Followers

Saturday, 31 May 2014

infinite LAST ROMEO!!


ASSALAMUALAIKUM 
cuti nie readers semua pergi ke mana??
mesti ramai yang keluar berjalan kan?
zyra stay rumah je hari nie...!!

dah selalu sangat update entry pasal exo so hari nie nak update pasal infinite plak!
well,my boys were back!!!
LAST ROMEO^^

sape dah tengok MV last romeo??
semua handsome-handsome kan??
lebih-lebih lagi my cutie rappers,dongwoo and hoya!!

my baby hoya..
what happend with your hair baby??
hahaha....
totally different ho aiygie^^
tak pernah tengok hoya dyed rambut dia dengan warna terang camtu!
oh my!!

my doongwoo !!!
another 'frozen hair' selain Tao!
hahaha

sape yang tak tengok lagi MV last romeo so jom tengok sekarang!!!
hehe..

aigooo....
kyeopta!




Friday, 30 May 2014

RUNNING MAN CHINESE VERSION!!!


ok bila terbaca artikel pasal running man chinese version,zyra terus tergelak!!
ohh my god!!
why?why?why??

so news nie memang dah di confirmkan sendiri oleh SBS!!!
wah wah wah!!
tah macam mana la members RM yang cina punya version..

akan adakah klon si pengkhianat LEE KWANGSOO?

akan adakah pasangan kekasih dikalangan ahli RM versi cina seperti MONDAY COUPLE?

dan jugak kehadiran SPARTA seperti jongkook?

ok so kita nanti kan je la ye..
HAHAHAHAHAHA...
mesti korang pikir yang ahli akan bertukar kan?
actually TAK!!....YES??

still original..
just tukar version sahaja..
thanks god
*tapi dia tulis "running man team",adakah itu termasuk sekali dengan members?

xoxo^^




Thursday, 29 May 2014

xoxo exo !


ASSALAMUALAIKUM ^^
semua dah tengok XOXO EXO ke??
ok zyra baru je tengok semalam..
well macam biasa la kan zyra mesti ketinggalan kalau bab-bab latest variety show tak pon kdrama.
huh!!!
so far rasa nye xoxo nie baru ada 3 episod..

xoxo mengisah kan perjalanan seni kumpulan EXO..
so korang boleh tengok la behind the scene music video dia orang.
and persiapan dia orang untuk konsert pe semua..


saat-saat bahagia EXO bersama Kris.
time nie dia orang still 12 orang..
and now,what happen??
hukhukhuk...
tinggal la 11 orang

adakah ini akan menjadi kali terakhir my sweetie Chen di interview oleh galaxy fanfan?

nobody knows
hurmmmm

Wednesday, 28 May 2014

NOVEL THE GUEST LIST BY MELISSA HILL


Assalamualaikum semua^^
sekian lama tunggu bila boleh buat review pasal novel nie.
disebabkan line wifi dah ok so zyra update hari ni..

The Guest List nie mengisahkan Cara dan Shane akan berkahwin dan dia orang plan nak buat  "beach wedding" dekat st.lucia.


tapi malangnya rancangan dia orang nie asyik dapat tentangan daripada parents masing-masing!!
adik Cara pulak,Heidi seorang yang demand,suka tambahkan masalah dekat Cara.

Parents Cara nak dia orang buat wedding dekat church terkenal di Irish.
well,kira tradisional wedding la kan.
pakai wedding dress ala-ala ballgown

yang Cara pulak just nak simple plain dress untuk wedding dia nanti..
and dia nak berkaki ayam je..
no heels,no kain meleret-leret!!
*sesuai la kan dengan keadaan pantai yang berpasir tu kan..

masalah makin bertambah bila parents Shane masuk campur.
diaorang pulak nak wedding tu nanti dibuat di sebuah kelab terkenal di Irish.
disebabkan parents Shane nie orang berada/kaya,so dia orang nak jaga standard la kan!!
pfttt!!

masalah Cara dan Shane tak terhenti setakat itu je..
disebabkan dia orang nie still nekad dengan plan untuk beach wedding tu,parents Shane cuba "beli" Cara dengan perjanjian/kontrak.

betul lah orang cakap,bila duit dah banyak,
orang pon kita boleh beli!!
huh!!

nak tahu kesudahan cerita nie so mohon beli and baca sendiri!!
hahaha...!!


ok bangga pulak bila nama Malaysia ada terselit dalam novel nie..
honeymoon kat Malaysia oi!!
omputih pon suka negara kita pe!!

Wednesday, 7 May 2014

GHOST OF WIND~ZE'A





English Translation:

I’m like a ghost, who can’t be seen only in your eyes
Why can’t you see me
I want to take out my hidden heart but
One step back, to you I’m a ghost
Crossed situation, the stop line covered by the light
Like that (like a ghost) I circle around you
Around and around I circle, staying up the long nights everyday
(Like a ghost) I think I’m already dead
I can’t break up with her, this is a dream
I can’t let you go, this is a dream
Like the wind, i can’t catch you
You make me feel a li li live
This is all a dream, don’t go, lie lie lie
This is all a dream, be happy, la la la
I can’t let you go, I can’t give you up
You make me feel a li li live
Stay next to me only, can you?
The talks that I had only in my heart
The image of you in another man’s arms
I can’t see it, I can’t allow it
Why can’t you see me and pass by me again
(like a ghost) Don’t go to him
I want to protect you even if I die, I can’t let you go
(like a ghost) No no no no
I can’t break up with her, this is a dream
I can’t let you go, this is a dream
Like the wind, i can’t catch you
You make me feel a li li live
This is all a dream, don’t go, lie lie lie
This is all a dream, be happy, la la la
I can’t let you go, I can’t give you up
You make me feel a li li live
I can’t break up with her, this is a dream
I can’t let you go, this is a dream
Like the wind, i can’t catch you
You make me feel a li li live

p/s:my favorite song until now....

Tuesday, 6 May 2014

running man episod 161:SHINHWA


Assalamuaikum my lovely readers..
malam nie nak cerita pasal running man yang zyra baru je tengok..
haha sad life kan sebab zyra baru je tengok episod 161!!!

"mohon la ketawa kat zyra nie...
memang menyedihkan sebab orang lain dah lama khatam episod tu.."

siapa yang tak kenal group SHINHWA ??
dorang antara kpop boyband yang legend la kan!!!!

mulanya zyra ingat episod nie tak best!!!
serius cakap rasa tak best je bila dorang buat style ala-ala pirates carribean tu..
(betul ke zyra taip tu??ke salah tajuk??haha....pergi lantak!!!)

bila group SHINHWA muncul sebagai tetamu undangan,mood excited tu terus membuak-buak!!
bukan sebab zyra suka dorang nie,tapi sebab dorang memang kelakar habis!!!

episod nie zyra rasa jongkok nampak bodoh abadi!!
hahaha...
lagipon zyra memang tak suka jongkok!!
dari mula zyra sokong SHINHWA and harap dorang boleh menang!!

walaupon dorang nie dah berusia,tapi takleh pertikaikan kekuatan dorang sebab semua game dorang menang!!!

zyra paling suka part dorang main game dalam air tu!!!
pergh!!!
dorang punya strategi memang superb!!!
haha memang lawak..!
menganjeng baju jongkok!!

part nie pon lawak je!!!
siap kena tarik baju nak menang punya pasal!!

pose yang sama dalam cover album dorang!!!
time nie zyra memang gelak tak boleh blah!!
hahaha...

walaupun SHINHWA tak cukup lagi sorang members dorang,
dalam episod nie dorang menang disebabkan Eric berjaya membodohkan ahli RN dengan sarung tangan emas dia tu 


kesimpulannya episod nie memang best la so korang tak kan rasa rugi tengok..
sape yang tak tengok lagi mohon la tengok ye..

xoxo^^