Followers

Tuesday, 25 March 2014

pesawat MH370 disahkan tenggelam di lautan Hindi


assalamualaikum...
sekian lama zyra tak update entry baru untuk blog ni..
entry kali ini zyra nak meluahkan rasa kesedihan yang teramat sangat mengenai pengakhiran perjalanan sebuah pesawat yang selama nie kita nanti-nantikan kemunculannya...

MH370...
ye...,pesawat ni lah yang kita nanti-nantikan selama nie dan akhirnya semalam seluruh dunia dikhabarkan bahawa MH370 sudah "tiada"....

zyra terkilan sangat-sangat sebab tak dapat tgk live press conference kat TV semalam..
tak sampai sejam zyra balik ke bilik sewa,kakak SMS bagitahu pasal pengesahan MH370 dah tenggelam di Lautan Hindi..

bila zyra baca tweet Perdana Menteri kita,airmata zyra tak henti mengalir...
sedih sangat walaupon takde ahli keluarga atau kawan-kawan diantara penumpang MH370 tu..


ya allah,kau tabahkan hati semua ahli keluarga penumpang pesawat MH370.
semoga mereka kuat menerima dugaanMu ini..amin..

Monday, 17 March 2014

Lee Kwangsoo berlakon drama It's ok,That's love


Assalamualaikum semua ...
mesti ramai peminat Lee Kwangsoo rasa happy gila bila dapat tahu yang dia dah confirm berlakon drama IT'S OK,THAT'S LOVE..
dalam drama nie,D.O dri kumpulan EXO pon ada berlakon!!!
daebakkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak sabar nak tgk Kwangsoo and Kyungsoo berlakon jadi orang yang menghadapi mental disabilities!!

kita semua tahu yang Kwangsoo nie memang otak dia tak berapa nak betul tiap kali dalam Running Man...
mesti watak tu nanti sesuai sangat dengan dia!!!
and confirm drama tu nanti kelakar habis..
hahaha....

Saturday, 15 March 2014

pesawat MH370 ditawan??


ASSALAMUALAIKUM readers..
isu untuk entry malam ni agak sedikit "berat" dan ini cuma lah pendapat dan harapan zyra...
sidang media yang dibuat siang tadi ,kita semua dah dimaklumkan pesawat MH370 membuat pusingan semula sebelum hilang dari radar...

Perdana menteri juga mengatakan ada kemungkinan di "hijacked"...
pada pendapat zyra..,tiada apa yang mustahil dalam dunia nie...
walau apa pon,misi mencari masih dijalankan...

zyra harap semua penumpang MH370 berada dalam keadaan selamat dan pihak terbabit dapat menemukan semula pesawat MH370 ni..

"hijacked" mungkin macam tak masuk akal or what so ever..,
tapi penyataan itu lebih baik daripada kita menerima khabar MH370 telah terhempas...
semoga semua penumpang dapat diselamatkan dan berjaya pulang semula

agak tersentuh hati bila tengok gambar ni.

"ya allah...bantulah memudahkan proses pencarian ini dan semoga semua penumpang akan selamat pulang ke sisi keluarga mereka..amin"




Ahn Jae Hyun lagi tua daripada Kim Soo Hyun!!


yuhuuuu.....
lama gila tak update blog ...
so entry untuk hari nie haruslah dimula kan mengenai artis KOREA ye anak-anak..
hehe...

mesti korang kenal pelakon/model Ahn Jae Hyun kan??
alaa yang tgh famous sebab berlakon dalam drama MY LOVE COME FROM THE STAR tuu.

watak dia sebagai adik Cheon Song Yi,Yoon Jae...
high school student yang agak dingin tapi cool...
tapi sebenarnya watak dia nie cute gila bila dah jumpa Doo Min Joon^^

motif entry adalah,zyra nak bagitahu yang zyra terkejut BERUK bila dapat tahu umur sebenar AJH ni...hahahahaha...
maybe korang semua dah tahu kot,just zyra je yang ketinggalan zaman.hehe...

umur sebenar AJH ialah 27 TAHUN!!!!
omg!!!
bermakna dia tua setahun daripada Kim Soo Hyun!!!
KSH berumur 26 tahun ye...
*forever baby face laaa oppa sorang nie hehe...

dalam MLCFTS ,watak AJH sebagai pelajar sekolah menegah cun sgt dgn muka dia..
mati mati zyra ingat umur dia around 18-20!!!!!!!!!
awet muda betul la!!!pergh!!!!!!

dia panggil KSH 'hyung" dlm drama nie..
haha padahal dia lagi tua...

what ever is,zyra minat gila tgk photoshoot AJH dgn park shin hye nie..
AJH nampak matang gila...!!!
pfftttt!!!

Monday, 3 March 2014

mimpi Kim Soo Hyun ^^


can't believe it!!!!!!!
zyra mimpi Kim Soo Hyun malam semalam!!!
omo omo omo!!!!!
nie lah masalah zyra,kalau asyik teringat kat someone tu,especially "bias",
zyra memang senang mimpi dorang.!

still terbayang-bayang dekat otak nie ha!!!!
ottokhe!!!!!!!!!!!!!!!!!
*mini dapat taw,mesti dia dengki lagi!!hahaha...mimpi Tao pon dia dah mengelabah..

the killer eyes!!!!
serious mental breakdown!!melting.......!!
mata dia serius menggoda weyh!!!..fuhhh!!!

hugging again??
mianhae mini...
hahaha.....
takde niat nak curang-curang.....
mimpi,apa boleh buat?
:'D

hope lepas nie boleh mimpi Kim Soo Hyun lagi..
hahaha...
sekian...

xoxo^^

D.O exo berlakon drama "it's okay it's love"


Assalamualaikum readers^^
hari nie dapat good news pasal D.O /kyungsoo dari kumpulan Exo!!!
dia akan berlakon drama la pulak!!
ewaahhhhhhh si kecik nie...
hahahah

sinopsis:
The drama is the work of writer Noh Hee Kyung and director Kim Kyu Tae, the same team that created the masterpiece that was 'Wind Blows in Winter'. The drama is a romantic mental clinic drama that tells the story of people who live with mental disabilities, but do not know it themselves.

D.O has been cast as Han Kang Woo, a high school student who dreams of becoming a best selling author to make his mother happy. He's an innocent student, but his innocence actually holds a big impact on the plot.

The drama will air in July on SBS!

mesti ramai tak sabar nak tengok kan??
agak menarik juga la sinopsis drama nie...
so lepas nie,drama nie akan termasuk dalam senarai antara drama yang zyra nak tengok!

:D

Sunday, 2 March 2014

kim soo hyun & running man epd 102

ohh yeahh!!!!
zyra muncul lagi dengan entry yg ke-2 utk malam nie haha...
and topik perbualan still Kim Soo Hyun ye anak-anak^^

epd kali nie dorang men game ala-ala "the thieves"...
mission dorang semua nak cari "golden turtle"
guest jemputan just Kim Soo Hyun ..
so memang best la kan,asyik muka dia je cameraman tu fokus!!!
HAHAHAHAHAH............


time nie KSH menyorok daripada girls yg ternampak dia kat dalam kereta..
maklum la,dah la dia famous,pastu dia kan tgh menyamar dalam Running Man,kang kantoi plak mission dia hehe...
disebabkan dia tak nak "cetizens" dapat cam muka dia,bukan men lagi dia menyorok!
hahaha..kesian dia...

part nie kelakar je...
jae suk terkejut tgk KSH yg jd guest ...
bersusah payah "the boss" nie menyorok & mengintai..,
last-last dia menang jugak!!!
tak sangka betul !!

time nie kwangsoo jahat pergi kacau ...
KSH nak buat closing tapi kwangsoo buat perangai sakai dia tu..haha

what ever is,episod 102 nie tetap best!!!
like it^^

kim soo hyun & running man epd 147


Assalamualaikum and happy sunday readers^^
macam mana weekend korang???
mesti best berjalan kan?hehehe...
zyra duduk rumah je hari nie sebab semalam zyra dah keluar..

di sebabkan drama "my love come from the star" dah habis,and zyra still in "KIM SOO HYUN mood",so zyra asyik tgk variety show yg ada dia je... :D

zyra nie agak ketinggalan gak la bab episd running man nie...
sebab terlalu banyak then tak semua yg zyra tgk..
so hari nie zyra tgk Running Man epd 147 and guest jemputan of course my cutie alien KSH and Lee Hyun Woo..
*zyra suka tgk Lee Hyun Woo masa dia blakon drama MASTER OF STUDY.
cte tu pasal student high school la..

KSH dapat team dgn my pabo giraffe,Lee Kwang Soo and jae suk^^

dorang nie asyik tergelak je dalam RM.
but yg pasti KSH memang suka gelak!!
kalau tak caye korang tgk je la variety show yg dia pergi,mesti gelak je kje dia !hahaha

time nie kelakar gila...
KSH ingat team dorang menang,padahal tak pon...haha...
KYEOPTA!!!!!

i told you before right yg zyra memang suka tgk orang lelaki drive kereta,,
especially my mini love & bias^^
ohh melting nye...!!!

walaupon KSH adalah flower boy utk epd kali nie,tp dia tak tlepas drpd adegan geli hati!!!
hahahah....
time nie yg dorang men game dekat pool tu...
gila la kerusi tu...
siap boleh buat orang terbang masuk dalam air oooo!!!
hahaha...

serious talk,zyra asyik tergelak je tgk epd nie...
boleh tahan lawak la KSH ni kan^^

p/s:mini love tak sihat,,,please get well soon ok <3