Followers

Sunday, 29 December 2013

Kdrama yang Diadaptasi daripada Komik


ASSLAMUALAIKUM & HAPPY SUNDAY^^
dekat Malaysia sekarang nie tengh famous dengan trend drama diadaptasikan drpd novel.
by the way,negara korea dan negara lain pula lebih banyak menghasilkan drama yang diadaptasi drpd komik Jepun dan ada juga dari korea sendiri...

kita sendiri pon tahu yang Malaysia kurang sikit dalam penghasilan komik tp kalau novel...,
pffttt!!! berlambak gila sampai dah boleh agak jalan cerita,agak BOSAN laa...

BOYS OVER FLOWER 
*semua pelakon drama nie haruslah korang kenal kan???
lebih-lebih lagi LEE MINHO dan KIM HYUN JOONG yang handsome dalam F4!!!!
Diadaptasi daripada komik bertajuk "HANA YORI TANGO" hasil karya Yoko Komio yang berasal dari Jepun.
dua-dua ver. korea/Jepun zyra dah tgk..ada la sikit perbezaan nye hehe


TO THE BEAUTIFUL YOU
diadaptasi daripada komik HANA KIMI oleh Hisaya Nakajo,Jepun.
Pelakon utama Choi Minho dan Sulli
drama nie zyra tak tengok sebab yang 1st ver,Jepun zyra dah tengok,HANA KIMI.
so dah tahu jalan cte ,buat apa tengok even ada Minho MY BIAS :')
tp ramai kpoppers beria nak tengok sebab dalam drama nie ada MINHO dan paling penting ada ahli EXO yang berlakon!!!


PLAYFULL KISS
Drama nie dihasil daripada komik Itazura na Kiss.
well pelakon utama still KIM HYUN JOONG!!!!

FULL HOUSE
diadaptasi daripada komik yang memang berasal dari korea.
memang romatik gila la cite nie..
melting betul tengok RAIN!!!haha

CITY HUNTER
Diadaptasi daripada komik yang dihasilkan Tsukasa Hojo
tak payah kenalkan sape lagi la sape pelakon lelaki tu ..
semua dah kenal kan LEE MINHO..pffftt!!!

still ada lagi beberapa drama tapi malas lah zyra nak google dah!hahaha...
thats all for today.
pyooonnnng!!!!










3 comments:

Akeyla Azmi said...

Ohhhhh gitu ceritanya hehehe.
Hihihi. Baru tahu. Ish Rain mmg encem gila ah huhuhu. <3

Hm hebat nya penulis komik diorang kan?
Hahahah novel melayu byk typical oops heheheh

muhammad azuan said...

full house asal komik ke...fuhhh ak tatau bhai...sampai skung aku tengok full house lagi...dorang sangat sweet..wakakkakaka

Elvy Nellysha said...

cm best je ..

err , mana button follower ?

:)

nk folow ~