Followers

Saturday, 30 November 2013

dinner for tonight!


Assalamualaikum readers...
hari nie zyra baru terhegeh-hegeh nak update entry baru..
terlalu bising hari nie..huhu..
zyra buat apa??esok baru cite lah!
dinner tadi makan apa??
zyra makan Mr.Crab lagi !hahahaha....
dan.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dessert nye zyra makan rainbow cake!!!
actually esok birthday kakak zyra...
tapi kteorang dah celebrate sehari awal :D
kek nie zyra buat dengan kakak-kakak zyra..

Friday, 29 November 2013

Update guna application blogger


Sekarang mission zyra nak kumpul "popo" si bibo ni banyak-banyak!!
Hahahahaha..



Sangat naif kan keadaan bibo nie haha..zyra just akan bagi dia makan or mandi sebelum zyra nak tido malam :-D

posted from Bloggeroid

GET WELL SOON ^^

esok genap la seminggu si dia dekat hospital..
sakit lama datang balik and keadaan dia kali nie,hmm susah nak cakap..
apa yang doktor cadangkan,dia tak nak buat..
macam dia cakap,sakit tu dia yang tanggung..!

"ya allah..sembuhkan la penyakit dia..
kurangkan lah rasa sakit yang dia tanggung sekarang nie
tolonglah kau kasihani lah dia"

ramai cakap zyra nie macam takde perasaan..
maintain cool gitu..
perlu ke kita menangis setiap kali sedih atau ada masalah?
ini lah diri zyra..
dan keadaan sekeliling membuatkan zyra perlu jadi seorang yang kuat!!
kalau zyra terlalu lemah,macam mana nak jadi pembakar semangat kepada si dia yang tengah bertarung nyawa tu??

kehidupan tetap perlu diteruskan..
"dear love,cepat sembuh ok.i know you can do it!
iloveyousomuchSAD!!!"

FIRSTIME DAPAT CPUV^^


ASSALAMUALAIKUM ^^
semoga hari jumaat nie akan membawa keberkatan kepada kita semua..
hari-hari zyra bukak akaun Nuffnang sebab nak tengok berapa ramai nuffnanger yang BW blog zyra..tak sangka ada kejutan hari nie..
ALHAMDULILLAH firstime dapat CPUV.
walaupon cuma berapa sen,tapi zyra dah cukup gembira...ye la selama nie tak pernah dapat!hehe.

*walaupon cuma 7 sen!hehehe..happy bukan main

actually sampai sekarang zyra tak berapa faham macam mana nak dapatkan CPUV nie..
even dah pernah hantar ticket dekat Nuffnang,baca respon dorang pon still tak paham!
selenge nye kau zyra..
hmmm adakah zyra dapat CPUV hari nie disebabkan pageviews semalam agak banyak?
paling banyak pon zyra pernah dapat 210 je..

Thursday, 28 November 2013

new blogger^^


ASSALAMUALAIKUM ^^
kali nie zyra nak promote jap blog kawan zyra since sekolah menengah nie..
nama dia azuan,budak tak bape nak betul..hahaha...
dia nie peminat tegar Taylor Swift,disebabkan kitaorang nie BFF,so virus kpop dah berjangkit dekat dia..HAHAHA...

azuan nie kelakar taw orang nye..
jum la follow blog dia nie,BLOG AZUAN SAKAI HAHA

time raya haritu..
azuan nie slamber je tak pakai baju melayu..haha
*bila lagi leh lepak gan korang nie weyh...
rindu korang...azuan+siti^^

YOU CAN DO IT ZYRA!!

SALAM readers..
still macam tak percaya result zyra boleh down macam tu sekali..!!
serius tak percaya..
even still maintain dekan dari sem 1 sampai lah sem 3,tapi zyra tak berjaya maintain kan 3.9 keatas...macam mana boleh jadi mcm nie???
zyra yakin dengan jawapan yang zyra buat...

ok takpe...mungkin takde rezeki kali nie..
jangan jadi manusia yang tamak zyra!!!
bersyukur lah dengan apa yang kau dapat sekarang..
but next sem,zyra kena kembali kan balik pointer zyra menjadi 3.9 keatas!!!
MESTI!!!!!!


Wednesday, 27 November 2013

JENGA!!!!!!!


 macam comel je macam comel je!!!!
nak yang nie..ada colour-colour..senang sikit nampak bongkah kayu tu..haha


ASSALAMUALAIKUM and happy wednesday readers^^
tiba-tiba je zyra teringin nak main JENGA GAME nie...
game show dekat korea selalu ada benda nie...
macam best je tengok dorang main!!!
tapi yang leceh nye kalau dah tumbang,kena susun balik bongkah-bongkah kayu tu!!!!!!!
waaaaaa!!!!

Tuesday, 26 November 2013

kumpulan Indie sombong?


Assalamualaikum readers ^^
entry hari nie agak "panas" sikit ye..
title pon dah buat orang rasa tak puas hati kan...haha!
harap jangan ada yang buat rusuhan bila dah baca entry zyra nie :D
rutin harian zyra,mesti kena baca surat khabar sebab nak taw isu semasa*sebab malas nak tgk berita pukul8 tu hehe..*
then ada la satu artikel nie,"KUMPULAN INDIE DIPINGGIRKAN"
dalam artikel tu dorang cite la pasal bayaran setiap kali show terlalu murah la and so on...


korang minat dengan musik Indie??
ok sejujurnye zyra memang tak suka since ada one Indie band yang perasan famous tu kutuk-kutuk musik KPOP..
ok,actually bukan zyra nak mengutuk musik or band-band Indie yang ada kat Malaysia nie..
just nak bagi pandangan je la kan..

kenapa Indie semakin dilupakan?
kenapa ramai yang dah tak layan musik Indie?
ok memang tak dinafikan la musik Indie still jadi pilihan "lelaki yang membajetkan diri dorang tu sebagai LELAKI SEJATI"..
tapi band-band Indie nie mungkin dorang rasa selesa 'HIDUP " dalam kalangan dorang je.
dan ada sesetengah dprd dorang nie yang agak berlagak dan besar kepala..
mungkin bagi dorang,dorang nie dah cukup gah!


sebagai pendengar,kita mesti nak dengar musik yang menyenangkan halwa telinga.
lirik pulak mesti lah bermakna,betul tak??
tapi apa yang zyra perasan kebanyakkan lagu-lagu Indie,lirik tah apa-apa,musik pon bingit sampai sakit telinga nak dengar!and sometime tengok dorang perform atas stage,"rasa lain macam je budak nie"..*you know what i mean right?
kan bagus kalau lagu-lagu tu boleh didengar semua golongan,dari kanak-kanak sampai lah warga tua?


 zyra sebagai golongan muda,bukan la nak mengagungkan sangat musik luar macam kpop nie..
tapi ternyata ramai anak-anak muda sekarang lebih suka dengar musik Kpop..
bagi zyra,bukan nye kitaorang "taksub" sangat dengan paras rupa dorang,tapi HAKIKAT nye artis Kpop memang BERBAKAT..
suara dorang sangat bagus time perform LIVE,musik dan lirik lagu dorang pon bermakna dan memang menepati "taste" ..
paras rupa and tarian yang menarik tu dah kira "bonus" bagi dorang..
and berbaloi jugak dengan usaha dorang yang bertahun-tahun di"training" dalam syarikat pengurusan dorang tu..

kalau korang nak taw,arwah mak zyra pon tahu sape tu LEE MINHO dan CHOI MINHO..
*LEE MINHO(pelakon)
*CHOI MINHO(rapper kumpulan Shinee)

dulu arwah Mak zyra pon suka dengar lagu-lagu korea nie..
lebih-lebih lagi yang takat leleh tu..kira mcm dia layan lagu-lagu hindustan dia kot haha!!

*tak taw la ada beza ke tak musik Indie negara kita nie dengan yang negara Barat..
harap lepas nie akan ada lagu Indie yang menepati taste zyra.
and musik dekat negara kita akan setaraf dengan musik dari negara luar...
takkan nak asyik musik Indon je kan?






Monday, 25 November 2013

baru dapat signal!!


Akhir nye!!!!
signal wifi dah kembali sihat seperti sedia kala..
bayangkan berapa jam signal wifi nie tak ok..
dari pukul3 tadi sampai lah pukul11.25 malam baru nak ada!!!
gila boring sebab tak boleh nak blog walking..

dah lama tak update guna handphone memang rasa seksa sgt lah!!!
mcm mana pulak la lepas nie nak balik kolej dengan broadband takde nye!!!
leceh la nak update guna handphone nie..
:'(

line hilang sebab kilat!!


ASSALAMUALAIKUM readers^^
Dah tengok gambar dekat atas tu??
Ok mesti korang perasan something kan..
Dalam pukul 3 tadi dok syok layan City Hunter tiba-tiba hujan turun!!
De 2-3 Kali jugak la kilat kuat Sgt!!
Bila zyra nak blog walking,on lappy je terus nampak signal takde!!!

Punye la sedih cheq habaq hang :'(
Ni pon update kat handphone..
leceh gila update guna handphone ni!!!

Bangun tido je tengok rumah takde orang.rupa Nye kakak zyra dah pergi kje,de yg pergi class belajar memandu.
So breakfast kena buat sndri la ni?
Makan roti dgn sosej and terselit omelet la cte dia..haha
*jangan pertikaikan skill memasak zyra..
Memang fail hehe

Sunday, 24 November 2013

pisang salai bercoklat


Assalamualaikum and happy sunday readers^^
hari nie keluar hangout dekat mana?
zyra macam biasa lah,duduk rumah je sepanjang cuti sem nie..
percaya tak,dah seminggu zyra tak pijak tanah??thats mean memang zyra langsung tak keluar rumah!!!..please percaya ok..tu la penyakit zyra dari dlu..
TAK SUKA KELUAR RUMAH KALAU TAKDE HAL PENTING!

hari ni tak taw nak cite apa..
just nak tnye korang pernah makan tak benda kat atas tu??HAHA..
nie firstime zyra makan..
kakak zyra beli dekat Jakarta,baru-baru nie dia buat bengkel belajar MAKE-UP.
mengikut firasat zyra,benda nie adalah pisang yang disalut skit dengan coklat!!
rasa dia agak ranggup..sedap jugak la..

pyoooonngggg^^

Saturday, 23 November 2013

EXO #THE BEST ALBUM OF THE YEAR #MAMA2013


yuhuu!!!
second entry for today!!!
ok zyra nak say congrats dekat EXO sebab menang THE BEST ALBUM OF THE YEAR dekat MAMA2013 semalam..

gimik sebelum EXO perform pon not bad la jugak semalam..
honestly zyra bukan EXOTIC or EXOSTAN..
tak bpe kenal and taw nama dorang nie...
just bape orang je yang zyra taw hehe!!

 masing-masing nak bagi speech,gila lama oii nak tunggu haha..
mungkin excited sgt sebab menang semalam :D


whatever is,EXO agak menyerlah semalam...
lebih-lebih lagi CAMERAMAN seperti BERAT SEBELAH!!
dia asyik fokus dekat muka dorang je.!!
padahal INFINITE pon duduk barisan depan jugak.
apakah??!!!hahaha...
ok la...janji semua menang semalam kan...


BEST MALE GROUP AWARD MAMA2013 #INFINITE


ASSALAMUALAIKUM readers^^
happy saturday^^
wahh wahh hari nie zyra happy sangat-sangat!!!
ok mesti ada yang dah taw kan sebab apa zyra nie terlebih happy niehh!!HEHEHE....

all kpoppers confirm dah tengok MAMA2013 semalam kan?
zyra tak tengok yang live streaming,tapi tengok ulangan dekat 8tv je..
tak kisah la kan,just lewat sejam macam tu je..

INFINITE menang 2 awards semalam!!
#2013MAMA SONY MDR World Wide Performance Award 
#Infinite Best Male Group #2013MAMA
*semalam birthday Dongwoo,mesti 2 awards akan jadi birthday gift yang sangat bermakna utk dia^^

serius macam tak percaya je Infinite boleh menang BEST MALE GROUP AWARD tu!!
dah la EXO pon ada tercalon..
but well,dah terbukti kan,Infinite memang layak dapat awards tu..
hmm but next year zyra tak pasti Infinite still boleh dapat lagi,firasat zyra macam EXO je yg akan dapat.!!pfffttt!!!!...hopely not!!HAHAHAH...

best kan Infinite perform semalam??
dorang nyanyi lagu BEFORE THE DAWN+DESTINY^^
terjerit-jerit zyra time tengok semalam..
oh ye korang pon taw kan sebelum dorang perform,
TROUBLE MAKER*hyuna+hyunseung*dah nyanyi dlu.

serious talk,zyra benci gimik yang dorang buat !!!!!!!!!!
ehhh!!!
perlu ke hyuna nie muncul part last tu then pergi tarik baju HOYA aka MY HUBBY??
then boleh plak dia pergi HUG!!!and buat-buat macam nak KISS HOYA???!!!
dah la panas hati tengok tatu simbol INFINITE dekat tangan Hyuna tu!!!
WHAT THE #%$^$%^%^*
*ok relaks zyra...no fanwar please!!haha!!

and semua orang tertanya-tanya pe yang jadi lepas tu sebab MNET dah cut...
but yang pasti korang pon dah tengok kan reaksi muka seungri*Big Bang semalam?

ada sesiapa yang taw tak pe yang terjadi lepas tu???
aishhh!!!!!!geram still terasa sampai sekarang ok!!!!
HUH!!!



Friday, 22 November 2013

HAPPY BIRHDAY DONGWOO OPPA!!


HAPPY BIRTHDAY DONGWOO OPPA!!!!
oppa dah 24 tahun hari nie!!!
macam tak percaya lah!!!!
oppa nie dah la macam budak-budak!!!asyik main-main je!!hahahaha..

hope bila dah makin berusia nie,oppa jangan bawak lagi benda bukan-bukan kat dalam beg!
no toys anymore ok?!haha...
by the way korang kenal tak sape oppa yang zyra cakapkan nie??
nama oppa nie,JANG DONGWOO.
dia rapper untuk kumpulan INFINITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ada yang cakap Dongwoo paling tak hensem dalam INFINITE..
CISSSS!!!!!suka hati je kutuk oppa kesayangan zyra nie..
Dongwoo antara bias and rapper kesukaan zyra ok..!!
bagi zyra dia hensem and COOL je..

hmm kalau tak silap zyra hari nie pon birthday EUN KWANG.
oppa nie leader untuk kumpulan BTOB!!!
happy birthday ye oppa!!!
*kalau salah date,mohon MELODY jangan BASH zyra ye haha

Thursday, 21 November 2013

ter'miss drama the inheritors!!


ASSALAMUALAIKUM...
sape tengok drama THE INHERITORS malam tadi dekat channel ONE??
zyra ter'miss lah!!aishhhh...geram betul...
nak tengok online,line tengah menyiput!better lupakan je la niat tu.
tak dapat nak tengok Hyungsik hukhukhuk...

zyra sempat tengok part yang dorang semua nie kat sekolah je..
then dah habis!!!aishhh!!!!!!
banyak sangat drama best nak tengok la..
OTTOKHEE???!!!


actually time tu zyra dekat bilik atas tengok drama 7TH GRADE CIVIL SERVANT
dekat tv9..
kenapa la 2-2 drama nie ada time hari yang sama!!
bila zyra turun pergi dapur jap,rupa nye kakak zyra tengah layan THE INHERITORS!!
then terus blur cite mana nak tengok!
last-last zyra sambung tengok drama nie..
channel ONE banyak ulangan so tak kisah!haha..

btw pelakon utama cite nie,JOO WON^^
best cite nie..kerja dorang jadi spy..
yang paling best CHANSUNG*group 2PM* pon ada berlakon taw!!
firstime zyra tengok Chansung berlakon..
so agak excited lain macam la..hehe..
dah la Joo won dengan Chansung nie bias zyra^^

 LEE MINHO^^
JOO WON
SUNG KANG

P/S:zyra memang suka tengok orang laki drive.rasa macam macho gila!lebih-lebih lagi orang tu memang dah tersedia hensem HAHAHA....

Wednesday, 20 November 2013

INFINITE+TEENTOP!!!

 Assalamualaikum semua nye!!!
huuhuhu......perasan tak header zyra dah bertukar wajah??
INFINITE+TEENTOP!!
Infinite tu maintain watak utama ye^^
gambar dekat Cbox tu pon dah bertukar,but still muka L la hehe..

sejujur nye bukan zyra yang edit semua tu..
buah hati kesayangan zyra aka MINION GEMUK tu yang tolong editkan..
dah dia offer..so zyra order je la...
zyra cakap zyra nak gambar INFINITE dengan Teentop!
tengah malam tadi Minion curi-curi bukak blog nie,then tanye ok ke tak header tu...
kira nye nak buat suprise la tu..hahaha...

salamat po dear MINION...
MAHAL NA MAHAL KITA...
<3