Followers

Wednesday, 31 December 2014

happy new year 2015 my dear friends!!!


ASSALAMUALAIKUM

tak sangka nye cepat betul masa berlalu!!
tahu tahu je esok dah masuk tahun 2015???
ya Allah ....
serius macam tak percaya....

semoga tahun baru ni akan lebih diberkati, zyra jadi yang lebih baik daripada tahun 2014 dan semoga akan lebih berjaya dalam apa je yang zyra buat.

semoga tahun baru ni akan membawa lebih banyak kegembiraan kepada readers ok^^
Aminnnn...

Monday, 29 December 2014

Cheap & Cute BluePink Earphone^^


yeahhh!!!!
see my new cutie earphone??!!
comel kan??
ohh please lah kata comel.!!
hahahahha....

zyra dah berkenan dengan earphone ni since last Friday lagi..
warna dia yang sangat menarik perhatian ku dan kotak dia sangat comel ok!!
ada butterfly bagai!!
hahaha...
harga dia pon sangat murah tapi condition dia so far , not bad!!
boleh dengar oii beats dia..!!
superb!!

tragedi malang telah berlaku dekat earphone zyra yang selama ni zyra tatang bagai minyak yang penuh..
earphone original handphone Lenovo zyra dah putus sebab kucing kakak zyra pergi KUNYAH!!!!!!

ohhh i hate that beruk!!
beruk ok...not kucing...!!hahahaaha
beruk warna kelabu tu lah yang telah korban kan earphone pengarang jantung zyra!!
(beruk adalah gelaran terhormat zyra bagi kat kucing-kucing kakak zyra!!!)

disebabkan zyra memang tak boleh hidup kalau takde earphone, so zyra beli lah baru.
actually ada je lagi 1 earphone, tapi yang tu mic dia no good la weyh!!!

hope my cutie earphone ni tak terkorban lagi dimulut beruk tu!
huh!

melayan report sambil ditemani ASTICK CHEESE ^^


ASSALAMUALAIKUM readers....

baru berkesempatan nak update blog malam ni...
perghh!!!!!!
hari ni kerja dekat office memang banyak gila!!!
tah kenapa banyak sangat haa letters and minutes yang kena type and prepare!!!

jujur zyra cakap, report untuk industrial training ni tak bergerak langsung!!
tersangkut setakat draft je la..
hahaha.....
so malam ni zyra bertekad nak buat jugak even tak banyak!!
sambil mengarang esssay ayat yang cannot go, zyra mengunyah la ASTCK CHEESE si comel nie haaaa......

sejuk-sejuk ni perut asyik lapar je la kerja nya...
ok cukup la zyra buat essay tu sampai 2 pages..
sambung di lain hari pula!!

hahahah

;P

Sunday, 28 December 2014

johnson's baby cooling gel lotion


ASSALAMUALAIKUM

malam ni nak share dengan readers losyen apa yang zyra suka pakai..
haa yang kat atas tu lah losyen yang memalam zyra akan pakai before tido..
losyen ni memang best sebab dia sejuk!!!!
losyen ni memang lain dari losyen-losyen jenama johnson..

losyen ni agak cair, macam air je rasa..
tak rasa melekit pon!!
then bila kita pakai, memang sejuk berangin je..
before Malaysia mengalami musim hujan ni, tiap tiap hari panas je kan?
so memang zyra akan pakai losyen ni..
so, sejuk la sikit bila nak tido haaa..

readers kat luar sana pakai losyen jenama apa??
share lah sikit!
hehehe....

Saturday, 27 December 2014

Redondo Chocolate Cream Wafers christmas special


Kan zyra dah cakap, zyra memang pantang kalau tengok benda-benda yang berkaitan dengan Krismas ni...
disebabkan packaging ni comel sangat, then zyra pon dengan pantas, tengok harga, then terus beli!!
Rm3.99 tak silap harga dia..


bukan main comel pulak box ni haa...
box ni untuk yang christmas special sebab corak-corak box yang lain semua nye berkaitan dengan Krismas..
ada yang snowman...

lagipon zyra memang suka makan biskut stick macam ni haa...
so alang-alang beli laa..
boleh buat breakfast before pergi office..
hehe...

bukan setakat tu je...
zyra dengan kakak-kakak borong pula ASTICK ni haa...
sedap oiii...
YOGI pon beli jugak...

buruk lantak betul kitaorang ni 
hahaha...

Layan angin petang di tasik ulu yam


ASSALAMUALAIKUM^^

petang tadi zyra dan kakak-kakak pergi beli barang dapur kat Giant Batu Caves..
kebetulan pula masa tu cuaca baiikkkkk punya!!!!!!!!!
bukan main panas hah!!
siap makan ais-krim lagi kitaorang ...

dah habis beli barang , zyra ajak kakak-kakak zyra pergi lepak mana-mama tasik...
then diaorang cakap lepak je la  kat tasik ulu yam..
dah alang-alang dekat dengan Giant kan...

sampai sana je bukan main gelap gelita haaa!!!!
angin pon bukan main seram sejuk !!!!
sempat duduk dalam 10 minit ke 15 minit ha lepas tu terus hujan!!!
hahahahha....

tapi takpe la kan...
at least dapat jugak dapat angin petang ...
sempat la jugak kitaorang dok selfie bagai sambil tengok abang abang dok mancing ikan kat tasik tu....

hilang sikit bosan dari cuti krismas haritu duduk rumah je!!!!

Friday, 26 December 2014

meaningless christmas


Every year zyra mesti akan ternanti-nanti kan hari Krismas..
zyra suka sangat time krismas ni..
sebab apa???
mesti la sebab christmas tree dia yang comel tu...
ada lampu yang colourful bagai ..
hehehe.....
and kalau kat shopping complex pulak banyak betul SALE nye!!!


bagi zyra, krismas tahun ni rasa "kosong" sangat...
dah la cuti semalam tak pergi kemana pon!!
sebab ' no money no talk' !!
tapi ada sebab lain lagi yang buat zyra rasa macam agak sedih
:)

we promised to celebrate it together..
but yaaa....
it's ok dear...
i'm happy if you're happy..
wish she can always make you happy, more than i can do for you .


i miss you but you never care at all..
so ...,just let it go..



Thursday, 25 December 2014

emilay whitening clear spot


ASSALAMUALAIKUM^^

zyra nak share sikit pengalaman zyra menggunakan collagen Emilay Whitening Clear Spot.
jujurnya zyra makan collagen ni tak lama pon...
ada la dalam sebulan 2 je..
lepas tu dah malas nak repeat order..
collegen ni zyra beli online kat INSTAGRAM.

bila kita makan ,kapsul tu ada rasa manis-manis sikit..
tapi bau minyak ikan tu still ada la...
muka zyra banyak parut jerawat ,then bila makan collagen ni ada la pudar sikit...
dah la warna kapsul tu ,purple..
rasa macam comel sangat hahahah!!!!!

harga collagen ni zyra memang dah lupa...
tapi rasanya tak mahal...
memang mampu milik especially student macam zyra..
harga dia maybe around RM 20 ke bawah!!

whatever is, produk ni not bad jugak...
so readers boleh la try kalau nak..

^^


Char kuey tiaw time hujan !


ASSALAMUALAIKUM

KL pon dah asyik hujan je sejak-sejak ni...
so hujan-hujan ni perut pon nek lapar je kan...
sanggup zyra dan kakak-kakak redah hujan pergi beli char kuey tiaw tengah hujan libat tadi!
hahaha...
gila lah kitaorang ni...

orang kat luar negara sibuk dok men salji,kitaorang kat Malaysia ni dok men hujan..

^^

Wednesday, 24 December 2014

no money no shopping la weii!!!!


waaaaaaaaa!!!!!
perasaan kecewa yang tak boleh digambar kan!!!!
sedih gila oiii ...!!!!
bila lah duit PTPTN nak masuk ni...???!!
hahahahah....

tak taw ke esok krismas???
kalau kita takleh celebrate then kita boleh pergi SHOPPING!!!!
hahahahaaha...
paling tak pon, at least boleh keluar makan....
hurmmm...

dah la time end of year macam ni banyak gila SALE!!!
serius syahdu sangat bila pergi maal tapi hanya mampu melihat...



hmmmm!!!!!!!
serious esok cuti duduk rumah je la kot...
tak yah berangan la nak beli pape selagi PTPTN tak masuk..

Breakfast pisang goreng cheese!


yuhuuu!!!!
dah nak masuk waktu lunch ni....
ok excited nak makan!!
haha...

ni saja gedik nak tayang zyra breakfast tadi makan pisang goreng cheese.!
kelass tak i ??
hahahaha.....
semalam beli sampai 2 bekas/ RM10 
pastu tak habis so pagi tadi kasi masuk dalam microwave then kita telan untuk breakfast.

ok sekian
xoxo^^

thinking




.................because i still thinking about you


Tuesday, 23 December 2014

report tak gerak-gerak oii!!


Alahaii...
baru buat sikit dah melencong buat benda lain pulak..
hahaha...
apa nak jadi ni zyra oiii...

lecturer cakap dia nak tengok draft report practical 2 bulan dari sekarang..
alaaa baru 3 minggu practical ..!!
relaks la kan zyra!!!!!

*hahahahah....
nampak tak malas tu dah bermaharajalelaaaa!!!!

Monday, 22 December 2014

Popcorn



Assalamualaikum readers...
Sejak-sejak ni tekak zyra asyik nak makan popcorn je...
Sekali beli bukan yang bekas biasa, tapi bekas yang besar taw!!!! 
Hahahaha... nampak tak teruk nye tahap craving zyra ni.. 
Tambah-tambah pulak popcorn ni ada colour colour pulak!! 
Bukan main suka zyra.....!! 
Hahaha.. bak kata kakak zyra, kanak kanak riang 
;D

practical and me :]


Assalamualaikum readers..
kebetulan kerja tengah takde ni so zyra curi-curi update blog ni..
siap pakai PC office lagi...
mentang-mentang la boss takde sekarang ni..
hehehe...

so tu la PC yang zyra selalu guna untuk type surat etc...
*thanks kak anis sebab banyak tolong zyra kat office nie haaa
:'D


jumaat lepas big boss bagi ni..
zyra tak start baca lagi..
weekend sibuk dengan kenduri tahlil...
insyaallah kalau ada masa zyra nak baca ...
thanks Encik JJ
^^

Friday, 19 December 2014

Lotte French Cheese Ice Cream


Assalamualaikum readers tersayang^^

ada sesiapa yang terliur tak tengok ais krim zyra nie??
hehehehe...
finally hajat zyra nak makan aiskrim cheese tercapai juga!!!!
punya lah bertahun-tahun zyra berangan nak makan aiskrim cheese...
asyik terfikir je kat Malaysia ni mana aku nak jumpa??
lain la kat Overseas memang ada je kalau makanan pelik-pelik nie..


ais-krim ni zyra beli dekat Giant Batu Cave..
tak sangka pulak jenama LOTTE yang terkenal dengan produknya, PEPERO tu ada ais-krim juga....wahhh memang suka sangat la kan !!!


harga ais-krim ni dalam Rm3.++ atau Rm4.++ 
sorry ye sebab zyra pon dah lupa..
syok sangat makan ais-krim ni..
hahaha...
serious rasa ais-krim nie memang sedap gila!!!
tak terlalu muak, tak terlalu manis..
so-so je..
yang best nye ais-krim ni agak besar juga..puas makan!!!
and cone tu pula tak "crispy" macam ais-krim biasa.
tapi dia agak lembut..
bila makan, macam waffel laaaa....

funny kan sebab ni first time zyra makan..
padahal readers semua dah selalu je makan ais-krim nie..
hehe...
apa la kau zyra

:D

Silkygirl eye shadow flushed maple 08


Assalamualaikum

lepas lunch tadi kebetulan officemate zyra nak pergi Guardian..
so apa lagi kan, mata dok perhatian merata laaa....
bila dok usha-usha Silkygirl punya counter tu, then zyra pon ternampak eyeshadow ni tengah ada less ok!!!!
daripada harga asal Rm13.++ terus jadi Rm 10.33 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
murah la tu kan??????!!!!!!

even zyra dah ada eyeshadow colour yang lebih kurang ni, tapi zyra still DEGIL nak beli!!
hahahaha membazir je kan??
tapi ye la kan, bila fikir balik dah alang-alang harga dah murah so beli je la..
lagi pon size dia yang kecil ni senang nak masuk dalam handbag so boleh usung merata hala!!

^^


Friday, 5 December 2014

dah nak pergi praktikal!!!


ASSALAMUALAIKUM

wahh hari ni dah masuk hari jumaat..
cepat betul masa berlalu..
pejam celik pejam celik dah nak habis cuti sem,bermakna akan bermula la kehidupan baru zyra sebagai pelajar praktikal untuk final sem ni...
huh!!!!

yang paling menakutkan adalah,hari ISNIN depan zyra dah start praktikal!!!
oh my goodness!!!
:'(

bermakna zyra just still ada 2 hari lagi je daripada sekarang..
wahhhh seram nye la!!!
tah macam mana la first day kat office tu..
zyra belajar course Executive in Secretaryship.
hope nanti tugasan yang diberi sama lah dengan apa yang lecturer ajar kat kolej!
ohh jebal....

:'D

ya allah,semoga aku boleh buat dan faham apa yang akan di ajar nanti.
huh!!




Thursday, 4 December 2014

MAMA 2014,exo won 4 awards!!!


4 awards ok...!!
wahhh daebakkk!!!!
Exo menang sakan semalam ye..

antara awards yang telah dimenangi oleh Exo:

*UnionPay Artist Of The Year in Asia
*Best Asian Style Award (Red Carpet Category)
*Best Male Group
*UnionPay Album of The Year (Overdose)


Exo punya performance memang awesome .
cuma zyra pelik why part rapping and ada lagi certain part yang dorang just miming??

 vokal D.O tak perlu dipertikaikan..
memang sedap la suara dia...
my baby^^

 my baby panda,Tao...
handsome sangat semalam^^
ehh la!!si putih ni pon sibuk nak interframe kat bawah tu!!

 my love Suho always look charming..
superb voice!!!


my baby Chen^^

tah kenapa zyra rasa macam sebak gila time tengok Exo bagi speech tiap kali menang awards..
yang betul betul buat zyra rasa sebak speech Suho ..
semua tahu apa yang dah Exo lalui sepanjang tahun 2014 ni kan?

but yaa...hope 2015 gonna be "nice" to them.
tak sabar nak tunggu Exo buat comeback next year...


MAMA 2014,tahniah my hubbies INFINITE^^


yuhuuu.........
siapa yang tengok Mnet Asian Music Awards 2014 semalam?
ok zyra pon tengok juga and seriously best kan!!!!!!
ramai yang gempak-gempak buat performance semalam..
ada Exo,Infinite,G-Dragon and Taeyang,BTS,Block B ..,ehh ramai lah kan!


Infinite berjaya merangkul 2 awards malam tadi.
*K-pop Fan's Choice 
*The Best Dance Performance (Last Romeo)







as an Inspirit,zyra happy sangat sebab Infinite ada menang semalam..
at least dorang takde la balik Korea dengan tangan kosong.
terjerit-jerit tengok Infinite buat performance semalam..
tu belum lagi time masa dorang annouce pemenang !
hahaha...

i'm a happy girl ok
;D

Tuesday, 2 December 2014

Tablo and Haru stop joining The Return of Superman :(


Haii readers..
mesti ramai dah tahu kan Tablo dan anak perempuan dia yang comel tu,Haru tak akan sertai lagi reality show The Return Of Superman..
hurmm macam sedih plak bila zyra dapat tahu pasal news tu...

main reasons why dia orang dah tak boleh nak join show ni sebab Tablo sibuk dengan aktiviti nyanyian dia..
lebih-lebih lagi Epik High kan baru je buat comeback..

trust me la...,episode terakhir Tablo gan Haru ni nanti mesti zyra menangis!!
waaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

hope lepas ni boleh tengok lagi kisah family yang sporting ni ha...
and semoga Haru membesar dengan baik and be a good daughter^^

*lepas ni pelakon Uhm Tae woong and baby girl dia pula yang akan mengantikan tempat Tablo and Haru.
ok tak sabar nak tengok..

:D

Mister donut only Rm5

Yuhuuuu...
I'm donut lover ..
Pergi makan kat Jaya Jusco Wangsa Maju semalam,then ternampak la kat kedai donut baru tu,3 donuts only Rm5!!!
Pantang tengok donut je terus laju pergi beli..
Hahaha..

banyak lagi pilihan perisa yang ada..tapi yang ni antara favorite hehehe...