Followers

Wednesday, 15 October 2014

NOVEL FIXI :ASRAMA


ASSALAMUALAIKUM^^

dah lama zyra nak buat review novel nie.
tapi asyik tergendala sebab zyra sibuk dengan final sem.
kebetulan  untuk 2 bulan ni zyra ada banyak masa terluang so zyra nak kasi review sikit la novel ni.
huhu...

berlatar belakang sebuah asrama sekolah menengah dan mencerita kan kehidupan pelajar-pelajar yang menginap didalam asrama tersebut.

bagi zyra,novel ni sangat seronok di baca tapi kalau readers tak fokus or skip-skip any chapter,
then readers tak akan faham jalan cerita ASRAMA ni.!!

kalau readers nak bertukar "angin",asyik baca novel cinta je kan,try la baca novel Fixi pula.
ASRAMA menjanjikan sebuah cerita yang sangat menarik dan SERAM atau tidak?
readers kena la baca ^^

sinopsis:

“Dahlia, hati-hati dengan ASRAMA ni.” Maria tiba-tiba merendahkan suaranya sambil menatap roman Dahlia.

“Kalau takat kau nak ingatkan aku pasal geng Queen yang macam syaitan tu, tak payah la.” Dahlia kurang senang dengan amaran Maria itu.

“Tak, maksud aku...”

Belum sempat Maria menghabiskan ayatnya, Dahlia meningkah. “Kau tengok aje nanti. Lambat ke, cepat ke, akan ada orang yang membalas perbuatan dorang semua tu nanti!” Dahlia bersuara dengan geram.

“Orang kita boleh lawan, tapi kalau yang lain payah sikit.” Maria membidas sambil mengambil daun-daun kecil di hadapannya.

Percakapan Maria membuatkan bulu roma Dahlia mengejut berdiri. “Kau ni, kalau tak cakap benda-benda pelik boleh?” kata Dahlia.

“Bagus la kalau kau faham maksud aku.” Maria senyum memandang Dahlia.



No comments: