Followers

Saturday, 28 September 2013

HAIR CHALK


assalamualaikum semua nye...
apa aktiviti korang hari sabtu nie??
mesti ramai yang keluar hangout dengan family/kawan-kawan/bf/gf kan?
ok taw sangat dah!hehehe...

entry kali ni zyra nak cerita pasal HAIR CHALK.
rasa nye ramai dah taw pasal nie..
kepada yang tak taw lagi,hair chalk nie adalah sejenis pastel lembut untuk dijadikan sebagai pewarna rambut.
bila rambut kita kena air,warne tu pon HILANG.

baru-baru nie zyra ada beli hair chalk nie secara online dekat instagram,
*tiba-tiba plak gedik nak warnekan rambut!hehe..

*nie antara alat yang perlu ada bila nak warnakan rambut menggunakan hair chalk
  1. hair chalk
  2. botol air utk spray dekat rambut
  3. iron rambut
  4. sikat 
  5. sarung tangan(kalau nak,bila chalk dah kena air,warna tu akan melekat dekat tangan)


 kalau perhati kan betul-betul,sebenarnye zyra warnakan rambut zyra dengan warna purple.
tapi tak tekan kuat sangat,so warna dia pon tak berapa nak pekat sangat la.
 yang nie pulak zyra warnakan dengan warna biru
*just abaikan muka zyra yang agak sakai dan kedutan dekat mata tu ye!

so nie lah hasil nye!!!
LALALALALA...
serius talk,nak guna hair chalk nie macam LECEH sikit la.
lebih-lebih lagi bila chalk dah kena air,tangan and baju kita akan comot dengan warna tu!
tapi sekali sekala BEST jugak main"kaler-kaler" macam nie kan! ehehe...
tp kalau leh zyra nasihatkan kalau korang nak buat,better buat dengan kawan2.
lagi senang nak gosokkan chalk dekat rambut dari buat sendiri.

ni antara langkah nak guna kalau korang still pening-pening macam mana nak pakai hair chalk.
dekat youtube pon banyak tutorial,just search je ok!huhu..

rasa nye sampai sini je kot zyra.
lain kali zyra cita lain pulak ye..
hehe!!
:D