Followers

Saturday, 24 November 2012

mati itu PASTI


salam readers..
entry utk mlm nie bukan nak cte bout kpop lagi ye..
*biar kan rusuhan tu semua redha gan sendiri nye..hehe :)
macam tak pcye da msok seminggu kawan bek arwah mak aku da meninggal dunia.
kteaorg adik beradik da kehilangan seorang lagi MAK..
walaupon arwah cuma jiran n kawan bek arwah mak aku,kteorg tetap anggap dia macam MAK sendri..
arwah makcik munah pernah ckp,
"sekarang mak kau orang,lepas nie makcik munah pulak"
sape sangka,lepas setahun mak meninggal,makcik munah betul2 tnggal kan kteorg pulak..
aku betul2 tak sangka dia da takde,aku ase baru je aku nmpk dia sihat..
ptg uwh dia bwk cucu dia y kecik tu jln2 dekat2 kawasan umah kteorg...
*umah kteorg dekat je,kteorg bjiran :)
dia dtg umah aku sekejap je...
dia ckp,
"makcik munah takleh lme2 kat umah kau orang nie,trbayang2 arwah mak kau orang duduk kat kerusi depan nie haa"
*hmm hehe bese lah owg kampung ble ptg2 kteorg memang ske dok depan umah smbil borak2 arwh mak aku ske belek2 bunga dia.. :)

kenangan antara aku,arwah mak n arwah makcik munah paling aku ingat time aku form3..
aku wat suprise party utk besday mak...
aku da KAWTIM awal2 gan kwn2(EFFA GAN AINI) aku n makcik munah..hehe
kek y aku bli utk mak uwh aku simpan sehari kat peti ais umah makcik munah..
makann ringan y len2 uwh pon aku simet ready prepare utk party uwh..
tiba2 lak ujan lebat...
tak kisah lah kan,kteorg wat jugak..aku g umah makcik munah kasi payungkn dia coz dia y bwk kek uwh smpai kat depan muka mak!
*kata pon suprise party kan..hehe..
ingat kan kteorg je y smbut upe nye makcik munah da panggil kwn2 dorg y len!
MAKAIH!
last2 mak  gn makcik munah gak y kena masak mkann len copan umah makcik munah..
ble tiba besday mak uwh,blk skolah je aku gan kwn2 da gz ramai y dtg umah time uwh..
HAHA...

smpai sekarang aku terkilan sgt sbb tak dpt nak simpan gambar2 y kterong snap time besday uwh..
memory card hpone aku hilang...!!
tu laa firstime aku snap gambar sme2 gan arwah mak n arwh makcik munah...
KITA ORANG BERTIGA...
bukan senang tu...
tu laa kali pertama n terakhir...
tp semua gambar2 uwh da hilang..
mungkin takde rezeki kan...

lepas sorang sorang owg tdekat aku pegi...
MATI ITU PASTI..
aku pon tak tw sok lusa spe y akan tinggal kan aku utk selame2 nye
mungkin giliran aku lak...
tkde spe taw kan..
kte semua takleh lari dari mati.
:)

4 comments:

ZWAN SABRI said...

Yang pergi, biarkan pergi.. kita yang still hidup, teruskan perjuangan.. what can we do is sedekahkan doa kepada mereka supaya mereka bahagia di sana.. :)

ezyra daniel said...

teme kaseh abg zwan coz sudi dtg blog adk.. :-)

ezyra daniel said...

byk mslh teknikal kat entry ni haha sorry

Syaiful Izwan said...

alfatihah...doakan supaya emak ezyra dirahmati Allah