Followers

Sunday, 29 December 2013

Kdrama yang Diadaptasi daripada Komik


ASSLAMUALAIKUM & HAPPY SUNDAY^^
dekat Malaysia sekarang nie tengh famous dengan trend drama diadaptasikan drpd novel.
by the way,negara korea dan negara lain pula lebih banyak menghasilkan drama yang diadaptasi drpd komik Jepun dan ada juga dari korea sendiri...

kita sendiri pon tahu yang Malaysia kurang sikit dalam penghasilan komik tp kalau novel...,
pffttt!!! berlambak gila sampai dah boleh agak jalan cerita,agak BOSAN laa...

BOYS OVER FLOWER 
*semua pelakon drama nie haruslah korang kenal kan???
lebih-lebih lagi LEE MINHO dan KIM HYUN JOONG yang handsome dalam F4!!!!
Diadaptasi daripada komik bertajuk "HANA YORI TANGO" hasil karya Yoko Komio yang berasal dari Jepun.
dua-dua ver. korea/Jepun zyra dah tgk..ada la sikit perbezaan nye hehe


TO THE BEAUTIFUL YOU
diadaptasi daripada komik HANA KIMI oleh Hisaya Nakajo,Jepun.
Pelakon utama Choi Minho dan Sulli
drama nie zyra tak tengok sebab yang 1st ver,Jepun zyra dah tengok,HANA KIMI.
so dah tahu jalan cte ,buat apa tengok even ada Minho MY BIAS :')
tp ramai kpoppers beria nak tengok sebab dalam drama nie ada MINHO dan paling penting ada ahli EXO yang berlakon!!!


PLAYFULL KISS
Drama nie dihasil daripada komik Itazura na Kiss.
well pelakon utama still KIM HYUN JOONG!!!!

FULL HOUSE
diadaptasi daripada komik yang memang berasal dari korea.
memang romatik gila la cite nie..
melting betul tengok RAIN!!!haha

CITY HUNTER
Diadaptasi daripada komik yang dihasilkan Tsukasa Hojo
tak payah kenalkan sape lagi la sape pelakon lelaki tu ..
semua dah kenal kan LEE MINHO..pffftt!!!

still ada lagi beberapa drama tapi malas lah zyra nak google dah!hahaha...
thats all for today.
pyooonnnng!!!!










Saturday, 28 December 2013

SONG JI HO BERLAKON DRAMA EMERGENCY MAN&WOMAN


HAI readers!!!
mesti peminat running man dan peminat song ji ho excited gila nak tengok drama ni kan?
drama nie akan bersiaran 24 Januari 2014..
oh ye!pelakon lelaki pula Choi Jin Hyuk...

bila baca sinopsis drama nie rasa nye macam best la..
pasal married couple asyik bergadoh je...

p/s:minion gemuk mesti excited nak tengok drama nie sebab dia SUKA SANGAT song ji ho..

Wednesday, 25 December 2013

FAST AND FURIOUS 7 PASTI DI TAYANGKAN!!


salam readers..
semua dah tahu yang zyra memang DIE HARD FANS movie nie..
so secara rasmi nye movie FAST & FURIOUS 7 AKAN DITAYANGKAN.
mana zyra tahu??
ok dekat internet semua dah keluar pasal nie..
yang buatkan zyra lagi percaya bila Vin Diesel ada post status dekat akaun FACEBOOK RASMI dia...

The last scene we filmed together…

There was a unique sense of completion, of pride we shared… in the film we were now completing… the magic captured… and, in just how far we've come… 

Fast and Furious 7 will be released…

April 10th 2015!

P.s. He'd want you to know first…

serius zyra tak sabar nak tengok cite nie....
harap sangat adik mendiang Paul Walker,Cody Walker akan berlakon sebagai watak Brian ..

Sunday, 22 December 2013

NOSE PACK BY DAISO


ASSALAMUALAIKUM^^
HAPPY WEEKEND ^^
nak tanye sape pernah pergi sini???
daiso japan nie banyak menjual barang macam cenderahati.
tp actually kat dalam tu macam-macama ada!!
yang paling best harga nye semua RM5!!!
dah la barang-barang kat sana comel sangat!!


dah berbulan-bulan zyra beli Nose Pack nie tp baru nak pakai!hahah...
benda ni untuk apa??
alaa untuk menanggalkan blackhead kat hidung^^

 haha mohon gelak beramai-ramai!!!!
tengok muka zyra yang sakai gila nie...
dengan eyes bag teruknye,dengan duckface nye!!!
*penyu pink tu kawan zyra punya harap maklum*

best jugak la pakai nie.
sapu kat hidung dalam 15 minit,bila dah kering just kopek je!!
harga pon murah,rm5^^

sape yang tak nak bazirkan duit beli produk yang mahal-mahal,korang borong la kat DAISO JAPAN ye..
sekian.....!
<3

Wednesday, 18 December 2013

CODY WALKER BERLAKON FILEM FAST & FURIOUS 7???


ASSALAMUALAIKUM ^^
korang ada dengar tak news terbaru pasal mendiang Paul Walker??
dok bosan-bosan tadi zyra selongkar Yahoo,then terbaca pasal adik bongsu kepada PW,
CODY WALKER...

dalam artikel tu,ada cadangan oleh #teamfastfamily (tu gelaran fans F&F bg) and dorang tengah pertimbangkan idea bernas tu..!
IDEA APAKAH??
dorang cakap Cody Walker nie muka dia agak iras-iras dengan PW,and kemungkinan dia akan ditawarkan berlakon sebagai watak Brian dalam F&F 7.
pengambaran F&F 7 masih berbaki sedikit so dorang berminat utk Cody yang menghabiskan scene-scene watak Brian..

jujur cakap,muka dorang adik beradik memang seiras!!

tah kenapa bila tengok gambar nie mata zyra dah start berair..
please don't cry zyra!!!!

zyra ada terbaca salah satu komen fans yang zyra rasa bernas jugak..
hope ending F&F 7 nie,kira nye watak Brian pon mati juga..
bukan apa,biar la tamatkan je cte nie and tak perlu ada skuel lain..
bg fans,kematian "Brian" seolah-olah penghormatan terakhir dan semua fans sentiasa akan teringatkan mengenai mendiang PAUL WALKER :')

zyra harap sangat yang dorang akan teruskan dengan idea untuk mengambil CODY WALKER berlakon dalam F&F 7 nie...!!



Wednesday, 11 December 2013

Novel Terukir Cinta


Salam readers....
Ok disebabkan gap kelas hari nie tersangat lah lama sampai bosan tahap dewa nak menunggu then zyra pon bertapa Kat library..
Like always bukan study pon tp cari novel nak dibaca!!!hahahahaha...
Disebabkan novel ni best sangat terus zyra pinjam.



Falling in love with the color!!haha!
Soft purple

P/s:nanti zyra blog walking balik Kat blog korang ok...keep my words!

posted from Bloggeroid

Tuesday, 3 December 2013

Luahan anak Paul Walker,Meadow Walker

sehari dua nie zyra banyak terbaca status yang di post oleh anak perempuan mendiang Paul Walker,iaitu Meadow Walker..
mesti dia sedih sangat bila ayah dia dah takde untuk selama lama nye...

 time zyra baca status Meadow yang nie memang terasa sebak sangat..
zyra boleh bayangkan macam mana perasaan dia.
menunggu kepulangan seseorang yang tak kan mungkin kembali lagi..
sama seperti zyra dulu,berharap bila masuk dapur,arwah mak akan ada dekat situ tengah memasak untuk zyra dan abah..

be strong Meadow :)
sayang betul Meadow dekat ayah dia kan?
kasih sayang seorang anak takkan terputus walaupon dah bpisah selama lama nya

pelakon Tyrese pon ada post status dan meluahkan perasaan dia..
zyra perasan yang Tyrese nie memang rapat sangat dengan mendiang Paul.
Tyrese selalu update post dan upload gambar pasal dorang berdua.
and zyra ada jugak terbaca mesej-mesej dorang nie.
Tyrese ada printshot.terserlah keakraban dorang!

pelakon Dwayne aka The Rock pon ada tweet pasal Paul...

wealwaysloveyoupaul :')

Monday, 2 December 2013

TYRESE menangis di atas kematian PAUL WALKER


fans Fast&Furious mesti dah kenal kan semua pelakon dalam movie tu??
Tyrese yang membawa watak sebagai Roman,teman rapat Brian*mendiang Paul Walker* ada datang ke tempat kemalangan.

 zyra tengok video nie terus menangis juga :'(
mesti Tyrese nie sedih sangat sebab dia betul-betul rapat dengan Paul
agak-agak nanti kalau zyra dah takde,ada tak kawan-kawan zyra yang akan ziarah?

Tyrese upload gambar nie semalam dekat instagram dia..
zyra pon ada like and comment..

semangat setia kawan betul la Tyrese nie kan...

nie instavideo yang Tyrese amek masa birthday Paul,,
time nie dorang dekat tmpt shooting Fast&Furious7..

we love you Paul..
you always in my heart.






Sunday, 1 December 2013

will miss you PAUL WALKER


semua mesti dah taw kan berita sedih mengenai pelakon Paul Walker yang terkenal dalam francais Fast And Furious..

zyra agak terlambat tahu pasal kematian Paul nie...
bila tgk nama dia trending petang tadi zyra jadi pelik sangat..
macam tak percaya bila baca tweet daripada negara-negara luar.
*twitter rasmi Paul Walker
zyra tak puas hati and tak percaya,then zyra pon google lah..
berharap sangat tu semua khabar angin je !!!


then baru tahu yang dia mati di sebabkan kemalangan..
tgk la keadaan kereta yang paul naik nie..
totally lost!!!
habis terbakar...serious talk yang zyra memang sedih sangat!
zyra menangis baca tweet2 and artikel pasal kemalangan nie..

semua dah taw kan yang zyra memang minat sangat cite nie dari yang first sampai lah latest!!
fast and furious 7 mesti jadi agak "hambar" sebab watak Brian dah takde...
sebelum nie pon zyra pernah buat entry pasal movie nie.

para pelakon F&F dan artis-artis yang lain pon ada tweet mengenai paul.
dorang semua sedih and still tak percaya pasal kematian paul.

semua orang akan rindukan watak Brian.
serius zyra sedih sangat...tu belum kpop idol yang mati :'(

dia lah first actor luar negara yang zyra suka sangat!!
lakonan dia memang best!!!
we will miss you Paul Walker
we do love you <3



pavlova+rainbow cake!!

*pix on the way nak pergi supermarket semalam

ASSALAMUALAIKUM readers^^
still ingat janji zyra nak cite sebab apa zyra busy sangat semalam??
disebabkan hari nie birthday kakak zyra,so kteorang plan nak buat makan-makan sehari awal aka malam tadi la kan hehe..
dah habis beli barang pe semua,kteorang terus balik nak start buat "big project"!!


project pertama kteorang nak buat pavlova..kali nie nak buat yg mini je sebab dapat banyak and ramai boleh makan hehe...

second project !!!



birthday cake buat sendiri je..
yang paling tak boleh blah,birthday girl pon kena buat jugak haha sedih je..

special menu  kteorang semalam!!

nie bukan ketam yang biasa tu..
ketam nie warne hitam..nama dia ketam nipah..
kakak zyra beli yang still hidup kat jeti mana tah kat Ipoh tu..
dia balik KL kteorang kirim la dia belikan huhu...

p/s:Happy Birthday Angah^^