Followers

Saturday, 30 March 2013

KERANAMU AKU RELA

ASSALAMUALAIKUM semua nya...
apa aktiviti korang hari nie??
maklumlah kan,hari cuti so mesti korang semua dah ada plan something utk penuhi masa terluang,betul tak?hehe...
zyra tak ke mana pon hari nie...
cuma duduk dlm hostel and habiskan baca novel KERANAMU AKU RELA...
yeay....finally dah habis baca...
serius ckp,novel nie memang best!!!!!
jln cte ni lain daripada cte yg slalu zyra baca dlm novel yg lain..
part2 ending cte nie,zyra agak sedih+mata berair...
(sejujur nye smbil menaip entry nie pon,mata and hidung still berair) :')

nak baca tak sinopsis novel nie??
ok mohon baca di bawah ya^^

KERANAMU AKU RELA

Air Mata Tasnim Tidak Pernah Kering. Merebut Cinta Jeffrey Dia Dibenci Keluarga Lelaki Itu. Namun Jodoh Mereka Kuat. Dia Bahagia Kerana Jeffrey Janji Syurga. Malangnya Takdir Menentukan Jeffrey Disahkan Menghidap Leukimia.

Setiap Hari Menunggu Mati, Jeffrey Hiba Melihat Derita Tasnim. Dia Merencana Sendiri. Isterinya Berhak Memiliki Bahagia Kedua. Jadi, Tasnim Mesti Dilepaskan. Tasnim Akan Dipaksa Kahwin Lain. Dia Sendiri Sudah Memilih Lelaki Yang Bakal Menjadi Suami Baru Tasnim. Cinta Tasnim Cinta Mati. Berulang Kali Dia Menolak Kemahuan Jeffrey. Dia Rela Jadi Balu Daripada Mereka Bercerai Hidup! Namun, Jeffrey Tetap

Melafazkan Talak. Tasnim Pasrah. Hatinya Remuk-Redam... Mereka Berpisah Bukan Dek Sengketa! Cuma, Dia Bingung Disuruh Mengahwini Lelaki Yang Memang Dikenalinya. Kuatkah Jeffrey Melihat Dia Bersama Lelaki Itu? Bahagialah Tasnim. Cinta Matimu Hidup Dalam Hatiku.

P/S:
ya allah,aku mohon kepadaMu,berikan kesihatan yg baik kpd cinta hati aku..
tlg kembalikan senyuman manis dia ..
dia juga berhak utk hidup bahagia di samping orang2 yg dia sayangi..
amin...

Sunday, 24 March 2013

minggu peperiksaan!!!


assalamuaikum....
short entry for tonight!!
just nak bgtw nie,yg mulai esok,zyra ada exam!!!!
dah jenuh baca buku pe semua,last2 on lappy and terus on9!!!
HAHAHAHAHAHA...
dah terbukti penangan TWITTER and FACEBOOK tesangat lahh kuat bg seorg student!
*nak release tension  kan??
LALALALALA...
adakah korang pon macam zyra jugak???
penat je study,,last2 online lahhh kje nye?HAHAHAHA....
kita geng!!!
wish me good luck ya :)

uwhh yaa....
btw si dia tak sihat...
asyik ulang alik ke hospital and klinik,,,,
kesian kat dia....hmmmm
 *my dear dolphin,cepat sembuh ok....
rndu dekat my dolphin yg aktif 
*this bear always with me,,,,thanks montel,thanks dolphin^^
nanti nak jawab exam,nak gengam bear and dolphin!!
pembakar semangat!!
ehhh!!tapi handphone tak lehh bwak masuk dlm dewan exam la...
opppssss!!!!

Thursday, 21 March 2013

MAN IN LOVE+INFINITE^^


ASSLAMUALAIKUM^^
*sambil lambai2 tangan !!huhuhu
waaa mood tgh happy sgt2 niehh!!!!
kenapa yah???sbb dapat results SPM gempak ke??
ohhhh tidak sama sekali!!hehehehhe....
my age dah 19 tahun taw...dah setahun dah pon dapat tahu results SPM .
*congrats ye kat adik2 yg dpt excellent results utk SPM... :)

ok skrg nak sambung balik cte pasal mooh happy td..
zyra happy sgt2 sbb group tersayang zyra dah buat comeback !
group ape??
haruslahh group INFINITE!!!!!!!!!!!!*jerit sekuat hati biar satu dunia dgr..K TIPU!

balik je dari kolej rehat2 jap terus on lappy then terjah youtube!
sbb pe??nak tgk full mv infinite lahh kan ^^

ohh my cool rapper hoya!ur smile seriously sweet like candy!

also my cool rapper dongwoo!!!!always melting with ur voice!

ohhh L oppa....ur charming smile always make me crazy!

my sweetie sungyeol!!!!please cook for me too..jebal!!

lovely sungjong with kitten..ohhh sooooooo sweet!

leader sungkyu look so happy when falling in love^^

woohyun also look so happy^^

mesti ramai inspirit terlalu bahagia sgt hari nie kan??huhu...me too^^
ok jum layan full MV man in love by infinite !
enjoy ok....


I AM IN LOVE WITH INFINITE


Thursday, 14 March 2013

fakta ringkas mengenai BUBBLE GUM

ASSALAMUALAIKUM^^
dah makan ke semua???
hmmmm zyra baru je abis makan..mulut still mengunyah lagi..alaaa bubble gum je pon :D
dlm dok mengunyah2 nie kan,ttbe terlintas dlm kepala nie nak buat entry bout bubble gum atau nama lain nye,CHEWING GUM...

mesti ramai kan ada tabiat suka mengunyah CG ni??
lebih2 lagi dekat negara barat...dah macam makanan ruji dorang plak...

zyra de serba sikit info pasal CG yg nak di kongsi dgn korg :)
antara kelebihan yg ada pada CG:
*mengunyah CG dpt menurunkan berat badan?
(ok mesti ramai yg suka info nie hehe)
*dapat mengurangkan stress
(bila kte dok mengunyah,mesti kte dok ralit pastu terus hilang tension!!)
*dapat menyegarkan bau nafas kita ^^
*dapat menjaga kebersihan gigi

zyra bukan peminat tegar CG nie..
penat jugak kan kalau mulut asyik mengunyah je..hehehe..
bagaimana pulak dgn korang??



Saturday, 9 March 2013

CREAM CHEESE ICE CREAM


ASSALAMUALAIKUM.....
malam2 nie ttbe lahhh mulut nie teringin nak makan y pepelik!!
*aishhh mcm2 lahh kau nie zyra...
nak taw pe yang zyra teringin sgt nak mkn??
CREAM CHEESE ICE CREAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ok tak ke pelik uwh??
mana nak cari malam2 nie kan???
duduk kat hostel plak uwh....terperap je dlm bilik.
kebetulan minggu nie memang tak ke mana...layan novel je.LALALALA.....
never mind!cuti sem nak dekat dah!!
nanti balik rumah,nak suruh my sister buat lah!!
dia agak pakar bab2 memasak nie...
*adik dia y sorg nie sah2 tak reti masak!macam ne nak kawen nie? :'(
resepi nye dah jumpe..so tak la nanti pening kpale cam mana nak buat aiskrim tu...
HEHEHEHE....




nampak menyelera kan!!!
betul tk??
opppsss tapi kan ada sesetengah org tak suka makan cheese..
tgk gmbr je pon dah boleh buat dorg loya tekak..
hehe....SORRY FRIEND :D

Saturday, 2 March 2013

baucer buku 1malaysia?


assalamualaikum..
hari nie jari nie ttbe plak gatal nak menaip pasal baucer buku yang baru je dapat semalam.
org len da dapat lama da pon,tak kecoh2 pon kan?
*hahaha ko sorang je lahh yang poyo lebih zyra ;D
tak nak melalut banyak sgt lah kan,juz nak ckp baucer yang bernilai rm250 tu,dah selamat di gunakan smlm !
LALALALALALA...
tapi baru gne rm100 lah..t nak borong novel kat POPULAR plak,,,smlm baru kat MPH je !
smlm beli 4 buah novel nie je...
HEHEHE...

finally!!!dapat gak zyra beli novel nieh!!!
sekian lama memendam rasa nak beli,tapi berfikir bpuluh2 kali sbb harga dia y agak mahal^^
tapi sinopsis cte nie agak menarik!

selain uwh,zyra beli novel nie,PERSIS PUTERI..
sinopsis dia agak best gak..baru baca sampai bab20 je..
hehe


tak sabar nak baca novel yg nieh...
watak lelaki dia agak sama dgn  budak montel^^

and lagi satu novel uwh tajuk nie kahwin kontrak..
tapi takde plak image novel uwh kat google or yahoo...malas plak nak snap sendri....
hehehe....

mission seterus nye,nak cari novel nieh!!huhu!!!
tapi budak montel kata nak sponsor,kan?
hahaha.. ok jugak,leh gne baucer uwh utk beli novel yg len!
still ada baki rm150 and smlm dpt baucer rm5 sbb BORONG novel kat MPH^^
LALALALALA...

btw korg ada dapat baucer buku jugak kan??
korg beli novel pe ea??
bgtw lah,,,lehh gak zyra usha2 nanti..
HEHEHE...