Followers

Tuesday, 26 November 2013

kumpulan Indie sombong?


Assalamualaikum readers ^^
entry hari nie agak "panas" sikit ye..
title pon dah buat orang rasa tak puas hati kan...haha!
harap jangan ada yang buat rusuhan bila dah baca entry zyra nie :D
rutin harian zyra,mesti kena baca surat khabar sebab nak taw isu semasa*sebab malas nak tgk berita pukul8 tu hehe..*
then ada la satu artikel nie,"KUMPULAN INDIE DIPINGGIRKAN"
dalam artikel tu dorang cite la pasal bayaran setiap kali show terlalu murah la and so on...


korang minat dengan musik Indie??
ok sejujurnye zyra memang tak suka since ada one Indie band yang perasan famous tu kutuk-kutuk musik KPOP..
ok,actually bukan zyra nak mengutuk musik or band-band Indie yang ada kat Malaysia nie..
just nak bagi pandangan je la kan..

kenapa Indie semakin dilupakan?
kenapa ramai yang dah tak layan musik Indie?
ok memang tak dinafikan la musik Indie still jadi pilihan "lelaki yang membajetkan diri dorang tu sebagai LELAKI SEJATI"..
tapi band-band Indie nie mungkin dorang rasa selesa 'HIDUP " dalam kalangan dorang je.
dan ada sesetengah dprd dorang nie yang agak berlagak dan besar kepala..
mungkin bagi dorang,dorang nie dah cukup gah!


sebagai pendengar,kita mesti nak dengar musik yang menyenangkan halwa telinga.
lirik pulak mesti lah bermakna,betul tak??
tapi apa yang zyra perasan kebanyakkan lagu-lagu Indie,lirik tah apa-apa,musik pon bingit sampai sakit telinga nak dengar!and sometime tengok dorang perform atas stage,"rasa lain macam je budak nie"..*you know what i mean right?
kan bagus kalau lagu-lagu tu boleh didengar semua golongan,dari kanak-kanak sampai lah warga tua?


 zyra sebagai golongan muda,bukan la nak mengagungkan sangat musik luar macam kpop nie..
tapi ternyata ramai anak-anak muda sekarang lebih suka dengar musik Kpop..
bagi zyra,bukan nye kitaorang "taksub" sangat dengan paras rupa dorang,tapi HAKIKAT nye artis Kpop memang BERBAKAT..
suara dorang sangat bagus time perform LIVE,musik dan lirik lagu dorang pon bermakna dan memang menepati "taste" ..
paras rupa and tarian yang menarik tu dah kira "bonus" bagi dorang..
and berbaloi jugak dengan usaha dorang yang bertahun-tahun di"training" dalam syarikat pengurusan dorang tu..

kalau korang nak taw,arwah mak zyra pon tahu sape tu LEE MINHO dan CHOI MINHO..
*LEE MINHO(pelakon)
*CHOI MINHO(rapper kumpulan Shinee)

dulu arwah Mak zyra pon suka dengar lagu-lagu korea nie..
lebih-lebih lagi yang takat leleh tu..kira mcm dia layan lagu-lagu hindustan dia kot haha!!

*tak taw la ada beza ke tak musik Indie negara kita nie dengan yang negara Barat..
harap lepas nie akan ada lagu Indie yang menepati taste zyra.
and musik dekat negara kita akan setaraf dengan musik dari negara luar...
takkan nak asyik musik Indon je kan?






Sunday, 24 November 2013

pisang salai bercoklat


Assalamualaikum and happy sunday readers^^
hari nie keluar hangout dekat mana?
zyra macam biasa lah,duduk rumah je sepanjang cuti sem nie..
percaya tak,dah seminggu zyra tak pijak tanah??thats mean memang zyra langsung tak keluar rumah!!!..please percaya ok..tu la penyakit zyra dari dlu..
TAK SUKA KELUAR RUMAH KALAU TAKDE HAL PENTING!

hari ni tak taw nak cite apa..
just nak tnye korang pernah makan tak benda kat atas tu??HAHA..
nie firstime zyra makan..
kakak zyra beli dekat Jakarta,baru-baru nie dia buat bengkel belajar MAKE-UP.
mengikut firasat zyra,benda nie adalah pisang yang disalut skit dengan coklat!!
rasa dia agak ranggup..sedap jugak la..

pyoooonngggg^^

Saturday, 23 November 2013

EXO #THE BEST ALBUM OF THE YEAR #MAMA2013


yuhuu!!!
second entry for today!!!
ok zyra nak say congrats dekat EXO sebab menang THE BEST ALBUM OF THE YEAR dekat MAMA2013 semalam..

gimik sebelum EXO perform pon not bad la jugak semalam..
honestly zyra bukan EXOTIC or EXOSTAN..
tak bpe kenal and taw nama dorang nie...
just bape orang je yang zyra taw hehe!!

 masing-masing nak bagi speech,gila lama oii nak tunggu haha..
mungkin excited sgt sebab menang semalam :D


whatever is,EXO agak menyerlah semalam...
lebih-lebih lagi CAMERAMAN seperti BERAT SEBELAH!!
dia asyik fokus dekat muka dorang je.!!
padahal INFINITE pon duduk barisan depan jugak.
apakah??!!!hahaha...
ok la...janji semua menang semalam kan...


BEST MALE GROUP AWARD MAMA2013 #INFINITE


ASSALAMUALAIKUM readers^^
happy saturday^^
wahh wahh hari nie zyra happy sangat-sangat!!!
ok mesti ada yang dah taw kan sebab apa zyra nie terlebih happy niehh!!HEHEHE....

all kpoppers confirm dah tengok MAMA2013 semalam kan?
zyra tak tengok yang live streaming,tapi tengok ulangan dekat 8tv je..
tak kisah la kan,just lewat sejam macam tu je..

INFINITE menang 2 awards semalam!!
#2013MAMA SONY MDR World Wide Performance Award 
#Infinite Best Male Group #2013MAMA
*semalam birthday Dongwoo,mesti 2 awards akan jadi birthday gift yang sangat bermakna utk dia^^

serius macam tak percaya je Infinite boleh menang BEST MALE GROUP AWARD tu!!
dah la EXO pon ada tercalon..
but well,dah terbukti kan,Infinite memang layak dapat awards tu..
hmm but next year zyra tak pasti Infinite still boleh dapat lagi,firasat zyra macam EXO je yg akan dapat.!!pfffttt!!!!...hopely not!!HAHAHAH...

best kan Infinite perform semalam??
dorang nyanyi lagu BEFORE THE DAWN+DESTINY^^
terjerit-jerit zyra time tengok semalam..
oh ye korang pon taw kan sebelum dorang perform,
TROUBLE MAKER*hyuna+hyunseung*dah nyanyi dlu.

serious talk,zyra benci gimik yang dorang buat !!!!!!!!!!
ehhh!!!
perlu ke hyuna nie muncul part last tu then pergi tarik baju HOYA aka MY HUBBY??
then boleh plak dia pergi HUG!!!and buat-buat macam nak KISS HOYA???!!!
dah la panas hati tengok tatu simbol INFINITE dekat tangan Hyuna tu!!!
WHAT THE #%$^$%^%^*
*ok relaks zyra...no fanwar please!!haha!!

and semua orang tertanya-tanya pe yang jadi lepas tu sebab MNET dah cut...
but yang pasti korang pon dah tengok kan reaksi muka seungri*Big Bang semalam?

ada sesiapa yang taw tak pe yang terjadi lepas tu???
aishhh!!!!!!geram still terasa sampai sekarang ok!!!!
HUH!!!



Tuesday, 19 November 2013

please don't be rude ok!!!!!


ASSALAMUALAIKUM readers...
 entry hari nie agak "kes berat" ye..
sesiapa yang terasa,"ehhh kisah pulak kan??"

dah baca title?dah nampak gambar sape kat atas tu?
ok memang hari nie zyra nak cite pasal INFINITE*feveret boyband zyra dari korea!
baru-baru nie Infinite ada buat konsert dekat stadium negara.
alhamdulillah konsert tu berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang perkara yang tak diingini berlaku...
dan zyra berbangga inspirit malaysia tak buat perangai buruk sepanjang konsert tu dan tak menjatuhkan nama baik negara kita!
*zyra still sedih tak dapat pergi sebab lambat booking tiket :'(

macam slogan 1 MALAYSIA,macam tu jugak la kteorang peminat Infinite,iaitu Inspirits ,tak kisah la bangsa apa,kaum apa,daripada negara mana,kteorang tetap sokong Infinite.

hari nie zyra dapat info terbaru daripada kawan zyra,Jehanne...
dia nie dari Filipina*thanks god sebab kawasan tempat tinggal dia tak terkena tempias ribut kuat macam tsunami tu..
konsert jelajah Infinite baru-baru nie dah terjadi perkara yang tak diingini berlaku!
dekat mana??ok eksiden tu terjadi dekat negara barat..
tak nak sebut negara mana...korang boleh baca sendiri.
tak kisah la kalau perkara nie tak benar or tak..

yang pasti,kita sebagai peminat jangan la kurang ajar sampai mcmtu sekali!!
kita bayar tiket mahal-mahal,nak enjoy the show,nak face to face dengan bias kesayangan,
last-last jadi mcm nie pulak...tak perlu nak tolak-menolak!!!
kalau ye pon korang obses dengan bias korang,control la sikit,,
TERIMA JE LA KENYATAAN YANG KORANG BUKAN NYE BOLEH KAWEN DENGAN DORANG.
KALAU KORANG DAPAT PON,TU KIRA MEMANG DAEBAKKK LAH KAN!!

disebabkan Dongwoo sangat prihatin dengan apa yg terjadi,
dia cuba jugak bertutur dalam bahasa Inggeris*walaupon broken english* semata-mata nak suruh Inspirits yang tengah tolak-menolak and ada yang kena pijak.
ada jugak sesak nafas dan terpaksa dibawa keluar oleh security guard!

hope lepas nie takde lagi eksiden mcm nie berlaku..
jangan la buat malu weyh!!
kte sebagai Inspirits relaks-relaks sudah...
kalau semua cool,Infinite pon lagi senang nak perform...
and dorang mesti nak datang lagi negara kita..
sape taw kan,dalam ramai-ramai Inspirits nie memang ditakdirkan jadi "special girl"
dorang...so jaga la kelakuan kita ye adik-adik^^

Friday, 8 November 2013

sungkyunkwan scandal


SALAM readers^^
mesti ada antara korang yg tgk cte nie dekat ntv7 setiap hari isnin-jumaat pukul12 tengahri,betul tak?
ok actually zyra dah tgk cte nie dekat channel KBS 2 tahun lepas,kalau tak silap la..
*sebab seingat zyra,zyra tgk cte nie arwah mak still ada..kteorang tgk sama2 :D
all kpoppers mesti tahu kan semua nama pelakon drama nie kan?hoho...
  • Park Min Yeong (박민영) sebagai Kim Yoon Hee (김윤희) / Kim Yoon Shik (김윤식) / Dae-mul
  • Micky Yoochun (믹키유천) / Park Yoo Cheon (박유천) sebagai Lee Seon Joon (이선준) / Ga-rang
  • Song Joong Ki (송중기) sebagai Goo Yong Ha (구용하) / Yeo-rim
  • Yoo Ah In (유아인) sebagai Moon Jae Shin (문재신) / Geor-o
sebenar nye zyra tak nak cte sgt pasal drama nie,tapi zyra nak cte pasal SONG JOONG KI yg comel sgt tu!!!!
nama dia dalam drama nie,goo yong ha
watak dia dalam drama nie comel sgt!!!



suka watak dia...nakal+playboy...sometimes tgk macam jahat dia nie..tapi sebenarnye dia nie baik..tp tak tunjuk sgt...

utk pengetahuan korang,muka joong ki ni iras2 dengan ramai artis dekat korea tu..
malas nak sebut,sebab bg zyra ramai sgt..takut slh sebut nanti kena bash pulak dgn kpoppers lain.
haha!!!