Followers

Thursday, 30 January 2014

BAD DAY!!!!


ya allah...
what a bad day...
hurmmmm.....
hari nie stress betul la...
dah banyak hari laptop zyra nie kena virus,dah berjaya remove mana yang patut..
tapi still ada 3-4 ekor yang degil tak nak hilang dari laptop zyra!!!!
sebab virus tu yang online punya...
dah tak taw da nak buat macam mana lagi :'(

disebabkan virus tu zyra dah tak boleh download lagu/MV..
sebab asyik kuar dekat destop kata zyra kena BLOCK!!!
stress betul la!!!
hari ni pulak,zyra nak transfer lagu/gambar ke laptop-handphone pon problem jugak!!!!
USB tak detect la,pe la!!
bila dah detect,1 folder pe pon tak nak keluar...
2-3 minit dah detect,dah boleh transfer ,tp sikit je..pastu hilang lagi...
dah kenapa kan!!!!
sakai abadi!!!


then,tadi pula kakak zyra bagitahu yang remote control astro ROSAK!!!!!
tak boleh pakai dah sebab kucing kasi jatuh!!!!
stupid cat la!!!!
benci betul kucing-kucing yg ada kat rumah nie...
dorang nie tak boleh ke dalam sehari jangan berkelakuan macam beruk??!!

so skrg nie dah berapa jam tv tu tbukak channel tv1 je!!!
macam mana nak tukar channel ONE HD???!!
taw tak malam nie nak tgk kdrama pe semua!!???
macam mana nak tgk si alien ni???
dah la nnti nak CNY,pastu tkde cte nie pe semua...

aduhhhhh!!!!sakit nye hati!!!!!
dah la weekend nie macam tak boleh je nak tgk ulangan!!!!
nak balik kg pe bagai...!!!!

i don't care la oppa!!
nak jugak!!!hahaha....
*tgk kim soo hyun nie hilang la sikit stress nie ha :')


Wednesday, 29 January 2014

nuffnang kedekut ke?


ASSALAMUALAIKUM readers..
kenapa ye hampir seminggu zyra blog walking dekat blog korang,takde ads yg lain melainkan churp-churp je??
korang ada perasan tak??
ke zyra sorang je jd mcm nie??


kebanyakkan blog yang zyra tengok mesti keluar churp-churp je..
macam mana zyra nak isi tabung korang balik kalau asyik tu je yang keluar kan??
alololo.....
boleh di kira dengan jari berapa blog yang ada ads lain mcm DIY dan IKEA...
hurmmm..
sorry ye kat korang kalau tk boleh nak balas "klik2" tu..
nanti bila nuffnang dah ok zyra sure terjah blog korang...



Tuesday, 28 January 2014

mimpi sungyeol kena tembak!!


hukhukhukhuk mimpi malam tadi tak best oooo!!!!!
sedih sangat !!!huh!
watak2 cameo dalam mimpi zyra malam tadi memang la awesome!!!
semua nya my lovely bias^^
tapi dorang mati pula :''(

ada ke patut zyra mimpi sungyeol mati kena tembak??!!!!
oh damnnnn!!!
zyra menangis-nangis peluk dia...panggil-panggil nama dia...
waaaaaaaaaaaaaaa :'(

ok relaks zyra!!!
just a stupid dream!!!hahahaha....
hope nothing happen la kat my hubby yg sorang nie^^
you should be fine ok!you must!

and guess what,dalam mimpi tu jugak ada mendiang Paul Walker!!!
dia sebagai my BF ok^^
tp dia pon cedera jugak lepas Sungyeol kena tembak!!
persoalannye sape yang tembak dorang nie???!!!!!
babun la....

p/s:kemungkinan besar disebabkan tgk movie Triple Tap kat tv3 semalam mencetuskan mimipi ni!

Monday, 27 January 2014

OUR DESTINY


serius tak sangka...
terkejut gila dengar minion gemuk tu cakap macam tu..
hohoho...

tak lama je lagi...!!!!
gila lah!!!!
rasa berdebar pulak dok menghitung hari...


lepas nie semua nya akan berakhir..
fuhhh!!!!
hope semuanya akan berjalan dgn lancar dan perfect macam yang kita rancangkan..

pejam celik pejam celik mesti tiba jugak masa yang di nanti-nantikan...
alahaiiiiiiiii nervous nervous!!


Pergi Anugerah Juara Lagu semalam^^


ASSALAMMUALAIKUM^^
Byk hari zyra tak update blog.rindu Sgt ni weyh!!hehe...
Sibuk Sgt weekend ni..
Mesti korang ada tgk AJL smlm kn?
Zyra pon tgk jugak!!!


*disebabkan kakak zyra salah seorang crew aka makeup artis utk AJL smlm so dia dpt tiket free then dia sedekah la Kat adik2 dia haha!!



Best gila time awi rafael gan altimet performed.gimik dorg terbaik.
Siap ada duit jatuh dri langit

Ni baru nama Nye Kat Malaysia ada salji,salji duit.Kononnye la haha!



Time alyah performed memang feeling habis!!maklumla lagu faveret kan.teringat plak Kat MINION GEMUK..pernah bg lagu tu Kat dia.PERGHHHH JIWANG!! :-D





Hafiz performed tak yah cakap la memang feeling gilaaaaaaa..rasa nak meleleh pulak mata kita nie ha!
Btw congrats Hafiz..menang lagi tu!






Dah habis pe semua baru lah kteorg dpt snap sikit2..
Time kteorg beratur nak masuk stadium,hujan renyai2 pastu dah gelap..
Nk snap pon tkde nafsu da hehe..
Pape pon,enjoy Sgt mlm td sbb dpt jgk tgk my boys!!!!!!!
Siapa??!
Harus lah elecoldxhot!!!!
Pergi AJL semata2 nak tgk dorg ok.serious talk haha

posted from Bloggeroid

Thursday, 23 January 2014

2 paper lagi,CUTI!!!!!!

*macam seronok pulak tumblr girl nie haha!!

ok hari nie takde paper,tapi esok zyra ada 2 paper,MGT & LAW!!
paper Law yang cannot go to...!
whatever pon chaiyok zyra!!

and esok jugak zyra dah start cuti 2minggu!!
wahhh suka nya suka nya suka nya!
HAHAHAHAHA....
boleh balik rumah and tengok running man ..
paling penting boleh tengok Kdrama yang lain jugak ^^


THIS IS INFINITE!!!!!


ASSALAMUALAIKUM INSPIRITS!!!!!!
korang dah tahu belum yang Infinite akan ada new variety show!!!
OMO!!!OMO!!OMO!!!!!
serius tak sabar nye nak tengok!!


Mnet released a cute preview video for Infinite's new variety program, 'This Is INFINITE'!
The description for the video said, "INFINITE has returned as a whole!  Nothing can be as real as this.  INFINITE's fully exposing reality, 'This Is INFINITE'!  First broadcast on Thursday, February 6, 2014.  Mnet."

sekian lama Infinite takde variety show yang baru kan???
ye la dorangkan sibuk dengan konsert jelajah dorang..
*hope sangat dorang buat konsert lagi kat MALAYSIA :'D

info terbaru yang zyra dapat,dalam variety show ni,Infinite akan ada baby girl yang bernama JUDY
*comel kan??
mesti best gila lah kalau betul info nie..
nak sangat tengok INFINITE jadi appa^^

muka Judy macam muka Lauren,baby girl utk MBLAQ dalam HELLO BABY.
bila lah nak ada HELLO BABY INFINITE pulak??
dah bertahun zyra tunggu nie :'(

whatever is,zyra tak sabar nak tgk THIS IS INFINITE!!!
rindu gila nak tengok variety show dorang.




Monday, 20 January 2014

BEST STUDENT!!


yuhuuuu....
second entry untuk hari nie..
tadi ada terbaca komen reader pasal entry midterm tu..
hehe..
rahsia zyra belajar adalah dengan menghafal sambil pandang dinding sampai nak tembus!
hahaha

insyaallah gempak la result exam korang nanti.
ok petua yang sangat merepek!!!
kalau tak berhasil ,jangan marah ea :D
*sem lepas merasa la dapat anugerah pelajar cemerlang nie.
agak2 sem nie dapat lagi ke tak???
pointer turun sikit la..
so mission sem nie nak make sure pointer NAIK BALIK jadi 3.9 lebih!!!!!
4.00 maybe tak mungkin la,just nak maintain kan yang sem haritu je.
FIGHTING ZYRA!!!

HARI PERTAMA UNTUK MIDTERM,DONE!


ASSALAMUALAIKUM & HAPPY MONDAY READERS^^

hari nie firstday zyra jawab paper untuk midterm...
rasa baru semalam je bukak sem baru,alih-alih dah start midterm da :(
so far,rasa nye ok kot zyra jawab tadi...
alhamdulillah^^

hope paper esok pon senang jugak..
insyaallah^^

tapi yang buat zyra bengang last-last minute jadual exam kena tukar!!!
selamat de classmates zyra yang perasan!!!
bengang betul la dengan cara pengurusan kolej nie..
kang sia-sia kteorang salah hari exam..
SAKAI!!!!

haha you know what i mean right??
serius zyra macam nie ..
kalau dok menghafal rasa nak tembus dinding tu zyra usha

p/s:aktiviti blog walking and isi tabung readers agak slow sikit..bila zyra free nanti zyra serbu blog korang ok???

Saturday, 18 January 2014

MY LOVE FROM ANOTHER STAR


ASSALAMUALAIKUM^^
minggu nie zyra balik rumah so ada chance la nak tengok RUNNING MAN dan paling penting  dapat tengok drama baru yang mengantikan drama THE INHERITORS,
MY LOVE FROM ANOTHER STAR/YOU WHO CAME FROM THE STAR. 

adoiii adoii adoiiii melting betul la tengok KIM SO HYUN berlakon dalam drama tu!!!!
memang sesuai watak alien hensem tu dengan dia!HAHAHA...


zyra baru tengok 2 episod je...
mesti ramai yang dah tengok banyak episod kan??
tengok online la tuh!!haha...

hope minggu depan dapat tengok episod 3-4..
chaiyokkK!!!!!

Friday, 17 January 2014

si comel Greyson Chance


Assalamualaikum readers...
mesti ramai yang minat gila dengan penyanyi comel nie kan???
ok zyra dulu pon minat jugak dengar lagu dia...
sweet-sweet gitu...
lebih-lebih lagi lagu Unfriend You^^

baru-baru nie zyra ada la tengok KOLEKSI video lagu yang ada dalam laptop zyra nie..
nak alih angin jap so tengok la MV omputih ...
asyik KPOP je kan..

bila dok tengok MV UNFRIEND YOU by Greyson Chance,ttbe terperasan something.
girlfriend Greyson yang curang tu..

*gif tak cun.peduli apa aku!hahaha

bukan ke girl tu penyanyi yang si AZWAN aka Sakai minat sangat???
kalau mata zyra nie tak problem lagi rasa nye betul la kan girl tu orang yang sama..

sian Greyson kena curang!
cinta monyet zaman sekolah!hahahaha
:'D

Wednesday, 15 January 2014

Magic shoes!


Dengan banggaNye pergi kolej pakai kasut ni..
Bukan sekali 2,tapi dah berminggu-minggu!!!
Kasut cacat,peduli apa aku!!
Hahahahaha....

posted from Bloggeroid

Monday, 13 January 2014

Line Maxis Buat Hal!!!!


Sejak-sejak nie line broadband aka wifi zyra nie asyik buat hal je...
line handphone ok je zyra tengok tapi tah nape line broadband nie asyik slow je...
kadang lansung takde connection!!!!!
masalah betul la maxis nie..

dia tak taw ke zyra nak download MV baru pon tak boleh??!!
apatah lagi nak blog walking kat blog korang semua...
nak download showtime EXO pon tak boleh jugak kalau dah line tergedek-gedek macam penyu merangkak??!!!

amacam???rare tak??!!hahahahha....

Sunday, 12 January 2014

TERSAMA RINGTONE PULA!!


ASSALAMUALAIKUM ^^
rasa macam lama pulak tak update entry baru haha...
well semalam agak sibuk sebab keluar hang out + shopping dengan BFF sakai iban  zyra..
*nak kenal dorang tengok gambar kat side tepi tu haha
memang best dapat jumpa dengan dorang...
lama dah tak jumpa sebab masing-masing dah sambung belajar dekat tempat lain,lepas tu pulak dapat shopping sama-sama ..
bagi GIRLS aktiviti tu memang heaven la kan!!!

tapi yang jadi masalah nye,RINGTONE handphone kitaorang semua nye sama...
ringtone lagu apa??
haruslah GROWL by EXO

pantang satu handphone berbunyi semua dok check phone masing-masing..!!!
serius tak boleh blah!!
pastu semua dok tergelak-gelak...
hahahaha...
nampak tak kitaorang nie memang BFF !!


Wednesday, 8 January 2014

Dear Stalker

Serious talk....!
pfttt....
apa yang korang dapat dengan stalking orang lain?
haha

Monday, 6 January 2014

50 SEN DARIPADA NUFFNANG


Pagi tadi zyra ada bukak nuffnang..
memang rajin check tiap kali isnin..haha...
hari nie dapat 50 sen...
korang ada???
hahaha....
*takpe la,sikit ke banyak,rezeki jugak tu kan
:D

Sunday, 5 January 2014

Saya dapat free gift!!


HAI READERS^^
nampak tak bertimbun timbun makanan zyra ?haha..
Tadi kakak zyra nak beli barang dapur,so zyra bagi duit dekat dia untuk belikan makanan..stok makanan Kat bilik sewa dah nak habis...

Tapi zyra rasa banyak sangat la.
Menganjeng ke pe cerita dia kan!





Yang cannot go,biskut yang kakak zyra beli ni siap ada pen&pensil free lagitu!!!
Haha...taw la nak bwk balik makanan ni semua Kat tmpt bljr..aishh

posted from Bloggeroid