Followers

Wednesday, 9 April 2014

Dendam Ratu Ular!!


Assalamualaikum..
awesome tak title entry zyra malam nie??
DENDAM RATU ULAR??
apakah??
alaa dah tengok gambar so mesti la korang dah tahu kan pasal apa...

actually tu tajuk novel yang tengah zyra baca sekarang..
*ok tak!!sebenarnya bacaan zyra tergendala sebab "terlayan" k-drama Master's Sun
huhu^^

seram tak gambar nie??
oh please la kata seram!!
hahaha...
dah macam cik ponti dah dengan rambut serabainya...

by the way novel nie agak best jugak taw..
seram tapi still ada selit cinta cintun juga la...

Sinopsis
KAIRA, gadis malang yang menjadi mangsa hinaan penduduk kampung disebabkan fizikalnya yang cacat dan hodoh. Akibat perbuatan khianat Kalsum yang sekian lama menyimpan dendam terhadap keluarganya, rumahnya dibakar. Neneknya terbunuh dalam kejadian itu. Kaira yang terselamat dari bencana itu kini hilang tempat bergantung hidup.

Dia membawa diri jauh dari kampung bersama segunung rasa sedih dan dendam yang berapi. Segalanya berubah apabila dia dihumban ke dalam sebuah perigi buta oleh satu kuasa ghaib,lalu bertemulah Kaira dengan Raja Ganerin,iaitu raja ular jadian daripada bangsa jin. Syarat perjanjian dimeterai, Kaira berubah menjadi cantik tetapi sangat berbisa! Dengan kecantikan miliknya, dia kembali untuk melunaskan dendam. Namun cinta yang akan menjadi racun dalam hidupnya datang tanpa diduga. Keadaan menjadi semakin sukar. Derita sentiasa mengekori Kaira.

“Bagaimana untuk aku hidup bersamanya, sedangkan dia begitu taat kepada TUHANnya? Manakala aku pula makhluk yang dilaknat.” – KAIRA

“Sayangku, usahlah kau menangis. Aku ada bersama kau. Kau bukan lagi manusia biasa. Kini kau menjadi milikku. Jasad kau saja manusia. Tetapi jiwa kau sudah mati! Kau kini makhluk jadian. Kau adalah ratu ular!” - RAJA GANERIN

“Kalau kau berani, cubalah! Aku juga akan pastikan kau tak akan terlepas. Kau jangan lupa, walaupun itu cadangan aku, tapi kau yang membakar rumah tu!” – KALSUM

sesiapa yang tak pernah baca lagi cuba la baca novel yang macam nie pulak..
zyra beli guna baucer buku yang zyra dapat baru-baru nie..hehe
dah bosan baca yang cinta je so try baca yang seram-seram pulak..

p/s:bila mood dah datang baru zyra sambung balik baca novel nie haha


Tuesday, 8 April 2014

MASTER'S SUN:cerita hantu yang sedih


ASSALAMUALAIKUM dear silent readers^^

mesti ramai yang suka tengok drama Master's Sun nie kan??
zyra macam biasa la kan agak lambat sikit nak follow latest drama bagai nie...
thanks to MACHA AZUAN sebab dia yang downloadkan semua episod drama nie dan sedekahkan dekat zyra..
so boleh la zyra tengok dengan senang hati tanpa tengok online!!haha

if kalau korang tak tahu pasal drama nie,actually drama nie agak best gak la.
watak perempuan tu boleh nampak roh/hantu...
and watak laki tu plak jenis yang cool tapi ego sikit la hehe...

serious talk drama nie memang asyik buat zyra membazir air mata!!
sebab apa??
even cerita nie pasal perempuan tu boleh nampak hantu/seram and selalu tolong hantu untuk tunaikan hajat terakhir dorang,tapi cerita nie SEDIH ok!!
SEDIH!!!

kisah nenek yang anak-anak dia asyik bergaduh even dia dah mati..
kuat berjudi pulak...sedih ooo....

part nie memang menangis tak boleh blah punya..
feeling gila...
girl tu dah mati..roh dia tunggu kat bawah pokok :'(

anjing pon boleh jadi hantu taw!!
episod nie gila sedih!!!
anjing tu dah mati...roh dia asyik ikut tuan dia...
menangis macam apa tah zyra tgk episod nie

banyak-banyak hantu zyra rasa dia nie la paling cute!!
hahaha...
hantu budak sekolah yang suka minum kopi...

kalau korang tak tgk lagi,jum la tgk sama-sama ye!!
hehe...serius boleh tahan la cerita nie...
ok la zyra nak sambung tengok,ada lagi bape episod tak habis!hehe
nanti de masa zyra blog walking kat blog korang ok^^
xoxo^^


Monday, 7 April 2014

LEE DAEYEOL,adik Sungyeol Infinite!!


Assalamualaikum ^^
hari nie nak cerita pasal adik my bias lah!!hehe...
sejak zyra tahu yang adik kepada Sungyeol jadi trainee dekat WOOLIM ENTERTAINMENT,and respond zyra just like,OH MH GODDDDDDDD!!!!!

dia dah jadi trainee kat sana 2 tahun..
maybe ramai yang dah tahu pasal nie kan...
well zyra lambat sikit la tahu pasal latest info nie hehe...

kalau tak silap zyra,dalam reality show infinite before ni,daeyeol pon ada gak interframe sekali haha!!
sebab masa tu dorang shooting dekat rumah family sungyeol..
mak dorang pon ada...
tak sangka deayeol dah membesar dengan jayanya haha

can you see this???
i see no different !!!
LEE DAEYEOL+LEE SUNGYEOL
muka daeyeol sebijik macam abang dia,sungyeol!!haha...

agak-agak korang la kan,Daeyeol nie akan debut sebagai boyband or solo??
aishhh tak sabar gila nak tahu!!!!

by the way korang dah tengok daeyeol dalam MV TELL ME WHY by TOHEART??
woohyun(infinite) ft key (shinee).

sorry tak jumpa la yang eng sub..
and tak taw nape size video nie tak boleh kasi besar sikit...
hope korang boleh nampak muka daeyeol^^
like abang like adik kan??
haha....