Followers

Monday, 2 June 2014

jari ketuk ayam!!


ASSALAMUALAIKUM^^
semestar break dah nak habis so lepas nie zyra akan kembali sibuk dengan kelas and assignment!!
yang paling buat zyra risau sekarang nie adalah jari zyra asyik ketuk ayam!!

apa yang zyra merepek nie kan??
KETUK AYAM??!!

disebabkan zyra mengambil course kesetiausahaan eksekutif,so mesti lah zyra belajar cara typing dengan cara yang betul..
setiap jari kita mewakili huruf dan nombor tertentu..
readers boleh tengok gambar di atas untuk lagi paham..

masalah nye sekarang nie disebabkan zyra dah jarang praktikan apa yang zyra dah belajar,then typing skill zyra dah tak berapa nak ok macam dulu!!!!
bak kata  lecturer zyra,"jari ketuk ayam!!"
main type je!!
tak ikut susunan jari yang betul!
paling sadis,mata tak boleh pandang KEYBOARD TIME TYPING!!

dulu masa dalam kelas,kalau dia nampak student ketuk ayam,dia terus ketuk jari kitaorang guna pen!!

lepas nie zyra kena la rajin balik praktik typing skill cara yang betul..
masa nak pergi interview kerja,ada setengah company akan test typing skill nie..
huh!!

so nanti boleh la lepas ni zyra dah tak payah type pandang keyboard..
hehe..
yang penting jari dah tak macam ketuk ayam lagi..

xoxo^^

2 comments:

Lee Wa Wan said...

ahahahhaha... typing hentam saja~~

Mami Izaara Imani said...

hye dik..
akak pun ambik course ni dulu
Ahahaha...lucu kan taboleh pandang key board..tp akk dok pandang jugak..
kiteorg belajar pakai music sbb nak uji kelajuan menaip..
ada pape nk tya boleh le email akk ke..or g jenguk blog akk..

e-mail = ladyhitler89@yahoo.com
blog= mrsaimanhavit.blogspot.com

*nak tanya pasal report LI pon boleh...akk jgk ambik upah buat assignment..ngee..~daa..