
  i know how you feel Shila :)
   SAD
  for you.....


Monday, 19 January 2015

AJL-29 dan Caliph Buskers, Happening!!!


ASSALAMUALAIKUM...
semalam untuk kali ke 3 zyra pergi ke stadium Putra Bukit Jalil untuk menyaksikan Anugerah Juara Lagu-29 ..

lagu-lagu yang bertanding semua nya best-best !!!
tapi macam jangkaan zyra, lagu Shila Hamzah, Mojo dan Dayang mesti MENANG!!!

antara performance yang paling hebat bagi zyra harus lah gabungan Mojo dan Caliph Buskers yang mendendangkan lagu Romancinta.
apa yang buatkan semua audience terharu, Caliph Buskers adalah mereka yang cacat penglihatan...
ya allah, zyra sampai mengalirkan airmata sewaktu tengok performance Caliph Buskers.
walaupun tak mampu melihat, tapi suara dan kemahiran bermain alat musik mereka sangat HEBAT!!!

masih terngiang-ngiang jeritan dan sorakan para audience sewaktu performance lagu Romancinta ni.
dan zyra sendiri juga turut bersorak dan yang paling bermakna, semua audience berdiri memberi sokongan kepada Caliph Buskers!!!



whatever is, tahniah kepada Sonaone & Joe Flizzow diatas kemenangan lagu yang dipertaruhkan, Apa Khabar..
even zyra tak suka sangat lagu ni dulu, tapi bila dengar betul-betul lirik lagu tu, memang sangat bermakna.
lagu yang dituju kepada seorang sahabat.
dan zyra turut mula menyukai lagu Apa Khabar ni.

overall. AJL29 tahun ni memang best!!
sound system semua ok...
cuma macam ada sikit problem dari segi backdrop...

tahniah kepada semua pemenang..
insyallah ada rezeki , zyra pergi lagi untuk AJL-30 ye..
hehehhe....

Friday, 16 January 2015

My New Pinky Nail Polish


yuhuuu....
lama rasanya tak ber'update blog ni haa...
sibuk bukan main sampai malam je terus 'battery low'...
tido awal ok...
hahaha...
sejak-sejak pergi praktikal ni zyra tido awal je kerja nya..
*paling awal pon, still pukul 12 lebih!!!
;D

alang-alang dah ada reason tak boleh solat, then Zyra try pakai nail polish .
dah lama berkenan dengan warna soft pink ni haaa....

jari tangan hitam pon still bajet ala minah salleh nak pakai pink bagai!!
hahahahaha......

First Day, challenge!!


ASSALAMUALAIKUM

ok dah nak habis office hours!!!!
so sempat lagi zyra update blog sekejap!!
heheheh...

hari ni bermula la first day zyra di office TANPA Junior Admin/assistant supervisor yang selalu guide zyra sepanjang zyra praktikal kat office ni..
selama SEMINGGU dia takde ok!!!
pergi bercuti dekat Krabi, Thailand.
kalau pape, macam mana nak roger roger dia oii???!!!!

haaaaa mati la kau zyraaaaaaaaaaa!!!!!
adoiii seram betul la !!!!
semua kerja admin sekarang ni zyra handle sorang??!!
and I'M JUST A TRAINEE ok!!!!!

my gosh!!!!
takut nye la kalau tak boleh buat pape tugas yang di beri big boss!!!
rasa nak menangis oiii ..

cepat la balik kak Anis!!!
but so far, first day ni ok lagi..
still boleh handle..
hope next week pon ok la kan..
aminnnn


Monday, 12 January 2015

Ais Krim Pasu Danau Kota


Finally...!!!!
apa yang dihajati dah tercapai...
dah lama mengidam nak makan ais krim pasu ni..
malam tadi punya mission zyra dengan kakak-kakak zyra dah berjaya!!!
so malam tadi boleh tido dengan lenaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

oh ye...
by the way zyra beli ais krim pasu ni dekat Uptown Danau Kota.
sepasu cuma Rm5!
kitaorang beli flavor butterscoth,( betul ke eja?hahahaha!!!), berry dengan coklat+vanila.

sesiapa yang teringin nak merasa ais krim pasu ni sila la datang ke Uptown Danau Kota ye.
^^

Saturday, 10 January 2015

Shopping, mana pernah puas!


ASSALAMUALAIKUM

hari ni zyra pergi jalan-jalan aka shopping la tu kan...
hahahaha....
so kalau kita dah keluar berjalan tu kan harus lah ada je benda nak bawak balik rumah!!!

rasa macam dah lama pula tak beli baju baru...
so tadi ada la sempat capai mana yang berkenan di hati..
kasut pon ada la jugak di rembatnye hehehe....

ikut kan hati banyak lagi yang nak dicapai nye..

Friday, 9 January 2015

Lipstick Pink Saya Yang Baruuuuuuuuu......


ASSALAMUALAIKUM.
macam biasa, hari jumaat, waktu lunch/break kat tempat zyra praktikal ni agak lama.
so, lepas makan, harus lah zyra dan kak Anis kesayangan tu melalak pergi Kedai Rahsia Jelita yang memang berhadapan je dengan foodcourt!!!!

dok pusing-pusing dalam kedai tu memang tak sah kalau tangan ni tak gatal mencapai apa-apa barang!!!!
*ok tu masalah zyra yang agak sukar dikawal sejak dulu ye anak-anak...
sejak umur makin meningkat ni, tetiba pulak teringin nak try pakai lipstick warna yang agak "meriah"!!
nak beli warna merah, tapi hati tak cukup sado nak mencuba..

so zyra nekad beli je la warna pink/purple ni..
tak taw la apa nama warna lipstick ni.
first time zyra try pakai warna macam ni haa..hehehehe.....

zyra saja beli sebab tak pernah lagi ada lipstick bentuk/packaging macam ni.
orang sebut jambo lipstick ke apa tah kan???

:P