Followers

Tuesday, 2 December 2014

Safi Balqis White Trilogy kawalan minyak dan jerawat


ASSALAMUALAIKUM^^

nak tunjuk sikit new skincare zyra ni haaa....
hehehe poyo gila kau jah!!
ni firstime zyra menggunakan produk keluaran Safi.

tak tahu la kenapa sejak-sejak ni muka zyra senang sangat naik jerawat di bahagian pipi.
selama ni tak pon,selalu nye akan banyak di bahagian dahi.
muka zyra memang jenis kuat berminyak!
so,dah tiba masa zyra cari new skincare untuk mengurangkan minyak dan pada masa yang sama boleh mengurangkan jerawat ni haaa!!!!

krim anti jerawat ni bagus juga.
ada jerawat kecil yang baru nak tumbuh dibahagian dahi zyra,malam tu zyra letak sedikit then esok pagi dah kecut .
takde la hilang terus kan,tapi kira kecut laaaa.....

at first zyra macam tak yakin je dengan krim ni,sebab zyra selalu pakai T3.
T3 agak sejuk bila dipakai,tapi krim anti-jerawat  Safi ni tak berangin pun.
but so far still ok la...
harga krim anti jerawat ni cuma Rm 8.72
readers should try this!!
terlupa pula nak snap gambar Skrub Buih Pembersih Kawalan Minyak ni.
hehehe...
disebabkan ini adalah first try zyra,so zyra just beli yang pencuci skrub je.
size nye agak kecil dan harga nya pon lagi murah kalau nak dibandingkan pencuci muka 2 in 1 tu..
so far,best juga pakai skrub ni and zyra buat sebagai daily use.
ok harga skrub ni,Rm 7.84

Krim kecantikan sari pokok lidah buaya ni also not bad!!
krim ni dapat membantu menghilangkan parut/bekas jerawat disamping menghalus/mencantikkan kulit kita.
(thats my goal actuualy hahahhaha....)
yang paling zyra suka bila apply krim ni,muka zyra tak berminyak pon.

i mean tak la berminyak sangat ..
krim-krim muka yang zyra pakai before ni kebanyakkan nye berminyak.
dah la muka zyra jenis berminyak jugak..
perghh!!!!
dah macam apa je bershining-shining!!
harga krim ni cuma,Rm 5.44 

total untuk 3 items ni dibawah Rm30
not bad bukan??
siapa kata produk yang murah tiada kualiti??
so far zyra rasa muka zyra agak sesuai dengan produk ni.
muka pon dah takde jerawat.
alhamdulillah..

harap lepas ni tak perlu nak tukar produk lagi 
hehehe...

1 comment:

Naz Naziah said...

i pun safi jgk...:)