Followers

Friday, 24 October 2014

novel fixi :NGERI


ASSALAMUALAIKUM^^

novel Ngeri adalah novel fixi yang ke-3 zyra baca.
well before nie zyra tak berminat sangat nak beli and baca novel fixi ni.
tapi novel ASRAMA adalah yang pertama menarik perhatian zyra then i think novel fixi sememangnya BEST!!

mengisahkan 3 orang pelajar institut yang mengambil jurusan perfileman.
setiap idea/skrip yang dibuat telah bertukar menjadi kenyataan di alam sebenar.
yang paling menakutkan semua idea/skip dibuat adalah cerita ekstrem just like killer/murder..
di antara mereka bertiga,siapakah pembunuh yang sebenar nya??

pendapat zyra mengenai novel ni,seriously writer nye memang kreatif.
at least,cerita nye lain dari yang lain.
unsur-unsur suspen tu sangat menarik la untuk di baca.

zyra cadangkan readers untuk beli dan baca novel NGERI ni.
di jamin tak menyesal!
hehehe...

oh ye,novel ni ada sambungan nye taw.
tajuk novel tu MANGSA kalau tak silap zyra.
so nanti zyra pon nak kena cari lah sambungan novel nie.
huhu^^

Tuesday, 21 October 2014

macaroons and me



ASSALAMUALAIKUM my lovely readers^^

dah lama zyra nak share cerita pasal macaroon ni..
tapi disebabkan mood yang asyik melayang-layang tah ke mana hala,so asyik tergendala je la entry ni..hehe...

penangan K-drama tersangat lah dahsyat ye anak-anak!!
hahah...


disebabkan zyra selalu tengok dalam k-drama,ada scene-scene dia orang makan macaroon,
so zyra pon bukan men teringin sangat nak makan!!!!!!!
orang lain mesti dah nek muak makan macaroon ni,zyra je baru terhegeh-hegeh dapat makan :'(

last month,*i think...not sure lah!hehe*
zyra ada pergi IKEA di Damansara.
dok jalan-jalan dalam tu,then zyra ternampak ada kedai yang jual macaroons!!!!!

secara automatik zyra cakap,"ok...thats damnnnnn hot!!!!"
hahaha....
excited punya pasal sebab impian nak makan macaroons akhir nya akan menjadi kenyataan!


zyra beli 4 biji macaroons dengan harga Rm15.++
walaupon bagi zyra harga nye agak mahal,tapi sebab teringin sangat nak makan,so zyra beli jugak!!hehe...
*bagi seorang student macam zyra,still mahal la harga untuk sebiji macaroon ni because size nye pon agak kecil*

most favorite!!!!!
perisa mangga nie memang sedap!!!
masam-masam manis!!!
actually,bagus jugak size macaroon ni kecil comel je..
rasa dia yang agak manis tu kalau makan banyak-banyak tak bagus jugak kan^^

fisrt time makan macaroons ni..hurmm my opinion is..,SEDAP AND MANIS^^
kalau terjumpa lagi ada kedai yang jual macaroons,zyra mesti nak beli lagi
hehe...

Wednesday, 15 October 2014

ERROR-VIXX-comeback


Yuhuuu!!!!!
akhirnya Vixx dah buat comeback dengan single yang terbaru,ERROR.
konsep yang terbaru ni sangat lah daebakkk!!!!
no more vampire....
ala-ala robotic pula!!

Vixx tak pernah mengecewakan zyra...
cewahhh!!
hahahah 
lagu diaorang semua nye best.
paling penting lirik-lirik lagu Vixx semua nya "ngammmm" dengan zyra!!

siapa yang tak tengok or dengar lagi ERROR,
jemput lah layan di bawah je..
serius lagu nie best and MV pon daebakk!!


English Translation:

I couldn’t help it so I threw it all out
I erased all of my emotions
But I couldn’t erase you (let me free)
Because my heart was too sad (let me breathe)



I just need to live like this, I just need to breathe
I just need to be alive, why can’t I?
I said it’s okay (let me free)
This is better for me (let me breathe) oh

I was afraid that I’d get cut by your sharp, knife-like words
I just need to breathe and eat to endure through this

I was a coward, I wanted to endure through
I’m holding my heart in my hand
I chose a life that is for me



I don’t want to let go of myself
I don’t want to ruin myself anymore
Memories that aren’t ending even when it’s over
I have no confidence to win over it

Love, in the end
Is a lie to just one person
Now look at me forgetting you
With your eyes wide open

Don’t ever forget me
Don’t ever erase me

My heart was limping and this is the end of the road
After making that decision and taking a breath
I let out a deep sigh
I rip her up from inside my heart
As I let out a silent scream
I’m erasing the after images that are floating around
Burning up the remaining memories up to the sky, burn

I saw you again, I cried
Something went terribly wrong
My heart is still remembering (let me free)
Everything was the same (let me breathe)

There’s nowhere to run from you

If I hold onto you, it hurts
But if I let you go, it hurts even more
This place is deeper than a dream inside a dream
I have no confidence to escape from it

Saying that I’ll forget you
Is all a lie that remains in me
Your face spreads throughout my heart again
It hurts even more than before

I think I miss you even more
I think it’s even more dangerous


************
tak boleh stop dengar lagu nie..
and rasa tak jemu tengok Mv ERROR ...
aishhh handsome je dia orang hahhahaha...
MV nie memang sedih...
especially that lyrics
:')

NOVEL FIXI :ASRAMA


ASSALAMUALAIKUM^^

dah lama zyra nak buat review novel nie.
tapi asyik tergendala sebab zyra sibuk dengan final sem.
kebetulan  untuk 2 bulan ni zyra ada banyak masa terluang so zyra nak kasi review sikit la novel ni.
huhu...

berlatar belakang sebuah asrama sekolah menengah dan mencerita kan kehidupan pelajar-pelajar yang menginap didalam asrama tersebut.

bagi zyra,novel ni sangat seronok di baca tapi kalau readers tak fokus or skip-skip any chapter,
then readers tak akan faham jalan cerita ASRAMA ni.!!

kalau readers nak bertukar "angin",asyik baca novel cinta je kan,try la baca novel Fixi pula.
ASRAMA menjanjikan sebuah cerita yang sangat menarik dan SERAM atau tidak?
readers kena la baca ^^

sinopsis:

“Dahlia, hati-hati dengan ASRAMA ni.” Maria tiba-tiba merendahkan suaranya sambil menatap roman Dahlia.

“Kalau takat kau nak ingatkan aku pasal geng Queen yang macam syaitan tu, tak payah la.” Dahlia kurang senang dengan amaran Maria itu.

“Tak, maksud aku...”

Belum sempat Maria menghabiskan ayatnya, Dahlia meningkah. “Kau tengok aje nanti. Lambat ke, cepat ke, akan ada orang yang membalas perbuatan dorang semua tu nanti!” Dahlia bersuara dengan geram.

“Orang kita boleh lawan, tapi kalau yang lain payah sikit.” Maria membidas sambil mengambil daun-daun kecil di hadapannya.

Percakapan Maria membuatkan bulu roma Dahlia mengejut berdiri. “Kau ni, kalau tak cakap benda-benda pelik boleh?” kata Dahlia.

“Bagus la kalau kau faham maksud aku.” Maria senyum memandang Dahlia.



Tuesday, 14 October 2014

Luhan leaving Exo-broken heart


Haiiii readers...
hurmmmm feeling sad sangat-sangat bila zyra dapat tahu yang Luhan akan keluar dari group Exo.
arghhhh!!!!..........andwae!!!!!!!

wae luhan??wae????!!!
:'(


for the second time...
Lawsuit!!
luhan failkan saham dekat S.M Entertainment..
same case like Kris..


sedih betul la!!
dah la luhan ni bias zyra !!
senang cerita semua Exo M,zyra suka kecuali kris..(i don't why kenapa tak suka kris since exo debut lagi...hahah)


we will miss that number..
7
thats my favorite number too...
just like Luhan..



always support you Luhan..
always..
baby don't cry.



never be OT12 anymore.
just memory...only memory...
no nore Luhan...no more Kris..


lirik-tepi sikit-SLEEQ


TEPI SIKIT-SLEEQ




Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit
Verse 1 [Joe Flizzow]
Terima kasih untuk semua memori
Sekarang masa untuk aku naik pesawat
Dibumi ku berpijak sentiasa rendah diri
Tapi sekarang masa ku berlari atas awan
Pada mula kalau betul hilang
Tiba tiba diam
Yang lain cuma bisa meminjam
Gayaku nak ambil simpan
Ku kata gayaku Pablo
Mereka tak kenal Picasso
Jadi semua berkoba koba nak jadi macam Escobar
Itu aku
Ikhlas
Kau nak e class
Ku bagi e class
tapi sekarang memang jelas, wang tidak boleh beli class
Duit tidak boleh beli masa
Masa dulu mungkin rasa ni tak buang masa
Tapi sekarang rasa macam kena paksa
Mungkin kita berdua jadi mangsa
Cita rasa berbeza walau sama budaya dan bangsa
Jadi tepi sikit, tumpang lalu
Biar yang lalu jadi yang lalu
Apa yang jadi hari esok, itu esok baru tahu
Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit
Verse 2 [Alif SleeQ]
Kau semakin kejam
Caraku pelan
Lembut dan
Ku tak membantah
Hanya mengalah
Ku disuruh cuba
Ada pendirian sikit tak boleh ke ha?
Kau ni lelaki banyak songeh ah, ha?
Kau ada tau kisah ke
Atau kau saja nak buruk sangka
Yang buruk sangka tu tolong simpan kata kata sebelum terlebih belanja
Aku Alif, erti yang pertama
Tak salah dengarkan aku kata
Tak salah yang aku pernah cuba
Yang pernah gagal
Berdiri semula
Masa lalu, kelap kelip
Semakin sempit, tepi sikit
Sebelum aku naik bingit
Sebelum darah aku naik
Dah bagus tu awal awal ku pesan kau patah balik
Wow
Kenapa muka ketat, apa kau mintak peluk?
Kita sudah dewasa, dewasa pun nak merajuk?
Ku sudah kata kalau hidung tinggi, tak lihat apa di bawah
Jadi kalau kau tersandung batu, padan muka
suka?
Bridge [Syarif SleeQ]
Aku tak sanggup tahan buat selamanya
yeah, sebaiknya aku mempunyai rencana
dan aku sedia, aku rela
melukakan segalanya dan aku sudah berubah
yeah!
(Apa yang kau mahu
Semua ku beri
Apa yang kau mahu
Mahu apa lagi
Bagaimana aku pula
Aku serik
Jadi ku ingin jalan sana
Tolong tepi sikit
Tolong tepi sikit)
2x

*****
sekian lama zyra tak layan lagu melayu...reason kenapa zyra suka lagu nie sebab rentak musik dia memang taste zyra..and lyric lagu nie pon simple je..
can't stop listening this song..

teen top -Missing -lyric


you got a be stronger cause you’re my star *2

I think about you, with regrets, I miss you
I didn’t want to say anything and
It seems like a break up won’t do anything to you
that expression on your face and the changed tone in your voice

you are a bad girl I’m a bad boy
may be we are all twisted from the beginning
obsessed with that relationship and imprissoned by each other
We kept spitting out words that we didn’t mean
even in repeated fights, we believed it was love and calmed each other
I tried to fix my habits but
still seems like there’s darkness over your face

come back now, for me
Forgetting about you isn’t easy at all
It’s not as easy as it sounds
I’m crazy I’m crazy ma girl
are you crying like me?
Listening to a song we used to enjoy listening to?
Not easy, it’s not easy (why)
how about you?
Everything starts to change
the change coming after letting you go
the image of you living alone without me keeps
making me go crazier
our scars keep getting deeper
Our weaknesses appearing slowly
or strengths are something that
we were trying to look for, but that was our mistake
no clouds in the sky today
the weather is 10 out of 10
everything is the way it is but only you aren’t next to me
this is the break up, now it’s a reality

come back now, for me
Forgetting about you isn’t easy at all
not as easy as it sounds
I’m crazy I’m crazy ma girl
are you crying like me?
Listening to a song we used to enjoy listening to?
Not easy, it’s not easy (why)
how about you?
Today is getting to be different again, me from the past and
that time when I could be fighting with you were the good times
good times

come back now, for me
Forgetting about you isn’t easy at all
not as easy as it sounds
I’m crazy I’m crazy ma girl
are you crying like me?
Listening to a song we used to enjoy listening to?
Not easy, it’s not easy (why)
how about you?
*********
not easy to forget someone..
thats sooo true..
but we need to face it..
thats reality

this song...
meaningful lyric.

Friday, 10 October 2014

semoga tenang di sana.


ASSALAMUALAIKUM

dah lama sangat zyra tak update any entry dekat blog ni..
terlalu sibuk dengan final sem.
assignments...presentations...final exam 

apa yang zyra nak share dalam entry nie,.............,
zyra dah kehilangan seorang sahabat lelaki yang zyra baru kenali tapi arwah sangat baik orang nya.

rasaa agak beruntung sebab sempat kenal arwah...

"syafiq...thanks sebab kau buat aku banyak ketawa bila kita semua di hari-hari terakhir dekat kolej...
tak sangka singkat sangat perkenalan kita..
dan tak sangka jumaat tu lah ,kali terakhir gelak ketawa,menangis bersama kita dengan teman-teman seperjuangan kita yang lain.

"....still terbayang gelak ketawa kau...usikan nakal kau...wajah kau masa menangis bpelukan dengan kawan-kawan lelaki kau....
.....still terbayang wajah kau masa kita borak ramai-ramai...sambil kau makan petang tu...
jumaat terakhir bagi kau...solat jumaat yang terakhir bagi kau..

"...allah lebih sayang kan kau...sebab tu allah jemput kau dulu syafiq..
aku tahu tu..

tenang lah kau di sana...
semoga roh mu di letak kan di kalangan orang-orang yang beriman,sahabat....
amin.