Followers

Thursday, 13 November 2014

PEPERO DAY!


ASSALAMUAILKUM

mesti ramai yang dah tahu kan,11 November yang lepas adalah Pepero Day yang sering disambut oleh masyarakat Korea Selatan pada setiap tahun.

apa tu pepero??
pepero tu sejenis biskut berbentuk stick dan disalut coklat.
pepero juga adalah hasil keluaran Lotte Confectionery ,yang berasal dari Korea Selatan sejak tahun 1983.
disebabkan itu lah,Pepero Day selalunya disambut oleh masyarakat di sana.

Pepero Day ni lebih kurang macam Valentine's Day la..
mereka akan saling bertukar Pepero antara kawan atau orang-orang tersayang dengan harapan akan semakin ' taller and thinner' dan juga perasaan sayang^^

so far,zyra pernah makan yang ada almond..
memang sedap!!

actually ,kita nak buat sendiri Pepero ni pon boleh.
senang je.hehe..
paling best,boleh deco sendri apa yang kita nak.



pepero dan artis kpop memang tak boleh dipisahkan!
hahahah....
Hongbin & Leo (Vixx)

L & Sungyeol (Infinite)

D.O & Kai (exo)
*comel nye D.O makan..!!!!!

Seungho & Cheundong (MBLAQ)
*yang nie epic gila!!hahahahha........!!!jahat Mir tolak dorang


No comments: