Followers

Wednesday, 30 April 2014

Tuesday, 15 April 2014

blog walking tergendala.SEKIAN


Dear my silent readers,sorry kalau tak dapat balas  kunjungan korang buat masa sekarang.
maklum la dah tengah bulan nie cerita dia kuota wifi kakak zyra nie dah penuh!!!!
ni semua budak-budak nie asyik bukak Youtube je!!
stress betul laaaaaaa................

broadband Maxis zyra pula kadang-kadang je boleh pakai kat rumah nie..
line Maxis dekat sini memang tak boleh blah betul!!
tah pape je..
selamat la dekat area bilik sewa zyra dekat cheras tu line ok je,,

bila line dah ok nanti zyra terjah blog korang pulak ok??

xoxo^^

kempunan oyster pulak dah!!



ASSALAMUALAIKUM ^^
bangun tido pagi tadi tekak terus terasa nak makan oyster pulak!!
oyster yang mentah-mentah tu ok...!! 
aduhaiii mana nak cari nie weyh!!!
dah lama tak makan hukhukhuk :')
selalu nya orang makan nie pon dekat hotel-hotel je kan...hahaha....

mana la nak dapat oyster yang fresh time-time nie erk??
hahaha...
tekak nak sangat makan oyster mentah yang still ada air laut dalam tu...
masin-masin gitu bila makan...
hahaiii^^

kat malaysia ada ke tempat nak cari oyster nie??
haha mengarut betul la kau zyra!!!
nak makan yang bukan-bukan je...
ni kalau kat korea senang betul nak cari!!!
*penangan banyak tengok program masakan la nie !!OMG!!

tengok gambar je pon dah buat terliur..
hahai...

Saturday, 12 April 2014

My Boo:Bibo sakit tenat


Salam semua nya...
Mesti korang dah lupa pasal "haiwan belaan" zyra ni kan?!
Hahahahaha ok taw dah sebab zyra pon hampir dah lupakan kewujudan dia..

Sekian lama dia terbiar tak diberi makan,mandi dan bermanja-manja..
So zyra spendtime la dengan dia petang nie..hehe


Keadaan nya sangat daif kan??
So zyra mandikan dia biar wangi
*tapi poop dia tu biar je,boleh buat kawan!lalalala...
Sad life!haha...




Nampak tak yang bibo dah happy setelah dimanjakan??
Hahaii..sekian

Xoxo^^
posted from Bloggeroid

Friday, 11 April 2014

Touch Love

*zyra suka sangat dengan lirik lagu background blog zyra nie
suka sangat-sangat
^^
TOUCH LOVE by Yoon Mirae

English Translation

When you pass by my finger tips
Warmth spreads throughout
my cold heart
I want to softly go
to you and lean on you
But the distance between
us is not narrowing
It’s okay even if I can’t touch you
It’s okay even if I can’t hug you
Lonely love Yes I love you,
like my destiny
I can feel you
Lalala lala lala
Lalala lala lala
Lalala lala lala lala
My heart can reach you
I want to reach out
my hands and hold you
But it feels like we’ll get farther
apart so I just linger around you
It’s okay even if I can’t love you
It’s okay even if I can’t reach you
Lonely love Yes I love you,
even from far away
I can see you
It’s okay even if I can’t touch you
It’s okay even if I can’t hug you
Lonely love Yes I love you,
like my destiny
I can feel you
Lalala lala lala
Lalala lala lala
Lalala lala lala lala
My heart can reach you
Lonely love

OPPO N1:the GREAT new smartphone!!


ASSALAMUALAIKUM^^
salam Jumaat semuanya..

hari ini zyra tertarik nak bercerita latest smartphone yang baru je dipasarkan kat Malaysia.
OPPO  N1..
korang mesti tahu kan pasal hp nie sebab dekat tv selalu keluar iklan hp nie.
hehe...

zyra tak sure jenama nie adalah jenama baru or what tapi nie firstime zyra dengar jenama nie,
apa yang suprise me adalah OPPO N1 memang best lah!!!!

so far,bagi zyra ciri-ciri yang ada kat OPPO N1 adalah yang tercanggih kat dunia...!!

kamera yang pertama didunia direka boleh di rotate sebanyak 206 darjah!!!

and harus lah dilengkapi "flash"
thats mean even korang "berselfie" pon gambar korang memang clear gila lah!!!
sebab kamera OPPO ni 13 megapixel ok!!!

yang nie paling best !!!!
serious weyh!!!!!
korang just scroll dari belakang casing and display kat screen tu akan ikut gerakan jari korang!!!
so korang tak payah nak touch/scroll screen hp korang lagi...

ciri-ciri "privacy" OPPO nie pon best jugak!
kira macam korang buat 2 akaun dekat laptop/pc korang tu.
1st akaun korang letak FACEBOOK/TWITTER etc.
and 2nd akaun pulak takde pape.just applikasi biasa je.
so kalau ada family korang yang jenis "gatal tangan" suka selongkar hp korang,so korang boleh la sorok kat 1st akaun tu!!
HAHAHAHA....!!!

kalau nak cerita pasal OPPO nie memang banyak lagi la yang best-best!!
rasa nak beli je!!
tapi harga dia zyra tak survey lagi..tapi rasa nya mesti mahal kan??

korang boleh la tgk WEB RASMI OPPO ni utk tahu info lain^^

p/s:
size OPPO lagi besar and tinggi dari samsung note 3.
zyra lagi suka design OPPO&xperia dari hp samsung,,
sebab design dia kebanyakkan nye sama je..boring sikit laa


1st Giveaway by nuraaisy.bs.com




1st Giveaway by nuraaisy.bs.com

Senarai Hadiah
RANDOM.ORG
[ 1 cute bracelet each for 4 lucky winners! ]

Due Date :- 11-29 April 2014 [ HANYA 19 HARI SAHAJA ]

*jom join reramai!!
hope dapat la menang salah satu bracelet tu..
amin^^




bersangka baik lah kepada ALLAH


ASSAMUALAIKUM..
SALAM JUMAAT ^^
semoga kehidupan kita lebih diberkati pada hari jumaat yang mulia ni.
insyaallah

Thursday, 10 April 2014

Baby sitter pulak la sekarang...


Assalamualaikum semuanya...
Bermula semalam bermula lah rutin zyra sebagai baby sitter kepada cik dayana nieh...

Oh my god!!!!

posted from Bloggeroid

Wednesday, 9 April 2014

Dendam Ratu Ular!!


Assalamualaikum..
awesome tak title entry zyra malam nie??
DENDAM RATU ULAR??
apakah??
alaa dah tengok gambar so mesti la korang dah tahu kan pasal apa...

actually tu tajuk novel yang tengah zyra baca sekarang..
*ok tak!!sebenarnya bacaan zyra tergendala sebab "terlayan" k-drama Master's Sun
huhu^^

seram tak gambar nie??
oh please la kata seram!!
hahaha...
dah macam cik ponti dah dengan rambut serabainya...

by the way novel nie agak best jugak taw..
seram tapi still ada selit cinta cintun juga la...

Sinopsis
KAIRA, gadis malang yang menjadi mangsa hinaan penduduk kampung disebabkan fizikalnya yang cacat dan hodoh. Akibat perbuatan khianat Kalsum yang sekian lama menyimpan dendam terhadap keluarganya, rumahnya dibakar. Neneknya terbunuh dalam kejadian itu. Kaira yang terselamat dari bencana itu kini hilang tempat bergantung hidup.

Dia membawa diri jauh dari kampung bersama segunung rasa sedih dan dendam yang berapi. Segalanya berubah apabila dia dihumban ke dalam sebuah perigi buta oleh satu kuasa ghaib,lalu bertemulah Kaira dengan Raja Ganerin,iaitu raja ular jadian daripada bangsa jin. Syarat perjanjian dimeterai, Kaira berubah menjadi cantik tetapi sangat berbisa! Dengan kecantikan miliknya, dia kembali untuk melunaskan dendam. Namun cinta yang akan menjadi racun dalam hidupnya datang tanpa diduga. Keadaan menjadi semakin sukar. Derita sentiasa mengekori Kaira.

“Bagaimana untuk aku hidup bersamanya, sedangkan dia begitu taat kepada TUHANnya? Manakala aku pula makhluk yang dilaknat.” – KAIRA

“Sayangku, usahlah kau menangis. Aku ada bersama kau. Kau bukan lagi manusia biasa. Kini kau menjadi milikku. Jasad kau saja manusia. Tetapi jiwa kau sudah mati! Kau kini makhluk jadian. Kau adalah ratu ular!” - RAJA GANERIN

“Kalau kau berani, cubalah! Aku juga akan pastikan kau tak akan terlepas. Kau jangan lupa, walaupun itu cadangan aku, tapi kau yang membakar rumah tu!” – KALSUM

sesiapa yang tak pernah baca lagi cuba la baca novel yang macam nie pulak..
zyra beli guna baucer buku yang zyra dapat baru-baru nie..hehe
dah bosan baca yang cinta je so try baca yang seram-seram pulak..

p/s:bila mood dah datang baru zyra sambung balik baca novel nie haha


WORDLESS WEDNESDAY:shopping!!


Assalamualaikum^^
just nak cakap zyra dah lama tak shopping...!!
so tunggu next sem sebab nak lenjan duit PTPTN.
haha shopping bebeyh!!

Tuesday, 8 April 2014

MASTER'S SUN:cerita hantu yang sedih


ASSALAMUALAIKUM dear silent readers^^

mesti ramai yang suka tengok drama Master's Sun nie kan??
zyra macam biasa la kan agak lambat sikit nak follow latest drama bagai nie...
thanks to MACHA AZUAN sebab dia yang downloadkan semua episod drama nie dan sedekahkan dekat zyra..
so boleh la zyra tengok dengan senang hati tanpa tengok online!!haha

if kalau korang tak tahu pasal drama nie,actually drama nie agak best gak la.
watak perempuan tu boleh nampak roh/hantu...
and watak laki tu plak jenis yang cool tapi ego sikit la hehe...

serious talk drama nie memang asyik buat zyra membazir air mata!!
sebab apa??
even cerita nie pasal perempuan tu boleh nampak hantu/seram and selalu tolong hantu untuk tunaikan hajat terakhir dorang,tapi cerita nie SEDIH ok!!
SEDIH!!!

kisah nenek yang anak-anak dia asyik bergaduh even dia dah mati..
kuat berjudi pulak...sedih ooo....

part nie memang menangis tak boleh blah punya..
feeling gila...
girl tu dah mati..roh dia tunggu kat bawah pokok :'(

anjing pon boleh jadi hantu taw!!
episod nie gila sedih!!!
anjing tu dah mati...roh dia asyik ikut tuan dia...
menangis macam apa tah zyra tgk episod nie

banyak-banyak hantu zyra rasa dia nie la paling cute!!
hahaha...
hantu budak sekolah yang suka minum kopi...

kalau korang tak tgk lagi,jum la tgk sama-sama ye!!
hehe...serius boleh tahan la cerita nie...
ok la zyra nak sambung tengok,ada lagi bape episod tak habis!hehe
nanti de masa zyra blog walking kat blog korang ok^^
xoxo^^


Monday, 7 April 2014

LEE DAEYEOL,adik Sungyeol Infinite!!


Assalamualaikum ^^
hari nie nak cerita pasal adik my bias lah!!hehe...
sejak zyra tahu yang adik kepada Sungyeol jadi trainee dekat WOOLIM ENTERTAINMENT,and respond zyra just like,OH MH GODDDDDDDD!!!!!

dia dah jadi trainee kat sana 2 tahun..
maybe ramai yang dah tahu pasal nie kan...
well zyra lambat sikit la tahu pasal latest info nie hehe...

kalau tak silap zyra,dalam reality show infinite before ni,daeyeol pon ada gak interframe sekali haha!!
sebab masa tu dorang shooting dekat rumah family sungyeol..
mak dorang pon ada...
tak sangka deayeol dah membesar dengan jayanya haha

can you see this???
i see no different !!!
LEE DAEYEOL+LEE SUNGYEOL
muka daeyeol sebijik macam abang dia,sungyeol!!haha...

agak-agak korang la kan,Daeyeol nie akan debut sebagai boyband or solo??
aishhh tak sabar gila nak tahu!!!!

by the way korang dah tengok daeyeol dalam MV TELL ME WHY by TOHEART??
woohyun(infinite) ft key (shinee).

sorry tak jumpa la yang eng sub..
and tak taw nape size video nie tak boleh kasi besar sikit...
hope korang boleh nampak muka daeyeol^^
like abang like adik kan??
haha.... 

Friday, 4 April 2014

cara untuk bezakan muka ahli EXO!!


Assalamualaikum readers...
tergelak zyra bila tengok Search Keywords blog zyra niehh...

CARA NAK BEZA MUKA AHLI EXO???
ahahahahahahah serius lawak..
bukan apa,sejujurnya zyra dulu pon pening gak nak cam muka members exo nie..
dah la members exo ada 12 orang!!!
pastu rasa muka dorang sepesen je~
tapi lama-lama tu dah boleh kenal and hafal nama dorang huhu^^

now,my Tao,Xiumin,D.O and Chen always in heart^^
haha...

zyra malas nak cari profile so zyra letakkan gambar dorang je la ea?
hehehehe...

TAO

KRIS

XIUMIN

LUHAN

CHEN

D.O

KAI

CHANYEOL

SUHO

LAY

BAEKHYUN

SEHUN

ok,so mesti ada yang dah kenal members EXO kan??
rasanya tu je kot zyra nak share dalam entry nie..
DAAA.......

XOXO^^


Wednesday, 2 April 2014

FINAL EXAM,LAST PAPER!


YUHUUUU.....
assalamualaikum silent readers^^
dah tido ke tu???
harus la belum kan?
kalau tak macam mana korang nak baca entry zyra nie haha!!!

dah banyak hari zyra tak update blog sebab busy dengan final exam untuk semesta 4 nie..
huhu lepas nie dah masuk semesta 5 !!
esok last paper and insyaallah rasanya boleh jawab dengan baik.
paper akaun tadi pon alhamdulillah boleh jawab^^

actually this situasion always happened,betul tak??
hahahaha...
zyra dah malas nak hadap buku so zyra dok layan RUNNING MAN thats why la blog nie tak ber'update!!!

hope last paper esok zyra boleh jawab semua soalan^^
amin.

Kim Jae Joong JYJ dah ada Facebook!!


pergh!!!!!!!
zyra lambat tahu pasal info nie...
kim jae joong/Hiro dari kumpulan JYJ atau terkenal dengan group TVXQ sebelum ni dah ada akaun Facebook sendiri ok!!!!!


zyra just boleh follow je..
ok la tu kan hehe...
mesti ramai fans dia yang frust jugak sebab tak dapat add FB Hiro nie.

*still frust tak dapat add FB dongho U-kiss
sebab dah limit jugak friend request dia :'(