Followers

Saturday, 24 November 2012

mati itu PASTI


salam readers..
entry utk mlm nie bukan nak cte bout kpop lagi ye..
*biar kan rusuhan tu semua redha gan sendiri nye..hehe :)
macam tak pcye da msok seminggu kawan bek arwah mak aku da meninggal dunia.
kteaorg adik beradik da kehilangan seorang lagi MAK..
walaupon arwah cuma jiran n kawan bek arwah mak aku,kteorg tetap anggap dia macam MAK sendri..
arwah makcik munah pernah ckp,
"sekarang mak kau orang,lepas nie makcik munah pulak"
sape sangka,lepas setahun mak meninggal,makcik munah betul2 tnggal kan kteorg pulak..
aku betul2 tak sangka dia da takde,aku ase baru je aku nmpk dia sihat..
ptg uwh dia bwk cucu dia y kecik tu jln2 dekat2 kawasan umah kteorg...
*umah kteorg dekat je,kteorg bjiran :)
dia dtg umah aku sekejap je...
dia ckp,
"makcik munah takleh lme2 kat umah kau orang nie,trbayang2 arwah mak kau orang duduk kat kerusi depan nie haa"
*hmm hehe bese lah owg kampung ble ptg2 kteorg memang ske dok depan umah smbil borak2 arwh mak aku ske belek2 bunga dia.. :)

kenangan antara aku,arwah mak n arwah makcik munah paling aku ingat time aku form3..
aku wat suprise party utk besday mak...
aku da KAWTIM awal2 gan kwn2(EFFA GAN AINI) aku n makcik munah..hehe
kek y aku bli utk mak uwh aku simpan sehari kat peti ais umah makcik munah..
makann ringan y len2 uwh pon aku simet ready prepare utk party uwh..
tiba2 lak ujan lebat...
tak kisah lah kan,kteorg wat jugak..aku g umah makcik munah kasi payungkn dia coz dia y bwk kek uwh smpai kat depan muka mak!
*kata pon suprise party kan..hehe..
ingat kan kteorg je y smbut upe nye makcik munah da panggil kwn2 dorg y len!
MAKAIH!
last2 mak  gn makcik munah gak y kena masak mkann len copan umah makcik munah..
ble tiba besday mak uwh,blk skolah je aku gan kwn2 da gz ramai y dtg umah time uwh..
HAHA...

smpai sekarang aku terkilan sgt sbb tak dpt nak simpan gambar2 y kterong snap time besday uwh..
memory card hpone aku hilang...!!
tu laa firstime aku snap gambar sme2 gan arwah mak n arwh makcik munah...
KITA ORANG BERTIGA...
bukan senang tu...
tu laa kali pertama n terakhir...
tp semua gambar2 uwh da hilang..
mungkin takde rezeki kan...

lepas sorang sorang owg tdekat aku pegi...
MATI ITU PASTI..
aku pon tak tw sok lusa spe y akan tinggal kan aku utk selame2 nye
mungkin giliran aku lak...
tkde spe taw kan..
kte semua takleh lari dari mati.
:)

kpop maniac??kpop lover????salah kah????

da lme aku peram entry nie..
so skrg da tbe mse nye aku post kat blog akusince ramai kpoppers tgh wat rusuhan pasal kes smlm..*
salam readers...
hope korg semua still puasa penuh k..*para readers gurl just abaikan k ayat nie..!!!hahaha
alrite!!bbalik kpd tajuk entry aku pada kali,
"KPOP MANIAC?KPOP LOVER?SALAH KAH?"
haaaaa mesti de sesetengah readers ble nampk je title nie,dorg da merungut...
AISHHHH!!!!!bosan gler kot cte pasal kpop!!!!*ehh aku nye blog,ske ati aku laa nak wt entry pe pon
HAHAHAHAHAH*gelak kejam...
korg perasan tak y zaman skrg nie mkin rmai kot y ske kpop,but still de y bfikiran bruk pasal kpop..
dorg asyik ckp y dorg nie TAH PAPE...!!!
HELLO???????WUT U SAY???!!!!
artis kat malaysia seriously ag tah pape ok!!!!..GRRRRRRRRR!!!!!


antara reason why aku ske kpop :)
  • dorg boleh menyanyi smbil menari tnpe pancit!!
  • dorg berusaha dri kecik as a trainer smpai laa dorg debut sbg boyband or girl group
  • dorg tk bgantung sgt dgn paras rupa dorg y cute n gorjez uwh...*tp tk di nafikan de gak antara dorg y wt plastic surgery..
  • lagu2 dorg semua nye makne n BEST!!!
  • video music dorg very b'stlye n bukan nye wt dri bajet ciput2 cam artis MALAYSIA.
  • setiap music video dorg akan de translate eng&korea..,so dri situ aku lehh blajar laaa bahasa2 uwh.. :P
if nak di cte kan,memang byk pbezaan artis2 malaysia dgn artis/penyanyi dri korea nie..
tlampau byk !!!

spe y tak kenal gan boyband nie,SUPER JUNIOR.
pada asal nye,group nie de 13 ahli n skrg suda tinggal 10 orang ahli.
walaupon bilangan ahli group nie da bkurang,but still mampu btahan smpai skrg n tu laa y m'jd salah satu 'keistimewaan' bout group nie slain kemampuan dorg y memang DAEBAK,singing+dancing..

group 2PM nie memang tak asing ag bg kpop maniac y de kat luar uwh..
setiap lagu dorg memiliki gerak tari y agak sukar if nak di bandingkan gan group2 len.
n salah sorg dri ahli group nie jgak adalh warganegara THAILAND.
agak istimewa kan group nie??
nickhun oppa!!me love u^^

antara group y memiliki pelbagai konsep sepanjang dorg debut nie..
dorg boleh jd "moster'',dorg boleh jd sorg y man,but sometime dorg boleh jd "namja" y sgt CUTE!!!!!!!!!

    CNBLUE
    boyband y mbawa music indie.
    lagu2 y di nyanyi kan jauh beza gan lagu2 indie y de kat MALAYSIA
    lirik2 lagu CNBLUE lebihh makna n sedap didgr..
    dorg tak perlu m'nyanyi+menari cam group kpop len but ckup la sekadar mnyanyi+memain alat music dgn COOL nye^^

    BOYFRIEND
    antara boyband baru y paling mencerlah..!
    dorg memiliki paras rupa y chomey setanding gan bakat dorg y de..
    lagu2 dorg sgt SWEET+CUTE but sometime dorg mampu m'jd "NAMJA"
    y sgt COOL!!!!!!
    antara y paling istimewa bout group nie,haruslah bout 2 org ahli nye,
    the cutie TWINS
    kwangmin and youngmin^^

    kebanyakkan group kpop y de memiliki keistinewaan masing2 n itu laa y mbezakan dorg antara satu sama len..
    tak mcm kat malaysia,artis2 y de,semua nyanyi lagu y lebihh kurang sme..
    n paling SELENGE,de y nak tiru artis BARAT
    mls nak petik nme artis uwhh...LANTAK SITU KAT DIA!
    hahahahha....

    so,pada korg y agak anti kpop,aku bukan nak hasut korg o wut..
    but trust me,kpop ag bgus if nak di bandingkan gan lagu2 melayu y de..
    even aku kpop lover,aku still support artis malaysia y seriously bbakat cam STACY n FAIZAL TAHIR..
    dorg memang AWESOME^^
    tak semua artis malaysia teruk,tp ble sorg da wt @#$%^&,artis2 y len pon tkena laa tempias nye,tul tak ,korg??HOHO

    pape pon,,korg y punye citarase,korg pilih laa mne y tbaik!!
    huhu...
    aku juz sekadar nak share pendapat aku bout KPOP^^
    korg jgn wt rusuhan kat blog aku nie suda la..
    PEACE YOOO!!
    SELAMAT BERPUASA!!!

    *sepatut nye dari awal lagi aku post entry nie biar non kpoppers uwh taw skit pasal kpop idol nie...
    huh...

    kami kpoppers tak kan TERPISAH

    salam semua nye...
    since mlm td smpai la aku bgon tdo pagi td,marah aku still tak redha2...
    sbb pe aku mrh nie???
    HUH!!!


    HAAAAA!!!!!!!!!
    bapak besar kan pix group NU'EST gan VIXX aku kasi tayang kat entry nie..
    kalau spe y tgk SHOUT AWARDS kat 8tv mlm td sure korg taw n da tgk 2 group y daebak ni perform?
    n korg pon sure2 da taw y 2 group nie kne BOOOOO n kne baling SAMPAH??!
    ooohhhh my ........!
    ehhhh tlg laa weyh..
    kalau tak minat kpop pon tak yah nak malu kan owg smpai camtu sekali...
    y paling tak bleh blah since korg wat camtu da sah2 malu kan ngara MALAYSIA ...
    nampak sgt MALAYSIAN nie KURANG AJAR....
    ooohhhh myyy....!
    serius aku malu weyh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    smpai kat kat twitter pon da jadi trending taw tak!!!
    "https://twitter.com/search?q=%23MalaysiaSaySorryToVixxAndNuest&src=tren"
    haaaa tgk uwhh....!!
    aku pon de gak say sorry kat 2 group nie kat twitter...
    to  and  , because last night excident.. :'(



    bukan setakat kat twitter je y jadi trending,kat allkpop forum pon nek nem MALAYSIA!
    bapak laa pedih n makan dlm tgk td huh!!!

    *for non-kpoppers y da kutuk2 kpop n wat perangai cam palat malam td...,serius doe y korg semua nie tak taw erti BERSOPAN SANTUN...
    ni MALAYSIA...SATU MALAYSIA...!take note yee...
    soooo sad laa kat korg nie....
    parents tak ajar ea....????