Followers

Saturday, 28 June 2014

salam Ramadhan


syukur alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bertemu lagi bulan Ramadhan pada tahun ini.
syukur sangat-sangat ya allah..

semoga ramadhan tahun ni akan lebih beri keberkatan kepada kita semua.

amin^^

Thursday, 26 June 2014

ETERNITY-VIXX

*lyric*

English Translation:


Look. Love is a nightmare. Time’s over
A miracle has come to me
From the beginning, we had started
Because I knew everything about you
I was confident, yeah
(It’s cold) It’s just your mood
(It’s strange) I don’t care about that
(Thank you) All that matters is that you came back to me
You love me, right?
I had such a scary and bad nightmare
You left me forever
Even you can tell it’s a dream that doesn’t make sense
Because there’s no way I would lose you
Don’t even get away from me for a second
No, I just won’t let go of you
I’ll accept every little thing of you
You love me, right?

I wouldn’t want to see me without you even in a dream
If only you are next to me, I don’t care if it’s a nightmare
Suddenly, you grow faint
(I can’t seem to say anything)
I’m afraid to open my eyes right now
(I wanna go to you, I wanna fall asleep again)


Reality without you is like a dream where you are running away
Like a Möbius strip, we go round and round
You are trying to leave me once again
Don’t turn around, I’m holding onto your arm
If you wanna go, try to go
Try to leave as you step on my pounding heart for you
Right now



It was so sweet that I had a terrible nightmare
We had started everything from the beginning
You’re not here but everything is the same
In this dream the moment you left me
A cruel night is endlessly coming to me
I close my eyes again, taking me back to that dream
Into an eternal dream that I won’t ever wake from


Sunday, 22 June 2014

hello kitty for qistina's birthday party ^^


ASSALAMUALAIKUM^^
second entry for today..
hehe...
nampak tak betapa comel nye cookies and cupcakes hello kitty nie??
actually sepupu zyra ada buat birthday party untuk anak dia semalam.
tema harus lah dah terang lagi bersuluh kan,haha...
HELLO KITTY^^



happy birthday qistina^^
semoga makin bijak,comel and jadi anak yang baik..
amin



matte eyeshadow and orange blusher from DAISO^^


ASSALAMUALAIKUM^^
entry untuk hari ni zyra nak share mengenai barang kosmetik yang zyra beli dekat DAISO last week..
again ok...AGAIN!!!
hahaha memang pantang betul la kalau pergi JJ maluri tu kalau tak singgah dekat DAISO^^


the best matte eyeshadow ,so far!!!
serius cakap memang best!!!!
zyra ada surf dekat internet and memang ramai yang suka beli eyeshadow nie.
thats why zyra sanggup berusaha datang sana untuk beli :D
apa tah nama dia,readers zoom sendiri je la gambar packaging tu ea!hahaha..


dah nama pon matte kan,so takde la bling-bling sangat eyeshadow  nie..
zyra dah ada banyak eyeshadow yang glitter so zyra nak cari yang matte pulak!!
brush dia takde la best mana,dah harga pon rm5 kan??..haha
tapi still ok and senang je nak apply dekat mata kita^^

orange blusher tu,not bad...
soft je warna dia...
tak terlalu terang,tak terlalu pudar.
ok la untuk just make up and look natural beauty gitu,cewaahhhh!!!


sehari sebelum zyra pergi DAISO,zyra ada beli set brush,new lipstick and hairband^^
finally!!!!!!
sekian lama zyra nak beli set brush and kebetulan zyra lalu depan sebuah kedai "comel",so zyra pon terjah la masuk..
then ternampak set brush nie terus zyra sambar!!!!!
hahaha...

and lipstick tu pon not bad gak warna dia..
coklat cair gitu la..just nampak natural bila pakai.

ok rasa nya sampai sini je kot zyra nak cerita dekat readers,hehehe...

xoxo^^

Thursday, 19 June 2014

SEARCH KEYWORDS:ktac teruk!!


MIDNIGHT ENTRY

assalamualaikum readers^^
wahh wahh!!
still ramai yang tak tidur lagi ke nie??
ok bagus,so boleh la rajin-rajin terjah blog zyra nie kan..
hahahahah

tergelak bila tengok search keywords hari ni..
KTAC TERUK??
hahahaha...
sape punya kerja la nie kan...

zyra sebagai pelajar KTAC/CICT nak bagi tahu yang kolej kitaorang nie not bad la jugak!
walaupon bangunan kolej kita orang tah macam apa je,hahaha
but so far rasa nya zyra selesa je study kat sana..

tak macam kolej/universiti lain,KTAC nie rules dia takde la ketat sangat!!
ohhh thats what i really want for my student life!!!
SERIOUS TALK!!

my happy face as a KTAC student!
hahaha

xoxo^^

Saturday, 14 June 2014

MILLENIUM BOY klon EXO,thailand version!!


HI READERS^^
ok,fisrt of all,KEBODOHAN APA KAH INI??
hahahahahaha....
serius lawak laaaaaaaaa artikel yang zyra baru baca dekat allkpop tadi..

thailand group,MILLENIUM BOY adalah klon EXO yang tengah famous dekat negara dia orang sekarang!!
and group dia orang nie di gelar sebagai exo T oleh fans..
WHAT THE HELL???

MILLENIUM BOY

EXO

MILLENIUM BOY


EXO

di sebab kan group nie tak pernah mendapat keizinan apa-apa pon dari S.M ENTERTAINMENT,so agensi tu nak saman group ni!!
yeahhhh!!!!!!
habis lahhh nasib kau orang!!
hahaha



TEMPTATION OF WIFE :final episode


ASSALAMUALAIKUM readers^^
siapa suka tengok drama TEMPTATION OF WIFE nie??
my macha azuan suka yang korean version...
but i don't care la kan!!hahahaha...

disebabkan jadual kelas yang padat and sememangnya bilik sewa zyra takde TV,
so zyra mengambil langkah drastik dengan menonton episode terakhir!!!
ahahahaha tetiba je...

zyra memang minat gila la kat Marian Rivera !!
dah la cantik,pandai berlakon pulak!!
jelez tengok badan dia yang cun tu!!

readers dah tengok episode akhir belum??
ok zyra tak nak cerita sangat la...
nanti hilang mood reades nak tengok plak kan..




cerita nie memang menarik la!!
and tak kan rasa bosan!!
setiap episode akan buat kita rasa tak sabar nak tengok next episode..
apa yang pasti,meleleh jugak la airmata tengok final episode nie..
sebab apa??
ok readers tengok la nanti ok hehe

happy ending for angeline and nigel^^
<3



Saturday, 7 June 2014

pewarna rambut Alaisyah koper


Assalammuaikum^^
kali nie zyra nak review pewarna rambut Alaisyah,koper.
macam yang zyra cakap before nie yang zyra akan beli pewarna rambut yang ada tanda halal je.
so zyra pilih lagi jenama nie.


untuk yang kali nie,zyra berhasil dapat warna yang zyra nak!!
fuh!!!
akhirnya...!!
jenama Alaisyah tak banyak pilihan warna macam Syurah,so warna koper nie kira paling perang!

so,mission untuk kali nie berjaya!!
haha...
nak kata perang sangat tu takde la,tapi kira perang jugak la!
^^

tapi macam biasa la,rambut kita akan nampak perang gila kalau terkena cahaya matahari.
kalau dalam rumah tu still nampak tapi takde lah mencerlah sangat!
memang orang tak kan perasan yang kita warnakan rambut..hehe

so kalau ada readers yang nak try jenama nie,zyra cadangkan beli warna koper ye^^
bau dia pon takde la kuat sangat and rambut takde la terlalu kasar.

x0x0^^

Friday, 6 June 2014

Daiso again!shopping^^


ASSALAMUALAIKUM^^
salam jumaat semua..

semalam hari mesra pelajar dekat kolej zyra.
kira macam hari pendaftaran la untuk budak sem 1..
haha..
setelah bercuti selama 2 bulan,semalam dapat la jumpa classmates yang dirindui.
cewahh!!

disebabkan program habis awal,kawan zyra ajak pergi Jaya Jusco.
nak cari hadiah sempena hari ibu kata nya..
*mak zyra dah meninggal so tak dapat la beli,kan...

sementara dia cari hadiah untuk mak dia,zyra pon pergi la merayap kat Daiso!!
tempat favorite sebab barang-barang dia semua comel-comel!!
harga pon semuanya rm5!!..hahahaha...


fisrtime beli maskara kat Daiso nie.
zyra dah try pakai so far ok laa..
lentik-melentik jugak la bulu mata zyra...hahahaha
saje je nie beli,padahal maskara yang selalu pakai tu banyak je lagi.
*memang pantang kalau masuk sini,beli yang bukan-bukan je !!!


motif utama zyra sebenarnya nak beli buku nota!!
maklum lah,isnin nie dah start kelas..
buku nota semua dah habis guna time sem lepas..
bunga-bunga buku i,jah!!
haha..

selain tu,zyra beli wet tissue untuk makeup remover and plaster.
zyra kan tiap-tiap hari jalan kaki je pergi kolej,so kaki selalu melecet!
so plaster tu sangat penting and perlu sentiasa ada dalam handbag ye ^^
*maklum lah beli kasut murah haha!!

selain note book,zyra nak beli charcoal mask nie.
tapi takde pulak!!
maybe dah habis stock ..
yang banyaknye cleasing foam..
takde rezeki la semalam.
takpe,nextime try pergi lagi.
hehe

xoxo^^



Wednesday, 4 June 2014

TEMPTATION OF WIFE,goodbye!


ASSALAMUALAIKUM ^^
mesti ramai yang tengok drama Temptation of wife nie kan?
sepanjang cuti semesta nie zyra pon tak miss tengok telenovela dari Filipina ni.
drama nie memang superb Best!!!
betul tak readers??
lebih-lebih lagi zyra memang adore pelokon Marian Rivera!

SINOPSIS
Angeline and Heidi share a deep bond of friendship ever since Heidi was orphaned and was taken under the custody of Angeline's parents, Abner and Minda. Angeline grows up responsible and compassionate while Heidi, fueled by ambition and envy, secretly detests Angeline and always feels inferior next to her. Many boys are attracted to Angeline but she falls in love with Marcel. It doesn't take long before Angeline becomes pregnant and gives up on her dreams of becoming a nurse in order to marry Marcel.
Although their marriage is void of happiness, Angeline tries to be an excellent wife to her husband, and takes good care of her in-laws, Romeo and Stella. However, she soon learns that the life she chose is full of lies and betrayals. Adding to her woes is her unexpected miscarriage. She soon discovers that Marcel is cheating on her and shocked to learn of Heidi’s treachery. Angeline is devastated by the thought of being betrayed by the two people closest to her heart.
Marcel decides to end his affair with Heidi but Heidi is already pregnant with his child. He chooses to live with her as Angeline is forced to go back and stay with her parents. But Angeline finds out that she, too, is pregnant with Marcel's child.
Heidi then tries to get rid of that child but ends up drowning Angeline herself by accident. But by a twist of fate, Angeline survives and is back for revenge. She assumes the identity of another woman and seeks out vengeance against Marcel and Heidi. Now, it's time for pay back and Angeline will do everything to taste the bittersweet part of her revenge.

disebabkan Angeline dicurangi oleh suami and dikhianati rakan sendiri,dia kembali dengan penampilan baru untuk balas dendam!!
hilang terus perwatakan housewife yang suci murni tu !

Chantal Gonzalez!!
new sexy angeline was back!!
new style,new name..!
*my inspiration!haha...
gila la kalau semua wife dalam dunia nie berdendam macam nie,memang mampus lah semua husband kat luar sana tu!!
hahahah...

padan muka!!

ok point yang paling penting adalah hari nie hari last zyra dapat tengok TV kat rumah!!
malam nie zyra nak balik bilik sewa dah!!
lepas nie tak boleh la tengok drama nie...

ANDWAE!!!!!!

OK BYE
:']

WORDLESS WEDNESDAY:dream hair


someday baby...someday

Tuesday, 3 June 2014

Pewarna Rambut Alaisyah coklat muda


ASSALAMUALAIKUM readers..
malam nie zyra nak share pulak opinion zyra setelah menggunakan pewarna rambut jenama Alaisyah..
jenama nie sesuai untuk orang ISLAM.
kita tak perlu risau sebab pewarna yang diguna kan adalah halal dan telap air.
so boleh dibawa solat.


asalnya,zyra nak beli pewarna rambut jenama SYURAH,tapi warna yang zyra nak tu takde pulak!!
aishhh!!
punya lah excited google tengok warna apa yang zyra nak beli nanti.

zyra beli warna coklat muda,
and hasil dia still tak berapa nampak jugak warna tu..
lebih kurang sama je macam warna burgundy jenama Revlon dulu tu.

tapi yang bagus nye jenama Alaisyah nie,bau dia tak berapa kuat.
kira still wangi la nak bandingkan Revlon.
and rambut zyra tak kasar macam dulu.

baru je nak berangan rambut macam my baby Luhan nie!
huh!!
hahaha...








Monday, 2 June 2014

Revlon Deep Burgundy Hair Color


ASSALAMUALAIKUM^^
hari nie zyra nak share opinion setelah menggunakan Revlon Hair Color.
zyra memilih warna deep burgundy..
ni hasil eksperimen zyra 2-3 bulan yang lepas ye..
baru hari nie je rajin nak update..!
hehehe...


zyra rasa was-was sikit kalau nak dyed rambut dekat salon sebab takut pewarna yang digunakan tak telap air.
so zyra beli jenama Revlon disebabkan ada tanda halal di kotak tu.


di belakang kotak tu,dah ada guide pasal warna yang akan terhasil mengikut warna asal rambut kita.
disebabkan zyra pernah color warna dark chocolate,so rambut zyra takde la 100 % hitam!

bila zyra start dyed rambut zyra,dalam kepala bukan main berangan nak rambut jadi macam nie.
ada purple-purple sikit..

tapi angan-angan musnah sama sekali lepas zyra cuci rambut then tengok hasilnya tak macam yang zyra nak selama nie..
hahaha...
sedih betul la...
aishhh!!



just warna light brown je yang terhasil...
serius talk,jangan lah berharap sangat yang rambut kita akan jadi macam sama dengan model kat kotak tu!!
hahaha...
yang paling hampeh nya,rambut zyra just akan nampak brown kalau terkena cahaya matahari.
and yang paling tak best,rambut zyra jadi KASAR lepas guna REVLON hair color ni.

Revlon still ada banyak pilihan warna and harga pon berbeza-beza.. 
so terpulang kat users nak beli yang mana
lagi mahal,lagi cantik lah warna nye,ye dak^^




jari ketuk ayam!!


ASSALAMUALAIKUM^^
semestar break dah nak habis so lepas nie zyra akan kembali sibuk dengan kelas and assignment!!
yang paling buat zyra risau sekarang nie adalah jari zyra asyik ketuk ayam!!

apa yang zyra merepek nie kan??
KETUK AYAM??!!

disebabkan zyra mengambil course kesetiausahaan eksekutif,so mesti lah zyra belajar cara typing dengan cara yang betul..
setiap jari kita mewakili huruf dan nombor tertentu..
readers boleh tengok gambar di atas untuk lagi paham..

masalah nye sekarang nie disebabkan zyra dah jarang praktikan apa yang zyra dah belajar,then typing skill zyra dah tak berapa nak ok macam dulu!!!!
bak kata  lecturer zyra,"jari ketuk ayam!!"
main type je!!
tak ikut susunan jari yang betul!
paling sadis,mata tak boleh pandang KEYBOARD TIME TYPING!!

dulu masa dalam kelas,kalau dia nampak student ketuk ayam,dia terus ketuk jari kitaorang guna pen!!

lepas nie zyra kena la rajin balik praktik typing skill cara yang betul..
masa nak pergi interview kerja,ada setengah company akan test typing skill nie..
huh!!

so nanti boleh la lepas ni zyra dah tak payah type pandang keyboard..
hehe..
yang penting jari dah tak macam ketuk ayam lagi..

xoxo^^