Followers

Saturday, 31 May 2014

infinite LAST ROMEO!!


ASSALAMUALAIKUM 
cuti nie readers semua pergi ke mana??
mesti ramai yang keluar berjalan kan?
zyra stay rumah je hari nie...!!

dah selalu sangat update entry pasal exo so hari nie nak update pasal infinite plak!
well,my boys were back!!!
LAST ROMEO^^

sape dah tengok MV last romeo??
semua handsome-handsome kan??
lebih-lebih lagi my cutie rappers,dongwoo and hoya!!

my baby hoya..
what happend with your hair baby??
hahaha....
totally different ho aiygie^^
tak pernah tengok hoya dyed rambut dia dengan warna terang camtu!
oh my!!

my doongwoo !!!
another 'frozen hair' selain Tao!
hahaha

sape yang tak tengok lagi MV last romeo so jom tengok sekarang!!!
hehe..

aigooo....
kyeopta!




Friday, 30 May 2014

RUNNING MAN CHINESE VERSION!!!


ok bila terbaca artikel pasal running man chinese version,zyra terus tergelak!!
ohh my god!!
why?why?why??

so news nie memang dah di confirmkan sendiri oleh SBS!!!
wah wah wah!!
tah macam mana la members RM yang cina punya version..

akan adakah klon si pengkhianat LEE KWANGSOO?

akan adakah pasangan kekasih dikalangan ahli RM versi cina seperti MONDAY COUPLE?

dan jugak kehadiran SPARTA seperti jongkook?

ok so kita nanti kan je la ye..
HAHAHAHAHAHA...
mesti korang pikir yang ahli akan bertukar kan?
actually TAK!!....YES??

still original..
just tukar version sahaja..
thanks god
*tapi dia tulis "running man team",adakah itu termasuk sekali dengan members?

xoxo^^




serum rambut QS habis!


ASSALAMUALAIKUM ^^
sekian lama menggunakan serum rambut QS nie,so sekarang just tinggal sikit je lagi nak habis.
nak pergi beli kat salon rambut rasa malas pulak!!
aish!!!


kebetulan hari tu zyra pergi supermarket beli barang dapur,then zyra pergi lah cari serum rambut kat area hair treatment.
time nie supermarket tu buat promosi so banyak harga barang jadi murah!!
dok belek-belek serum rambut apa yang ok,then tertarik pulak dengan serum rambut jenama GINVERA nie.
before nie zyra tak pernah try lagi pakai nie,just scrub muka je yang zyra pakai jenama GINVERA.

hope serum nie ok la kan..
tak terlalu melekit!!


selain serum rambut,zyra pakai hair moist cream jenama LUCIDO-L
before nak keluar pergi kolej ke,jalan-jalan ke zyra akan pakai nie.
rambut akan nampak macam lembap-lembap gitu.
just pakai sikit pon dah ok. :)

*google

rambut sape la yang cantik nieh!!
huh!
jealous i jah oii!!

official instagram Exo's members




Thursday, 29 May 2014

xoxo exo !


ASSALAMUALAIKUM ^^
semua dah tengok XOXO EXO ke??
ok zyra baru je tengok semalam..
well macam biasa la kan zyra mesti ketinggalan kalau bab-bab latest variety show tak pon kdrama.
huh!!!
so far rasa nye xoxo nie baru ada 3 episod..

xoxo mengisah kan perjalanan seni kumpulan EXO..
so korang boleh tengok la behind the scene music video dia orang.
and persiapan dia orang untuk konsert pe semua..


saat-saat bahagia EXO bersama Kris.
time nie dia orang still 12 orang..
and now,what happen??
hukhukhuk...
tinggal la 11 orang

adakah ini akan menjadi kali terakhir my sweetie Chen di interview oleh galaxy fanfan?

nobody knows
hurmmmm

EXO,i dreamt them last night!!


huhu^^
what happen tak tahu la kan..
sejak-sejak nie asyik mimpi Exo pulak!!

ok nak di jadi kan cerita last night zyra mimpi dia orang nie hah!!
zyra tak sure semua ada ke tak tapi antara muka yang zyra INGAT:

my baby panda Tao!!
ok dia harus ada..

the powerful vocalist for me,Chen!

kemunculan Kris nak drama je kan!!
hahaha perlu ke dia muncul dalam mimpi zyra macam tu sekali!
??
korang tak paham??
ok tak yah paham..malas nak cerita sebenarnya haha!!

watak utama dalam mimpi zyra kali ini ialah.........................
LUHAN!!!
sweet betul kita orang dalam mimpi semalam..
hahaha...
jangan tanya mimpi tu pasal apa..
SECRET!!


bahagia betul la malam tadi..
xoxo^^

soalan cepu emas^^


zyra baru perasan yang zyra di tag oleh blogger comel,DAYAH untuk Liebster Award.
maklum lah baru boleh start blog walking balik hehe..
so zyra akan jawab soalan-soalan cepu emas dari cik dayah kita nie..
well,just for fun hehe..

 My Question to you.
1. Describe yourself.
2 . Beri satu tajuk lagu yang beri makna mendalam pada diri korang?
3. Youtube singer yang paling korang suka?
4. Dream car?
5. Vans or converse?
6. Instagram or Twitter korang? Nak follow ni.
7. Pernah ada secret admirer?
8. Pink or blue?
9.Hadiah berharga yang pernah korang dapat?
10. What do you think of my blog and me? *soalan mintak kayu 2/4* Haha

so here my answers!!
  1. zyra jenis tak banyak cakap,just akan cakap dengan orang-orang yang senang masuk kepala dengan zyra..and yes,IM A KPOPPER!!..hahaha!!!
  2. miracle of december by exo
  3. youtube???.................tah la..tak kenal sape pon..!hahaha
  4. Skyline (semua model awesome!)
  5. of course converse!
  6. instagram and twitter semua dayah dah follow..haha
  7. secret admirer??...ok PERNAH :D
  8. blue!!!LOVE IT!!
  9. ..banyak!daripada bf pon berharga..tapi paling berharga rasanye LAPTOP daripada family!haha
  10. simple,pinky gitu and tuan tanah nye pon comel gila!!tergoda i!hahahaha
ok rasa nye setakat nie je kot..
thanks dayah sebab tag zyra,,,
bila-bila tag lagi ye...
xoxo

Wednesday, 28 May 2014

NOVEL THE GUEST LIST BY MELISSA HILL


Assalamualaikum semua^^
sekian lama tunggu bila boleh buat review pasal novel nie.
disebabkan line wifi dah ok so zyra update hari ni..

The Guest List nie mengisahkan Cara dan Shane akan berkahwin dan dia orang plan nak buat  "beach wedding" dekat st.lucia.


tapi malangnya rancangan dia orang nie asyik dapat tentangan daripada parents masing-masing!!
adik Cara pulak,Heidi seorang yang demand,suka tambahkan masalah dekat Cara.

Parents Cara nak dia orang buat wedding dekat church terkenal di Irish.
well,kira tradisional wedding la kan.
pakai wedding dress ala-ala ballgown

yang Cara pulak just nak simple plain dress untuk wedding dia nanti..
and dia nak berkaki ayam je..
no heels,no kain meleret-leret!!
*sesuai la kan dengan keadaan pantai yang berpasir tu kan..

masalah makin bertambah bila parents Shane masuk campur.
diaorang pulak nak wedding tu nanti dibuat di sebuah kelab terkenal di Irish.
disebabkan parents Shane nie orang berada/kaya,so dia orang nak jaga standard la kan!!
pfttt!!

masalah Cara dan Shane tak terhenti setakat itu je..
disebabkan dia orang nie still nekad dengan plan untuk beach wedding tu,parents Shane cuba "beli" Cara dengan perjanjian/kontrak.

betul lah orang cakap,bila duit dah banyak,
orang pon kita boleh beli!!
huh!!

nak tahu kesudahan cerita nie so mohon beli and baca sendiri!!
hahaha...!!


ok bangga pulak bila nama Malaysia ada terselit dalam novel nie..
honeymoon kat Malaysia oi!!
omputih pon suka negara kita pe!!

Tuesday, 27 May 2014

blog walking,SORRY I CAN'T


Assalamualaikum silent readers..
sorry sangat-sangat sebab tak boleh blog walking and klik klik back nuffnang korang buat sementara nie..
serious talk line wifi memang cannot go!!
dah lah moderm wireless broadband zyra buat hal pulak...
tah bila tahun nak pergi maxis center..
adoiiii!!!

nanti dah ok semua zyra terjah korang balik ok
xoxo^^

Friday, 23 May 2014

Popcorn!!!yeah!!!


Alhamdulillah!!!
Akhirnya dapat jugak makan popcorn dambaan hati sekian lama!!
Haha...


Kebetulan keluar pergi supermarket tadi then ternampak orang jual popcorn!!
Then tengok plak orang tu baru siap masak popcorn tu!
Fuhhh!!!memang mengancam!


Kasi dekat sikit snap tu!ahaha..
Nampak tak berkilat2 popcorn tu??
Manis secukup rasa la .
I like^^

posted from Bloggeroid

Wednesday, 21 May 2014

WORDLESS WEDNESDAY: popcorn


Dah berminggu kempunan nak makan ni..
Paling sedap kalau beli kat cinema!!
Perghhhh!!!

posted from Bloggeroid

Sunday, 18 May 2014

Kris EXO saman S.M Entertainment!


Hari ni sudah genap 4 hari since worldwide dikejutkan dengan berita yang melibatkan Kris daripada group EXO!!


Macam tak percaya je bila zyra dapat news yang Kris failkan saman Kat agensi yang selama nie naik kan dia,S.M entertainment..
Info yang zyra baca,saman yang difail kan tu berkaitan dengan tidak puasan hati Kris dengan pengurusan S.M

Macam-macam rumors yang zyra tengok Kat internet sekarang nie..
Ada yang masuk akal,ada yang macam mengarut je!!


Apa kesudahan kes saman nie ea??
Since kris failkan saman tu dia langsung tak berjaya dikesan!!
Dia cuma ada update weibo dan beri kata-kata ucapan selamat dan fans yakin Kris tujukan dekat ahli EXO yang lain..


Ramai fans/exotic yang rasa sedih bila dengar khabar kes saman dan kehilangan Kris.
Tak kan la Kris nak keluar daripada EXO ??
Don't you remember the words that you guys always say together,WE ARE ONE???????!!


Dan macam mana pulak persahabatan mereka berdua yang selama nie akrab sangat??
Lepas kes saman tu,Tao ada meluahkan rasa kekecewaannya dengan keputusan Kris melalui weibo dan instagramnya.


Lets hope yang Kris akan buat keputusan yang terbaik untuk diri dia and EXO!!
Ramai fans yang menanti kepulangan dia ke dalam kumpulan EXO ni.
Whatever is,Kris mesti ada alasan lain kenapa dia memilih jalan untuk bersembunyi Dan bukan sekadar tidak puas hati dengan sistem pengurusan S.M

posted from Bloggeroid

Tuesday, 13 May 2014

Sekali lagi..


*belanja 1 selfie jap!!haha...

Ok dah kenapa title entry hari ni bunyi lain macam kan??
Ehh korang perasan Tak dah banyak hari zyra tak update blog??

Ok macam biasa la kan..
Kalau korang nie rajin terjah blog zyra mesti korang dah tahu apa puncanya..

And YES!!!!
Kuota WiFi dah penuh balik dalam masa berapa hari je!!!!!
I really hate that budaks!!!
Nak update blog tak boleh!!
Nak blog walking apatah lagi..

posted from Bloggeroid

Wednesday, 7 May 2014

GHOST OF WIND~ZE'A





English Translation:

I’m like a ghost, who can’t be seen only in your eyes
Why can’t you see me
I want to take out my hidden heart but
One step back, to you I’m a ghost
Crossed situation, the stop line covered by the light
Like that (like a ghost) I circle around you
Around and around I circle, staying up the long nights everyday
(Like a ghost) I think I’m already dead
I can’t break up with her, this is a dream
I can’t let you go, this is a dream
Like the wind, i can’t catch you
You make me feel a li li live
This is all a dream, don’t go, lie lie lie
This is all a dream, be happy, la la la
I can’t let you go, I can’t give you up
You make me feel a li li live
Stay next to me only, can you?
The talks that I had only in my heart
The image of you in another man’s arms
I can’t see it, I can’t allow it
Why can’t you see me and pass by me again
(like a ghost) Don’t go to him
I want to protect you even if I die, I can’t let you go
(like a ghost) No no no no
I can’t break up with her, this is a dream
I can’t let you go, this is a dream
Like the wind, i can’t catch you
You make me feel a li li live
This is all a dream, don’t go, lie lie lie
This is all a dream, be happy, la la la
I can’t let you go, I can’t give you up
You make me feel a li li live
I can’t break up with her, this is a dream
I can’t let you go, this is a dream
Like the wind, i can’t catch you
You make me feel a li li live

p/s:my favorite song until now....

WORDLESS WEDNESDAY:macaroons




tak pernah tengok depan mata,tak pernah makan and tak tahu apa rasa dia..
TERINGIN SANGAT NAK MAKAN!!!!!!!
kat mana boleh jumpa nie???

adakah rasa macaroon tu lebih kurang macam coco pie nie??
ada mashmallow di tengahnya??
ohhh sedapnya !!!!

p/s:lagi sekali..membebel panjang jela dan bukan wordless nama nya..SEKIAN^^