Followers

Friday, 28 February 2014

goodbye my love who come from the star^^

love you my alien kim soo hyuun <3

Assalamualaikum readers^^
dah lama zyra tak update blog nie..
zyra terlalu sibuk dengan assignment/kem motivasi and zyra rushing untuk tengok drama MY LOVE FROM THE STAR^^

semua dah tahu kan yang drama nie dah tamat...
semua nya ada 21 episod.
guess what,zyra menangis sebab drama nie dah habis!!!!
*serius tak tipu :')

zyra betul2 falling in love dengan watak Doo Min Joon.!!!!!!!
agak berbeza dengan watak Kim so hyun time berlakon dalam drama Dream High dulu..
dia dah makin matang and skill lakonan dia memang BEST!!!!

part doo min joon menangis make me soooooo hurt!!
bukan dia je,dengan zyra sekali menangis :'(
sedih kan bila kita tahu yang masa makin tiba dan kita terpaksa tinggalkan orang yang kita paling sayang untuk selama-lamanya?

YES,zyra paham sangat perasaan tu..
zyra pernah rasai sendiri dan apa yang boleh zyra buat,cuma BERDOA..

ending drama nie agak confius sikit and kena berfikir gak laa...
hmmmm bagi zyra ending dia kurang best sikit!!!
sebab dorang tak tunjuk part dorang nie married or tak??
ada "baby alien" or tak??
*ok gatal..haha!!!

and ada part yang ramai tak paham sama ada doo min joon nie memang stay dekat bumi atau certain time dia akan muncul/balik semula kat bumi-bintang??

mengikut kefahaman zyra,selepas 3 tahun and dia dah pulih sikit-sikit,dia boleh muncul/balik bumi-bintang dalam masa yang singkat..
tapi ada satu dialog tu,(korang kena baca betul-betul!!),
zyra rasa lepas beberapa tahun,doo min joon dah memang boleh stay dekat bumi...

what ever is,drama nie memang best!!!!!
lagi best dari The Heirs..
serious talk!!
watak doo min joon & cheon song yi nie memang sepadan lah!!!!!
kalau boleh tak nak drama nie habis!!!!!
:'(




Monday, 17 February 2014

mimpi TAO exo!!!


ya allah!!!
macam mana lah boleh termimpi kan Tao semalam  :')
wahh wahh wahhh...
happy betul la pagi tadi..hehe

asyik terbayangkan muka dia je...alahaiii...
*falling in love dengan eyes bag tu^^
kitaorang sama taw,de eyes bag..SWEET kan kitaorang?hahaha...

serius talk mimpi semalam memang SWEET GILA-GILA-GILA-GILA-GILA!!!!!!!
kalau si minion gemuk tu dapat taw la..,PERGH!!!
dengki memanjang lahh dia!!!
mimpi Hoya haritu pon dia dah bising-bising...
PFFFTTT!!!!!
*jangan ditanya pasal apa mimpi zyra tu..
biar gambar yang berbicara ye!!
pergh!!!

dari kerana mata daku tergoda padamu...cewahh!!!
hahahaha


Monday, 10 February 2014

SUZY muncul sebagai cameo dalam drama YOU WHO CAME FROM THE STAR


wah wah wah!!!
the couple kembali lagi!!!
ehhh apa yang zyra merepek nie kan??
hehehhe....
kalau korang dah pernah tengok drama DREAM HIGH 1,mesti korang tahu watak KIM SOO HYUN berpasangan dengan SUZY(miss A)

info terbaru yang zyra baca,SUZY akan muncul sebagai cameo dalam drama lakonan terbaru KIM SOO HYUN..
korang pon mesti dah tahu kan drama YOU WHO CAME FROM THE STAR tu^^

hensem betul kan Soo Hyun jadi alien!
ahahha...

whatever is,tak sabar nak tgk episod yang ada SUZY nie..
tapi zyra takde la minat sangat pon dgn dia..hhehe..
confirm traffic episod nie akan tinggi sebab "the couple" wat reunion gitu^^

Sunday, 9 February 2014

GARY MUNCUL DALAM EMERGENCY MAN & WOMAN!

*MONDAY COUPLE^^

ASSALAMUALAIKUM and happy sunday ^^
huhu!!!!
hangout mana hari nie??
weekend nie zyra just stay kat bilik sewa tak kemana pon hukhukhuk....

sape tengok k-drama EMERGENCY MAN & WOMAN??
mesti ramai dah tahu watak heroin tu,JIHYO yang famous dalam RUNNING MAN tu.

dalam episod ke-6,boyfriend  JIHYO ada wat cameo lah!!!
and of course korang pon dah tahu kan si GARY tu hehe...


tergelak bila tengok part yang cut nie.
time nie,JIHYO mabuk and dia call la "driver sementara".
alaaa macam watak KIM NANA dalam CITY HUNTER tu haha.

dah la JIHYO panggil "GARY.....GARY....."
pastu si GARY pulak cakap,"saya bukan GARY LAAA....SAYA DAE-RI(chauffeur service)

even sekejap je part GARY muncul,tapi serius kelakar and zyra confirm mesti traffic episod nie naik mencacak lah!!
sebab ramai yang nak tgk part MONDAY COUPE nie^^

my minion gemuk tu suka sangat dengan MONDAY COUPLE..
dia nak kitaorang jadi macam nie..haha
tergelak dengar!!

Saturday, 8 February 2014

AMAR FARISH


HAI READERS...
zyra baru je habis baca novel AMAR FARISH..
ok mesti ramai yang dah lama baca novel nie kan??
zyra je baru terhegeh-hegeh nak baca..haha...

dulu my minion gemuk tu beria sangat suruh zyra baca novel nie..
tapi zyra malas nak beli so pinjam dekat library kolej je la.haha..
*orang laki pon suka baca novel!haha JIWANG!

leh tahan la cite nie..
len dari yang len.
Amar Farish nie ada pengedar dadah.
pada pendapat zyra novel nie tak banyak part jiwang/meleleh macam novel lain.
orang yang hati brutal boleh la layan novel nie..

p/s:
dear my AMAR DANIEL,miss you so much!!
baca novel nie sebab hang yang suruh dulu hehe^^

Kellie's Castle tempat berhantu!


ASSALAMUALAIKUM^^
sabtu yang lepas zyra pergi kenduri kahwin saudara dekat area ipoh..
alang-alang dah sampai dekat sana,kakak zyra pon bawak kitaorang adik-beradik pergi ke KELLIE'S CASTLE.
kitaorang pergi sana dengan pakai baju kurung ok.kelasss kau Jah!!!!

tempat nie salah satu tempat tinggalan sejarah dan tersenarai antara tempat BERHANTU di MALAYSIA!!!!
*zyra baru je baca artikel pasal tempat nie dalam surat khabar,tak sangka pula boleh pergi minggu lepas hehe^^

*camera handphone kurang clear,SORRY
pemilik castle nie bernama WILLIAM KELLIE SMITH
seorang warganegara Scotland.

 *sempat lagi tu kitaorang snap gambar dekat balkoni berhantu ni.
penyiasat paranormal/pengunjung sering ternampak kelibat "william" berlegar-legar dekat balkoni nie pada waktu malam!
yang peliknya laporan mengatakan beliau mati di portugal!
ok ini SERAM!!

rasa rugi sebab tak lalu dekat tangga spiral nie..
anak buah zyra takut nak masuk!!!adoii!!!

mungkin disebabkan tangga di berpusing2 sebab tu diberi nama Tangga Spiral!

tangga menuju ke bilik penyimpanan arak..
dalam surat khabar yang zyra baca tu,de students dri U mana tah,kaki girl tu kena tarik dekat tangga nie la!

dalam bilik simpan arak nie serius GELAP gila!!
ni pon main snap je.selamat la camera ada flash.
memang tak taw pon apa yang ada dalam nie..
serious talk,bila masuk bilik arak bawah tanah nie,terus jadi SERAM SEJUK!!
naik bulu roma...tak tipu ok.

yang nie je still ada dekat castle tu..
bilik ruang tamu utama
ni adalah laluan untuk lif dalam castle.
mengikut sejarah,lif ni antara yang pertama dekat tanah melayu.
tp pembinaan lif nie tergendala disebabkan kematian William..

ramai yang cakap,kalau nak tgk "something",cuba snap gambar bangunan2..
kemungkinan besar ada la terselit.



castle ni akan nampak seram bila waktu petang ke malam.

dah alang-alang ada kat sini,memang kitaorang posing habis la kan...
dengan baju kurung bagai..TAK BOLEH BLAH!!





ni time kat atas bumbung..
kena hati-hati sikit la jalan tu.kang ada yang terjun ke bawah pulak hahaha..

ok la..
setakat nie je nak share dengan readers^^
actually byk lagi tmpt-tmpt 'panas' kat castle nie,tp malas nak taip dah haha!!
*kalau boleh nak sangat nampak "something" tu.
macam seekers jumpa time dorang shooting kat sini dulu


Sunday, 2 February 2014

Game kangkung???


Haha ini lawak nama nya!!
Zyra nak download game baru tapi ternampak ni pulak...
Rasa dah bosan main candy crush,mohon install game kangkung ye.

P/s:Zyra tak install game ni