Followers

Monday, 2 June 2014

Revlon Deep Burgundy Hair Color


ASSALAMUALAIKUM^^
hari nie zyra nak share opinion setelah menggunakan Revlon Hair Color.
zyra memilih warna deep burgundy..
ni hasil eksperimen zyra 2-3 bulan yang lepas ye..
baru hari nie je rajin nak update..!
hehehe...


zyra rasa was-was sikit kalau nak dyed rambut dekat salon sebab takut pewarna yang digunakan tak telap air.
so zyra beli jenama Revlon disebabkan ada tanda halal di kotak tu.


di belakang kotak tu,dah ada guide pasal warna yang akan terhasil mengikut warna asal rambut kita.
disebabkan zyra pernah color warna dark chocolate,so rambut zyra takde la 100 % hitam!

bila zyra start dyed rambut zyra,dalam kepala bukan main berangan nak rambut jadi macam nie.
ada purple-purple sikit..

tapi angan-angan musnah sama sekali lepas zyra cuci rambut then tengok hasilnya tak macam yang zyra nak selama nie..
hahaha...
sedih betul la...
aishhh!!



just warna light brown je yang terhasil...
serius talk,jangan lah berharap sangat yang rambut kita akan jadi macam sama dengan model kat kotak tu!!
hahaha...
yang paling hampeh nya,rambut zyra just akan nampak brown kalau terkena cahaya matahari.
and yang paling tak best,rambut zyra jadi KASAR lepas guna REVLON hair color ni.

Revlon still ada banyak pilihan warna and harga pon berbeza-beza.. 
so terpulang kat users nak beli yang mana
lagi mahal,lagi cantik lah warna nye,ye dak^^




3 comments:

Lee Wa Wan said...

kan... kalau warna rambut memang jadi kasar... aku pernah warna rambut aku jd light brown dulu... yg kaler nampak kat bawah matahari je tu... memula okay... pastu telampau kasar sangat, n rambut mula break, aku pon potong rambut cepat2... T_T

Liza Licha said...

hello dear :) wah lama tak singgah sini. hihi.
anyway, color tu berbeza ikut color asal rambut kita. sebab asian originally hitam kan. Mat salleh tu color diorg vary, so bila letak color tu efek dia memang lain sikit lah dengan kita yg asalnya hitam.

so far licha guna kopi je. :)

catfiz said...

singgah :)