Followers

Tuesday, 30 April 2013

HELLO BABIES&BOYFRIENDS^^


ASSALAMUALAIKUM^^
sepanjang tengahari td,zyra ralit betul tgk variety show dari korea,
HELLO BABY.
bagi korang yg bukan kpoppers,mesti tak pernah tgk show nie kan?
show nie pasal artis korea yg terpilih and diberi tanggungjawab utk jaga "anak2" angkat dorang selama 3 bulan.
sebenarnye HELLO BABY nie dah byk musim.
tp zyra juz akan tgk kalau ada group yg zyra suka je taw!OPPPSSS!!!

*HELLO BABY SHINEE
serius ckp baby yoogeun sgt comel!

nie epd last yoogeun terpaksa berpisah dgn shinee appa
sedih sgt :'(

*HELLO BABY B1A4^^
byk session yg zyra tgk,epd last yg nie paling sedih!!!

sooo sweet!!!
part nie memang sedih!
zyra nangis teruk smpai selsema ok!
airmata seorang ayah..walaupon bukan anak kandung tetap syg :')

*hello baby mblaq
bagi zyra,group nie paling beruntung sbb dapat "anak2 angkat" yg paling comel.
bg pandangan zyra la.hehe


tak boleh tgk org lelaki nangis!adoiii...

*HELLO BABY BOYFRIEND
tak sangka dorang terpilih jadi appa hehe...
kyeopta!

walaupon cuma variety show,dorang semua tetap syg dekat anak2 angkat dorang.
bayangkan selama 3 bulan slalu bsama,ttbe dah takleh jmpe.
mesti sedih kan?
ayah mane tak syg kan anak .. :)

lpas BOYFRIEND agak2 nye group ape plak ye..?
hope INFINITE is coming soon !hehe

Monday, 29 April 2013

my sweet sour dream :D


SALAM readers^^
happy monday and selamat bekerja kpd mereka yg terpakse bangun awal2 pagi utk mencari rezeki!!!hehe...  :D
entry hari ni zyra nak cerita pasal mimpi yg zyra dapat baru2 nie...
huhuhu....

mimpi nie agak interesting jugak la!!!!
ada happy,ada jugak yg sad nye...
OMO!!!
baru2 nie zyra ada mimpi pasal budak montel and my bias,DAEHYUN OPPA!!!!
WHATTTTTTT.....???!!!!!!

serius tersangat lahh terkejut nye macam mana daehyun nie boleh muncul dlm mimpi zyra lak kan?

ok nie jln cerita my dream tu ye:

dlm mimpi zyra tu my budak montel jelez tgk zyra naik 1 bas dgn daehyun!
HAHAHAHAHAHAHA.....
funny laaa :D
hmmm tp yg sedih nye dlm mimpi uwh zyra cuba explain perkara yg sebenar dekat budak montell tp dia tk nak dgr smpai zyra merayu2+menangis bagai!
*haa macam nie la gaya montel dlm mimpi uwh
dia wat derk je aku ckp gan dia!
SEKEH baru taw!

last2 zyra dah penat zyra pegi lah dekat DEAHYUN :D
time tu la baru budak montel nak panggil2 zyra&hug zyra kuat2!
zyra pulak dok terjerit nak lari dari dia n panggil2 DAEHYUN!
*OK DRAMA APAKAH INI?

ending dia,kterog berbaik jugak!
HAHAHAHAHAHA....
mimpi ni dah macam drama korea je :P

P/S:
korang pernah tak mimpi artis macam zyra nie?
hahaha rasa macam kelakar plak kan...


Wednesday, 24 April 2013

internet problem!!!sorry :'(

*ok!!!
gambar nie takde kaitan dengan tajuk entry hari nie...
juz nak ckp makin hari zyra makin falling in love dengan HOYA yg gorjez nie yo!!!
ohhh god!!!HAHAHAHA....

actually entry hari nie zyra nak say thanks bebanyak kat korang yg sudi blog walking and sudi follow blog zyra...!!
tapi sekarang nie ada masalah skit dgn internet dekat rumah nie..
so zyra tak leh nak follow back or bw back kat blog korang..
serius ase skrg nie macam nak menangis ok!!
rndu nak update blog macam selalu and nak bw dekat blog korang...!! :'(

ble line internet nie da ok,zyra akan KEMBALI and terjah blog korang ok??
huhu...
:D


Wednesday, 17 April 2013

WORDLESS WEDNESDAY


amboiii garang nye la baby nieh!!
hahaha..
so jgn nak gatal2 pegi sentuh kek dia uwh :P

Sunday, 14 April 2013

~KAU PEMILIK HATI~


assalamualaikum^^
apa aktiviti korg time cuti hujung minggu nie??
zyra?
hah!!duduk rumah je lah kan...hahaha..
SAD LIFE :')
terasa blog nie dah lama plak tak berupdate so hari ni nak buat review novel lah!!!!!!!!
*haa nmpak tak tahan teruja kat situ?byk tul kan tanda seru nye haha..
novel yg zyra nak riview nie tajuk nye,KAU PEMILIK HATI

serius ckp,zyra memang suka lahh jln cte novel nie...
dari seorang gurl yg dressup dia agak moden and berkelakuan liar,
bila dah kawen dia terus berubah...

tapi kan,watak gurl nie pada mula nye sangat2 annoying!!
rasa macam nak sepak2 je muka dia!
bapak berlagak!huh!!

pasal watak laki pulak,aduhai!!!!!
punya lahh sweet,walaupun dia bukan anak org kaya,tp dia agak awesome lah
sabar je dia dapat isteri kaya and kerek uwh!!
HAHAHA...

btw korang nak baca sinopsis novel nie tak?
ok baca bawah ni ya!

Sinopsis:

Sejak pulang dari luar negara, Qarissa menjadi semakin lupa diri. Tingkahnya yang sering saja di luar batasan dari hari ke hari itu nyata menimbulkan kebimbangan di hati Dato’ Rashid. Khuatir Qarissa bakal terpesong dari landasan agama, Dato’ Rashid bertindak menjodohkan Qarissa dengan Zafril, pekerja kesayangan yang juga merupakan anak kepada arwah rakan baiknya. Walaupun Qarissa membantah keras, Dato’ Rashid tetap dengan keputusannya kerana dia yakin Zafril mampu membimbing Qarissa menjadi wanita yang lebih baik.

Bagi Zafril, Qarissa adalah cinta pertamanya. Walaupun gadis itu selalu bersikap sombong dan melayannya dengan buruk, namun kuasa cinta mengatasi segala-galanya.

“Saya tahu awak tak cintakan saya. Tapi percayalah, saya akan jadi suami yang terbaik untuk awak lepas kita kahwin. Saya tak akan kecewakan harapan papa awak pada saya. Saya tahu papa awak nak saya bimbing awak jadi isteri solehah. Dan saya akan cuba laksanakan tanggungjawab tu sebaik mungkin….” – Zafrril.

Bagi Qarissa pula, mana mungkin lelaki yang hanya tahu menyakiti hatinya itu boleh membahagiakannya. Namun semakin lama, hatinya semakin terpaut dengan keikhlasan yang ditunjukkan. Lantas, lamaran Zafril diterima dengan hati yang separuh rela.

Baru saja Qarissa mahu mengecap kebahagiaan yang selama ini dinanti-nantikan, muncul pula insan lain yang memusnahkan segala-galanya. Zafril menjauh akibat fitnah. Qarissa pula menderita atas dosa lampau. Lantas, untuk apa lagi ditagih cinta yang telah hilang? Jika berpisah adalah jalan yang terbaik, Qarissa sedar dia harus reda.

“Risa mintak maaf, mama. Tapi Risa perlukan masa. Risa dah tak boleh berdepan dengan Abang Ril kalau dia sendiri dah bencikan Risa….” – Qarissa.

Masih adakah sinar kebahagiaan untuk mereka sekiranya kata maaf seperti sudah tidak bermakna apa-apa lagi?

kalau korang minat baca novel,try pulak baca novel nie!
sure best...
novel ape lagi yg best ea??
share2 lah!!
hehe :)

Saturday, 6 April 2013

THE DAY WE BROKE UP


salam sabtu....
heyy!
entry hari nie zyra nak cte pasal group ZE'A FIVE
zyra minat gle 2 lagu dorg nie...
SHE'S GONE & THE DAY WE BROKE UP

mv THE DAY WE BROKE UP dah keluar!!
memang best la lagu nie...
MV dorg pon comel2 je...


actually zyra lagi tertarik lirik and melodi lagu nie...

Yeah~ We back again
We back with It ain’t over ZE:A!
The day we broke up
Oh no Oh I’m missing you
After you left, I couldn’t do anything
To me, that spot can only be filled by you
How are you? Is life treating you well?
I am getting over you a little, forgetting you little by little
* It’s okay if I do this, right? It’s okay if I forget you?
But why do I keep feeling like I shouldn’t?
But still, I want to try forgetting you, I want to try living without you
** The day we broke up, I cried a lot
Because my heart ached so much after we fought
Those words were all lies that I said because I was angry and mad
*** I can’t believe that we broke up
The fact that you left me doesn’t feel like reality
Come back to my side – I did that because I was angry and mad
On the day we broke up
I couldn’t fall asleep and I tossed and turned all day
After staying up for a long night, I opened my eyes to a gloomy morning
A world without you seems a bit different
If time passes, maybe I’ll be able to smile even if I see you
Why is it sadder that you are getting erased from my memory?
You’re okay without me, right? I will forget you now

walaupun lagu nie mengisahkan perpisahan,
tapi melodi lagu ni agak "ceria"
so yg mendengar pon tak la rasa sedih sgt kan?
hehehe...
jum layan MV lgu ni jp!


paling suka part nie....hehe!

Wednesday, 3 April 2013

KISAH SEEKOR DOLPHIN!

Heyy kawan!!!
saya dolphin!!
comey tak saya???
(HAKHAKHAKAHAK SAKAI!)

nie girlfriend saya....chantek kan??
LALALALALALALA....
kami memang sweet couple^^

bila saya bosan,saya suka berenang ke permukaan air...
sbb ape???
saya nak jumpe kawan saya lah!!HAHAHA

HAH!!
ni laa kawan saya!!
nama dia meowwwww!!!
kami syg antara satu sama lain! :D

bila saya gembira,saya suka lompat macam nie!!!
tinggi tak saya lompat??
HAHAHAHA..

OHHH YE!!
ni salah satu kelebihan pada saya...
pandai kan saya buat bubble tu??
korg boleh buat macam saya tak?
HAHAHAHA...
ok laa...nanti saya cte lagi pasal life saya...
:D

hehe....comel kan dolphin nie??
zyra suka tgk dolphin....
jeles kat dorg sbb pandai berenang...
zyra tak pandai! :'(

Monday, 1 April 2013

himchan oppa!cepat sembuh please? :'(


SALAM semua nya^^
macam mana first day of april??ok ke?
semoga bulan april nie kita semua mendapat lebih keberkatan daripada Nya.

ok,short entry for today....
bila lah kimchan oppa nak sembuh drpd saket tgn dia tu???
nak sgt tgk dia perform lagu One Shot skali dgn members B.A.P yg lain.
sedih nye dpt tw dia tercedera..
hope dia cepat sembuh so nanti B.A.P baru lahh cukup members!HUHU...




oppa sgt cool dlm MV One Shot...
bila pulak boleh tgk oppa perform live ??
:'(