Followers

Thursday, 27 November 2014

kalau sehari tak baca surat khabar


ASSALAMUALAIKUM^^
amalan rajin membaca ni sangat bagus untuk kita semua..
especially untuk student.
salah satu hobi zyra juga adalah membaca.
tak kisah la baca buku cerita apa pon,novel ke ,blog ke.
yang pasti bahan yang boleh dibaca and haruslah bagi kita pengetahuan kan?
hahaha...

bagi zyra la kan,kalau sehari tak baca surat khabar,rasa macam tak lengkap je life zyra.
zyra akan menghadap "paper" tu berjam-jam untuk baca artikel apa yang ada.
zyra ni jenis malas nak tengok berita kat tv pukul 8 tu.
so,baca la paper untuk tahu perkembangan semasa.

memang lah kat internet kita boleh tahu perkembangan semasa juga,tapi zyra lagi puas kalau dapat baca surat khabar tu and belek 1-1 artikel.
tabiat zyra ,kalau sehari tak dapat baca surat khabar disebabkan takde masa,then esok tu zyra akan kumpul semua surat khabar yang zyra tak baca lagi.


*ok yang ni paling zyra anti!!
time nak baca je mesti ada penyibuk nak bertandang sekali...
ishhh sakit nye la hati kita ni haaaaaaaaaaaaaa!!

4 comments:

NURAIN LIYANA:) said...

wa . bagusla suka membaca ; especially surat khabar . hm, kalau saya ni nak jumpa suratkhabar pun payah T.T kadang tu tunggu orang bagitahu je . haha . terukkan ? :3

btw, jom join GA awesome ni jom . kalau boleh , kkomen entry saya sekali :3 ehe . thanks

The Talking Diary

Aqilah Azmi said...

Wow!!!
u read newspapers!?!?!?!??
bagusnyaaaaaaaa

my said...

Kucing nk baca juga ;-)

QUEENPINK said...

Hehe..kadang2 kucing queenpink pun suka kacau masa queenpink baca surat khabar :)