Followers

Wednesday, 28 May 2014

NOVEL THE GUEST LIST BY MELISSA HILL


Assalamualaikum semua^^
sekian lama tunggu bila boleh buat review pasal novel nie.
disebabkan line wifi dah ok so zyra update hari ni..

The Guest List nie mengisahkan Cara dan Shane akan berkahwin dan dia orang plan nak buat  "beach wedding" dekat st.lucia.


tapi malangnya rancangan dia orang nie asyik dapat tentangan daripada parents masing-masing!!
adik Cara pulak,Heidi seorang yang demand,suka tambahkan masalah dekat Cara.

Parents Cara nak dia orang buat wedding dekat church terkenal di Irish.
well,kira tradisional wedding la kan.
pakai wedding dress ala-ala ballgown

yang Cara pulak just nak simple plain dress untuk wedding dia nanti..
and dia nak berkaki ayam je..
no heels,no kain meleret-leret!!
*sesuai la kan dengan keadaan pantai yang berpasir tu kan..

masalah makin bertambah bila parents Shane masuk campur.
diaorang pulak nak wedding tu nanti dibuat di sebuah kelab terkenal di Irish.
disebabkan parents Shane nie orang berada/kaya,so dia orang nak jaga standard la kan!!
pfttt!!

masalah Cara dan Shane tak terhenti setakat itu je..
disebabkan dia orang nie still nekad dengan plan untuk beach wedding tu,parents Shane cuba "beli" Cara dengan perjanjian/kontrak.

betul lah orang cakap,bila duit dah banyak,
orang pon kita boleh beli!!
huh!!

nak tahu kesudahan cerita nie so mohon beli and baca sendiri!!
hahaha...!!


ok bangga pulak bila nama Malaysia ada terselit dalam novel nie..
honeymoon kat Malaysia oi!!
omputih pon suka negara kita pe!!

2 comments:

Lee Wa Wan said...

hebat weyhh kau sekarang... baca eng je... hahaha

lynndamya said...

Salam, wahhhh rumit betul masalah diorg nak kawin ni ea..haha..by the way, rasa bangga jugak sbb Malaysia termasuk..hebat...salu kalau novel malaysia, honeymoon ke paris or venice sahaja~ hahaha