Followers

Friday, 11 April 2014

OPPO N1:the GREAT new smartphone!!


ASSALAMUALAIKUM^^
salam Jumaat semuanya..

hari ini zyra tertarik nak bercerita latest smartphone yang baru je dipasarkan kat Malaysia.
OPPO  N1..
korang mesti tahu kan pasal hp nie sebab dekat tv selalu keluar iklan hp nie.
hehe...

zyra tak sure jenama nie adalah jenama baru or what tapi nie firstime zyra dengar jenama nie,
apa yang suprise me adalah OPPO N1 memang best lah!!!!

so far,bagi zyra ciri-ciri yang ada kat OPPO N1 adalah yang tercanggih kat dunia...!!

kamera yang pertama didunia direka boleh di rotate sebanyak 206 darjah!!!

and harus lah dilengkapi "flash"
thats mean even korang "berselfie" pon gambar korang memang clear gila lah!!!
sebab kamera OPPO ni 13 megapixel ok!!!

yang nie paling best !!!!
serious weyh!!!!!
korang just scroll dari belakang casing and display kat screen tu akan ikut gerakan jari korang!!!
so korang tak payah nak touch/scroll screen hp korang lagi...

ciri-ciri "privacy" OPPO nie pon best jugak!
kira macam korang buat 2 akaun dekat laptop/pc korang tu.
1st akaun korang letak FACEBOOK/TWITTER etc.
and 2nd akaun pulak takde pape.just applikasi biasa je.
so kalau ada family korang yang jenis "gatal tangan" suka selongkar hp korang,so korang boleh la sorok kat 1st akaun tu!!
HAHAHAHA....!!!

kalau nak cerita pasal OPPO nie memang banyak lagi la yang best-best!!
rasa nak beli je!!
tapi harga dia zyra tak survey lagi..tapi rasa nya mesti mahal kan??

korang boleh la tgk WEB RASMI OPPO ni utk tahu info lain^^

p/s:
size OPPO lagi besar and tinggi dari samsung note 3.
zyra lagi suka design OPPO&xperia dari hp samsung,,
sebab design dia kebanyakkan nye sama je..boring sikit laa


2 comments:

eyqa yushaiza said...

ommmeeee... seriously best oppo ni.. berapa ek harga dia?? opcoc la mahalkan.. TT.TT

Syazana Zainn said...

tv3 selalu promote phone ni
nampak mcm cool je
sbb mcm2 bleh buat kan