Followers

Saturday, 28 September 2013

HAIR CHALK


assalamualaikum semua nye...
apa aktiviti korang hari sabtu nie??
mesti ramai yang keluar hangout dengan family/kawan-kawan/bf/gf kan?
ok taw sangat dah!hehehe...

entry kali ni zyra nak cerita pasal HAIR CHALK.
rasa nye ramai dah taw pasal nie..
kepada yang tak taw lagi,hair chalk nie adalah sejenis pastel lembut untuk dijadikan sebagai pewarna rambut.
bila rambut kita kena air,warne tu pon HILANG.

baru-baru nie zyra ada beli hair chalk nie secara online dekat instagram,
*tiba-tiba plak gedik nak warnekan rambut!hehe..

*nie antara alat yang perlu ada bila nak warnakan rambut menggunakan hair chalk
  1. hair chalk
  2. botol air utk spray dekat rambut
  3. iron rambut
  4. sikat 
  5. sarung tangan(kalau nak,bila chalk dah kena air,warna tu akan melekat dekat tangan)

serius talk,nak guna hair chalk nie macam LECEH sikit la.
lebih-lebih lagi bila chalk dah kena air,tangan and baju kita akan comot dengan warna tu!
tapi sekali sekala BEST jugak main"kaler-kaler" macam nie kan! ehehe...
tp kalau leh zyra nasihatkan kalau korang nak buat,better buat dengan kawan2.
lagi senang nak gosokkan chalk dekat rambut dari buat sendiri.

rasa nye sampai sini je kot zyra.
lain kali zyra cita lain pulak ye..
hehe!!
:D