Followers

Saturday, 24 November 2012

kpop maniac??kpop lover????salah kah????

da lme aku peram entry nie..
so skrg da tbe mse nye aku post kat blog akusince ramai kpoppers tgh wat rusuhan pasal kes smlm..*
salam readers...
hope korg semua still puasa penuh k..*para readers gurl just abaikan k ayat nie..!!!hahaha
alrite!!bbalik kpd tajuk entry aku pada kali,
"KPOP MANIAC?KPOP LOVER?SALAH KAH?"
haaaaa mesti de sesetengah readers ble nampk je title nie,dorg da merungut...
AISHHHH!!!!!bosan gler kot cte pasal kpop!!!!*ehh aku nye blog,ske ati aku laa nak wt entry pe pon
HAHAHAHAHAH*gelak kejam...
korg perasan tak y zaman skrg nie mkin rmai kot y ske kpop,but still de y bfikiran bruk pasal kpop..
dorg asyik ckp y dorg nie TAH PAPE...!!!
HELLO???????WUT U SAY???!!!!
artis kat malaysia seriously ag tah pape ok!!!!..GRRRRRRRRR!!!!!


antara reason why aku ske kpop :)
  • dorg boleh menyanyi smbil menari tnpe pancit!!
  • dorg berusaha dri kecik as a trainer smpai laa dorg debut sbg boyband or girl group
  • dorg tk bgantung sgt dgn paras rupa dorg y cute n gorjez uwh...*tp tk di nafikan de gak antara dorg y wt plastic surgery..
  • lagu2 dorg semua nye makne n BEST!!!
  • video music dorg very b'stlye n bukan nye wt dri bajet ciput2 cam artis MALAYSIA.
  • setiap music video dorg akan de translate eng&korea..,so dri situ aku lehh blajar laaa bahasa2 uwh.. :P
if nak di cte kan,memang byk pbezaan artis2 malaysia dgn artis/penyanyi dri korea nie..
tlampau byk !!!

spe y tak kenal gan boyband nie,SUPER JUNIOR.
pada asal nye,group nie de 13 ahli n skrg suda tinggal 10 orang ahli.
walaupon bilangan ahli group nie da bkurang,but still mampu btahan smpai skrg n tu laa y m'jd salah satu 'keistimewaan' bout group nie slain kemampuan dorg y memang DAEBAK,singing+dancing..

group 2PM nie memang tak asing ag bg kpop maniac y de kat luar uwh..
setiap lagu dorg memiliki gerak tari y agak sukar if nak di bandingkan gan group2 len.
n salah sorg dri ahli group nie jgak adalh warganegara THAILAND.
agak istimewa kan group nie??
nickhun oppa!!me love u^^

antara group y memiliki pelbagai konsep sepanjang dorg debut nie..
dorg boleh jd "moster'',dorg boleh jd sorg y man,but sometime dorg boleh jd "namja" y sgt CUTE!!!!!!!!!

    CNBLUE
    boyband y mbawa music indie.
    lagu2 y di nyanyi kan jauh beza gan lagu2 indie y de kat MALAYSIA
    lirik2 lagu CNBLUE lebihh makna n sedap didgr..
    dorg tak perlu m'nyanyi+menari cam group kpop len but ckup la sekadar mnyanyi+memain alat music dgn COOL nye^^

    BOYFRIEND
    antara boyband baru y paling mencerlah..!
    dorg memiliki paras rupa y chomey setanding gan bakat dorg y de..
    lagu2 dorg sgt SWEET+CUTE but sometime dorg mampu m'jd "NAMJA"
    y sgt COOL!!!!!!
    antara y paling istimewa bout group nie,haruslah bout 2 org ahli nye,
    the cutie TWINS
    kwangmin and youngmin^^

    kebanyakkan group kpop y de memiliki keistinewaan masing2 n itu laa y mbezakan dorg antara satu sama len..
    tak mcm kat malaysia,artis2 y de,semua nyanyi lagu y lebihh kurang sme..
    n paling SELENGE,de y nak tiru artis BARAT
    mls nak petik nme artis uwhh...LANTAK SITU KAT DIA!
    hahahahha....

    so,pada korg y agak anti kpop,aku bukan nak hasut korg o wut..
    but trust me,kpop ag bgus if nak di bandingkan gan lagu2 melayu y de..
    even aku kpop lover,aku still support artis malaysia y seriously bbakat cam STACY n FAIZAL TAHIR..
    dorg memang AWESOME^^
    tak semua artis malaysia teruk,tp ble sorg da wt @#$%^&,artis2 y len pon tkena laa tempias nye,tul tak ,korg??HOHO

    pape pon,,korg y punye citarase,korg pilih laa mne y tbaik!!
    huhu...
    aku juz sekadar nak share pendapat aku bout KPOP^^
    korg jgn wt rusuhan kat blog aku nie suda la..
    PEACE YOOO!!
    SELAMAT BERPUASA!!!

    *sepatut nye dari awal lagi aku post entry nie biar non kpoppers uwh taw skit pasal kpop idol nie...
    huh...

    3 comments:

    Afie Qaisarah said...

    Kpop.. i love u so muchhh.. Wowww....

    singgah blog.. : http://annawafie.blogspot.com

    FarHANa aZwA said...

    wahh saya sokong..sbb sy juge peminat tegar kpop kihkih

    Syaiful Izwan said...

    tak salah pun...tapi follow yang man betul dah la..hehe