Followers

Saturday, 24 November 2012

mati itu PASTI


salam readers..
entry utk mlm nie bukan nak cte bout kpop lagi ye..
*biar kan rusuhan tu semua redha gan sendiri nye..hehe :)
macam tak pcye da msok seminggu kawan bek arwah mak aku da meninggal dunia.
kteaorg adik beradik da kehilangan seorang lagi MAK..
walaupon arwah cuma jiran n kawan bek arwah mak aku,kteorg tetap anggap dia macam MAK sendri..
arwah makcik munah pernah ckp,
"sekarang mak kau orang,lepas nie makcik munah pulak"
sape sangka,lepas setahun mak meninggal,makcik munah betul2 tnggal kan kteorg pulak..
aku betul2 tak sangka dia da takde,aku ase baru je aku nmpk dia sihat..
ptg uwh dia bwk cucu dia y kecik tu jln2 dekat2 kawasan umah kteorg...
*umah kteorg dekat je,kteorg bjiran :)
dia dtg umah aku sekejap je...
dia ckp,
"makcik munah takleh lme2 kat umah kau orang nie,trbayang2 arwah mak kau orang duduk kat kerusi depan nie haa"
*hmm hehe bese lah owg kampung ble ptg2 kteorg memang ske dok depan umah smbil borak2 arwh mak aku ske belek2 bunga dia.. :)

kenangan antara aku,arwah mak n arwah makcik munah paling aku ingat time aku form3..
aku wat suprise party utk besday mak...
aku da KAWTIM awal2 gan kwn2(EFFA GAN AINI) aku n makcik munah..hehe
kek y aku bli utk mak uwh aku simpan sehari kat peti ais umah makcik munah..
makann ringan y len2 uwh pon aku simet ready prepare utk party uwh..
tiba2 lak ujan lebat...
tak kisah lah kan,kteorg wat jugak..aku g umah makcik munah kasi payungkn dia coz dia y bwk kek uwh smpai kat depan muka mak!
*kata pon suprise party kan..hehe..
ingat kan kteorg je y smbut upe nye makcik munah da panggil kwn2 dorg y len!
MAKAIH!
last2 mak  gn makcik munah gak y kena masak mkann len copan umah makcik munah..
ble tiba besday mak uwh,blk skolah je aku gan kwn2 da gz ramai y dtg umah time uwh..
HAHA...

smpai sekarang aku terkilan sgt sbb tak dpt nak simpan gambar2 y kterong snap time besday uwh..
memory card hpone aku hilang...!!
tu laa firstime aku snap gambar sme2 gan arwah mak n arwh makcik munah...
KITA ORANG BERTIGA...
bukan senang tu...
tu laa kali pertama n terakhir...
tp semua gambar2 uwh da hilang..
mungkin takde rezeki kan...

lepas sorang sorang owg tdekat aku pegi...
MATI ITU PASTI..
aku pon tak tw sok lusa spe y akan tinggal kan aku utk selame2 nye
mungkin giliran aku lak...
tkde spe taw kan..
kte semua takleh lari dari mati.
:)

kpop maniac??kpop lover????salah kah????

da lme aku peram entry nie..
so skrg da tbe mse nye aku post kat blog akusince ramai kpoppers tgh wat rusuhan pasal kes smlm..*
salam readers...
hope korg semua still puasa penuh k..*para readers gurl just abaikan k ayat nie..!!!hahaha
alrite!!bbalik kpd tajuk entry aku pada kali,
"KPOP MANIAC?KPOP LOVER?SALAH KAH?"
haaaaa mesti de sesetengah readers ble nampk je title nie,dorg da merungut...
AISHHHH!!!!!bosan gler kot cte pasal kpop!!!!*ehh aku nye blog,ske ati aku laa nak wt entry pe pon
HAHAHAHAHAH*gelak kejam...
korg perasan tak y zaman skrg nie mkin rmai kot y ske kpop,but still de y bfikiran bruk pasal kpop..
dorg asyik ckp y dorg nie TAH PAPE...!!!
HELLO???????WUT U SAY???!!!!
artis kat malaysia seriously ag tah pape ok!!!!..GRRRRRRRRR!!!!!


antara reason why aku ske kpop :)
  • dorg boleh menyanyi smbil menari tnpe pancit!!
  • dorg berusaha dri kecik as a trainer smpai laa dorg debut sbg boyband or girl group
  • dorg tk bgantung sgt dgn paras rupa dorg y cute n gorjez uwh...*tp tk di nafikan de gak antara dorg y wt plastic surgery..
  • lagu2 dorg semua nye makne n BEST!!!
  • video music dorg very b'stlye n bukan nye wt dri bajet ciput2 cam artis MALAYSIA.
  • setiap music video dorg akan de translate eng&korea..,so dri situ aku lehh blajar laaa bahasa2 uwh.. :P
if nak di cte kan,memang byk pbezaan artis2 malaysia dgn artis/penyanyi dri korea nie..
tlampau byk !!!

spe y tak kenal gan boyband nie,SUPER JUNIOR.
pada asal nye,group nie de 13 ahli n skrg suda tinggal 10 orang ahli.
walaupon bilangan ahli group nie da bkurang,but still mampu btahan smpai skrg n tu laa y m'jd salah satu 'keistimewaan' bout group nie slain kemampuan dorg y memang DAEBAK,singing+dancing..

group 2PM nie memang tak asing ag bg kpop maniac y de kat luar uwh..
setiap lagu dorg memiliki gerak tari y agak sukar if nak di bandingkan gan group2 len.
n salah sorg dri ahli group nie jgak adalh warganegara THAILAND.
agak istimewa kan group nie??
nickhun oppa!!me love u^^

antara group y memiliki pelbagai konsep sepanjang dorg debut nie..
dorg boleh jd "moster'',dorg boleh jd sorg y man,but sometime dorg boleh jd "namja" y sgt CUTE!!!!!!!!!

    CNBLUE
    boyband y mbawa music indie.
    lagu2 y di nyanyi kan jauh beza gan lagu2 indie y de kat MALAYSIA
    lirik2 lagu CNBLUE lebihh makna n sedap didgr..
    dorg tak perlu m'nyanyi+menari cam group kpop len but ckup la sekadar mnyanyi+memain alat music dgn COOL nye^^

    BOYFRIEND
    antara boyband baru y paling mencerlah..!
    dorg memiliki paras rupa y chomey setanding gan bakat dorg y de..
    lagu2 dorg sgt SWEET+CUTE but sometime dorg mampu m'jd "NAMJA"
    y sgt COOL!!!!!!
    antara y paling istimewa bout group nie,haruslah bout 2 org ahli nye,
    the cutie TWINS
    kwangmin and youngmin^^

    kebanyakkan group kpop y de memiliki keistinewaan masing2 n itu laa y mbezakan dorg antara satu sama len..
    tak mcm kat malaysia,artis2 y de,semua nyanyi lagu y lebihh kurang sme..
    n paling SELENGE,de y nak tiru artis BARAT
    mls nak petik nme artis uwhh...LANTAK SITU KAT DIA!
    hahahahha....

    so,pada korg y agak anti kpop,aku bukan nak hasut korg o wut..
    but trust me,kpop ag bgus if nak di bandingkan gan lagu2 melayu y de..
    even aku kpop lover,aku still support artis malaysia y seriously bbakat cam STACY n FAIZAL TAHIR..
    dorg memang AWESOME^^
    tak semua artis malaysia teruk,tp ble sorg da wt @#$%^&,artis2 y len pon tkena laa tempias nye,tul tak ,korg??HOHO

    pape pon,,korg y punye citarase,korg pilih laa mne y tbaik!!
    huhu...
    aku juz sekadar nak share pendapat aku bout KPOP^^
    korg jgn wt rusuhan kat blog aku nie suda la..
    PEACE YOOO!!
    SELAMAT BERPUASA!!!

    *sepatut nye dari awal lagi aku post entry nie biar non kpoppers uwh taw skit pasal kpop idol nie...
    huh...

    kami kpoppers tak kan TERPISAH

    salam semua nye...
    since mlm td smpai la aku bgon tdo pagi td,marah aku still tak redha2...
    sbb pe aku mrh nie???
    HUH!!!


    HAAAAA!!!!!!!!!
    bapak besar kan pix group NU'EST gan VIXX aku kasi tayang kat entry nie..
    kalau spe y tgk SHOUT AWARDS kat 8tv mlm td sure korg taw n da tgk 2 group y daebak ni perform?
    n korg pon sure2 da taw y 2 group nie kne BOOOOO n kne baling SAMPAH??!
    ooohhhh my ........!
    ehhhh tlg laa weyh..
    kalau tak minat kpop pon tak yah nak malu kan owg smpai camtu sekali...
    y paling tak bleh blah since korg wat camtu da sah2 malu kan ngara MALAYSIA ...
    nampak sgt MALAYSIAN nie KURANG AJAR....
    ooohhhh myyy....!
    serius aku malu weyh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    smpai kat kat twitter pon da jadi trending taw tak!!!
    "https://twitter.com/search?q=%23MalaysiaSaySorryToVixxAndNuest&src=tren"
    haaaa tgk uwhh....!!
    aku pon de gak say sorry kat 2 group nie kat twitter...
    to  and  , because last night excident.. :'(



    bukan setakat kat twitter je y jadi trending,kat allkpop forum pon nek nem MALAYSIA!
    bapak laa pedih n makan dlm tgk td huh!!!

    *for non-kpoppers y da kutuk2 kpop n wat perangai cam palat malam td...,serius doe y korg semua nie tak taw erti BERSOPAN SANTUN...
    ni MALAYSIA...SATU MALAYSIA...!take note yee...
    soooo sad laa kat korg nie....
    parents tak ajar ea....????

    Monday, 15 October 2012

    I Wish^^

    *i wish can meet this budak 1 day!!
    ohh my jaejin^^
    salam semua nye^^
    skrg musim exam rite???hoho
    so camne??korg jawab dgn konfiden nye tak??hahaha..
    hari nie first day aku exam n alhamdulillah,aku ase aku da jwb gan ok..
    harap result pon ok laa kan..*bapak laaa konfident nye aku..nampk tak kat situ??!! :D

    ~i wish i can get excellent results...juz like what my abah want!
    hahahah....~ckp omputih ko mlm nie..!!

    da tlanjur ckp pasal "i wish" nie,aku nak share skit lagu feveret aku skrg....
    TARAAAAA!!!!!!
    lagu I WISH by FT ISLAND^^
    sgt2 best ok lagu nie...layan sat,nak???!!!


    hah??korg tak phm pe dorg nie nyanyi??uwhh tak nampak ea eng sub uwh??
    hahahah takpe!!!
    nie kat bwh da kasi selit sekali khas utk korg paham^^

    English Translation
    You’re so pretty, I want you
    You’re so nice, I want you
    I usually don’t look at girls
    but why am I acting this way, like a fool?
    Every single day, I only think of you
    Even when I close my eyes, I only think of you
    Each time I see you,
    my heart trembles and I can’t breathe
    Baby, I wish it was me, I wish it was so
    Lonely lonely oh my love
    I wish your love was me
    uh uh uh uh uh uh
    Baby, I wish it was me, I wish it was so
    Lonely lonely oh, love me
    I don’t wanna be alone anymore
    uh uh uh I love you
    Even when I’m meeting someone else, I only see you
    Even when I’m thinking about something else, I only see you
    Even when I see someone else, I have no interest
    Why am I acting this way, like a fool?
    I guess it’s love, I can’t catch a wink of sleep
    I guess I love you, I keep thinking of you
    When I meet you,
    I get happy like a kid
    Baby, I wish it was me, I wish it was so
    Lonely lonely oh my love
    I wish your love was me
    uh uh uh uh uh uh
    Baby, I wish it was me, I wish it was so
    Lonely lonely oh, love me
    I don’t wanna be alone anymore
    uh uh uh I love you
    I love you, love me, believe me, believe me
    I can do anything for you uh uh uh
    No matter how much you try to find someone special
    No matter how much you try to find someone like me,
    there won’t be anyone else
    Can you see my heart? Can you hear my heart?
    Please accept my pure love oh
    I’m here, waiting and waiting for you
    I only love you alone
    Baby, I wish it was you, I wish it was so
    Love me love me, oh look at me
    I wish my other half was you
    uh uh uh uh uh uh
    Baby, I wish it was you, I wish it was so
    Love me love me, oh I love you
    If it’s not you, I don’t wanna be in love
    uh uh uh I love you
    Baby, I wish it was me, I wish it was so
    Lonely lonely oh, love me
    I don’t wanna be alone anymore
    uh uh uh I love you
    so camne???best tak lagu nie??? :D

    Thursday, 11 October 2012

    sepantas mana korang menaip??

    assalamualaikum readers^^
    haaa mlm nie aku nak merepek pe lak kan ??
    hoho....dok aku belek2 koleksi gambar aku y semakin semak n menimbun dlm notebook aku y semakin tenat nie,ttbe ternampak laa kan satu gambar y wat aku tersenyum sorg2.... :)

    ok gambar nie aku snap gan best friend aku,ekin^^
    dia y tolong edit kan gambar nie..huhu..
    dah knape kan kterog dok pegang trofi bagai??
    hahah...actually baru2 nie aku de terpilih masok contest speed typing,
    alhamdulillah aku dapat number 2... :)

    ok ckup!!bukan tu motif utama aku wat entry nie ye...
    aku nak cte pasal sepantas mne korg menaip??
    aku slalu ingat pe y lecturer aku ckp b4 nie,
    semua owg boleh menaip tapi tak semua owg boleh menaip ikot cara y betul :)

    korg nak taw tak sepantas mne korg menaip???
    jum terjah web nie,http://10fastfingers.com
    korg boleh pilih bahasa ape y korg nak test...
    ehhhhh jap!!!!
    tapi b4 uwh,korg kne dlu taw kedudukan atau susunan jari y betul ble nak menaip...


    ag bagus kalau korg download kiran's typing tutor,
    korg boleh wat practise kat situ^^
    best taw... ^^
    ok pe tunggu ag,jum lahh try!!!!


    Sunday, 30 September 2012

    INFINITE nak datang LEGOLAND MALAYSIA??!!!!!


     flyingbacons  : "Infinite is going to Legoland to film an mv but the date is not confirmed. Around Nov-Jan.Legoland received email from Woollim

    salam readers....selamat pagi semua^^

    ehhhh!!!!!salahh laaaa...da pkul 12 lebih da nie...so tengah hari laa da kan..hehehe...*mianhae^^
    korg nampak tak tweet kat ats uwh?????





    OMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!betul ke INFINITE nak dtg malaysia??????!!!!!!!!!!!!!!
    lme jugak aku dgr desas desus y dorg nak dtg....
    tiap kali bukak TWITTER je,mesti bebudak nie dok ckp pasal INFINITE.....
    nak cye ke tak ea????tp ble aku tbce tweet y kat atas uwh,ttbe lak perasaan percaya uwhh membuak2!!!!
    alangkah indah nye kalau semua desass desus uwhhh menjadi KENYATAAN!!
    SOOOOOOOOOOOOOOOOO HEAVEN^^
    n alangkah indah nye dunia kalau dpt meet dorg kat LEGOLAND uwh!!ya ALLAH,bahagia nye aku^^




    dear oppas,can't wait laa mau meet oppa!!
    *mampu ke kau zyra?haha
    pape pon,tetap bangga meyh kalau INFINITE jd shoot MV kat LEGOLAND MALAYSIA!!
    waaa....sekurang2 nye dorg "nampak" kewujudan MALAYSIA nie.
    hehehe.....thats mean MALAYSIA da mkin GEMPAK!
    I LOVE MALAYSIA..
    *perghhh da cam nak sambut merdeka aku nie :D
    i love u too,INFINITE^^


    Tuesday, 4 September 2012

    THE VAMPIRES DIARIES

    assalamuualaikum ^^
    waaaaaa lme nye tak update pape kat blog nieh...!!!
    tkde idea lahh....agpon tkde hot story nak cte kat korg....LALALALALA...
    arinie lak,ttbe je ase nak update nlog nie....so ,gan pantas aku ckp notebook bruk+broadband nie cari materials nak sumbat dlm entry nie...


    btw,,,BEST kan title entry aku??hahahaha..ase cam gempak semacam je kan..!!!
    fine,aku always poyo ahaks!!
    korg mesti da pernah tgk cte nie kan???
    hukhukhuk!!!!aku nak ngaku y aku tk pernah tgk cte nie smpai habis..separuh jln je...
    then tak phm daa!!!
    so,sempena aku da bli handphone y baru*handphone lme kne curik!!!aku benci indon man!!!!
    dgn menggunakan khidmat "android" y sgt mesra alam uwh,
    aku pon install laa novel "THE VAMPIRES DIARIES" nie..
    byk lagi nie y aku tak bce..tiap kali de mse free je,
    aku mesti kuar kan handphone aku,then bukak lagu,terus sambung bce novel nie..!!!!
    watak2 dlm cte nie agak awesome gak la....
    ala2 cte TWILIGHT laa senang cte kan..
    ohhhh ye!!!!!!aku de gak istall novel "TWILIGHT"..!!!! ^^
    mission aku skrg nie,aku nak cpt2 abiskan bce novel TVD uwh,then bce TWILIGHT lak..
    btw,korg ske cte pe yahh????
    share laa gan aku...ne taw aku pon lehh join skaki ke hehehhe..

    Monday, 30 July 2012

    bulan ramadhan bulan utk bsabar:-)

    Bulan puasa,byk manfaat nye.,dan bulan puasa byk dugaan nye..
    Tpulang pada diri kita sme de kita bijak mengawal diri dan wt pilihan tbaik.
    Selamat bpuasa yaaa!!!!

    Published with Blogger-droid v2.0.6

    Sunday, 22 July 2012

    MAGIS MANIS COKLAT^^

    assalammualaikum u all !!! :D
    waaa happy semacam lak ko kan zyra...heheheh.....
    well,aku kan kanak2 ribena ,kne always hapy2 kan....
    btw gempak mak ngah tak title entry aku mlm nie??
    hehehehhehe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    actually mlm nie aku nak bgtw korg pasal novel grafik y aku ske bce skrg nie....


    *Jemputlah ke kedaiku... Segala hajatmu akan termakbul.
    Sebagai bayaran, sesuatu paling berharga dalam hidupmu akan aku ambil...
    Aikawa Shokora, sang suri pemilik toko Chocolat Noir. Apakah yang menanti pelanggan toko itu?Kisah suka duka penuh misteri!



    *Adakah kau mendambakan coklat yang mampu menunaikan segala permintaanmu? Tetapi sebagai bayarannya bukan sembarangan...

    Coklat yang dibikin Aikawa Shokora memiliki kuasa magis menunaikan permintaan sesiapa yang memakannya. Dialah pemilik toko bernama Chocolat Noir. Bagaimana Aikawa akan menghadapi musuhnya iaitu White Witch? Nikmatilah hidangan buku misteri siri ke-4!

    :P
    haaa mesti korg pon cam da tertarik nak bce novel grafik nie kan??aishh pnjg sgt laa nk sebut,sebut komik suda!!!HAHAHAA!!!
    slalu nye aku akn bli komik y b'unsur kan LOVE aka JIWANG!!
    tp ttarik lak nk try bce komik y jnis seram2 camnie..
    tp jgn wsau!!!!komik ni still de JIWANG2 laa^^
    if korg pon minat bce komik,try plak bce komik y nie...
    memang best taw...!!!!!!

    *cuba korg bayang kan if tul2 kdai coklat NOIR uwhh wujud???
    sanggup ke korg g sne n bli coklat uwh??
    waaaa....so angker!!!!!
     

    Saturday, 7 July 2012

    LED APPLE "RUN TO ME"????ohh thanks!!!!!

    ??????????????
    merepek apekah y sedang aku cuba lakukan ini???????????
    hahahhha whai sahabat2 ku sekalian alam di muka bumi nie!!*fine da mkin tak betul ke pe minah nie
    SHUT UP!!!
    jgn ngampuk!aku tak abis cte ag nie.HHAHAHAHHAA!!!




    dgn sgala bapak bangga nye y aku nak bgtw bahawa LED APPLE da comeback gan single tbaru
    ,RUN TO YOU^^
    auwwwww soooo sweet!!!!!
    see,dorg sanggup blari kat aku taw...HAKHAKHAK!!!..*fine,aku memang perasan lebih :D
    sekian lme aku tunggu comeback dri dorg,AKHIR NYE^^
    single tbaru nie very syokkkkkk!!!!LIKE IT SO MUCH LAAA OPPAS!!!!!
    ape pon tk blehh nie!!!hahahhahh!!!!
    custom dorg,hair style dorg,MV dorg,dance dorg...semua da berubahh!!AWESOME^^


    *see??betapa cute nye dance dorg !hahaha..jauh beza time single SADNESS dlu :D
    really ske laa single baru dorg nie..LALALALA...

    OHHH YEE!!!
    nak tnjuk skit laa kan spe buah ati aku dlm group LED APPLE nie^^
    *TO AMAR DANIEL,HANG TAK MAU JELLY NAH!!




    *oppa,u look so different laa dlm RUN TO YOU dgn SADNESS..
    hmpir2 tak kenal.OMO!!!!

    jum lyn MV RUN TO YOU jp??
    best kan lagu baru dorg???huhu... ^^
    hanbyul oppa,u target my heart then u shoot it..!!
    perrrghhhh!!!!how dare u!!!
    hahahaha...
    SARANGHAE
    i'm proud to be LEDA..
    FIGHTING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Tuesday, 3 July 2012

    kapal+kawan=FRIENDSHIP

    heyyyheyyyheyyy^^
    wndu laa nk talk2 kat blog tak chomey aku nie,hehe..
    ttbe teringin nak talk bout FRIENDSHIP :)


    semua owg de kwn,kan???aku pon...huhu..
    aku syg " MEREKA",tp aku tak pandai nak tunjuk kan..*k,tu memang mslh aku dri dlu :D
    owg ckp,dri 1 pix lehh mencerita kan byk pkara,tul ke??
    hmm korg tgk je la qoutes2 y de kat bwh nie....hope KORG PAHAM  perasaan aku :P







    tipu lah if dlm dok kte bkawan uwh,takde y bgdo2 arn..
    tu lumrah kot dlm hidup nie :D
    kdg2 uwh,ase leh handle je mslh uwh,kdg2 ase CANNOT GO!!
    ngeee....!!
    *k fine,sometime kte tpakse jujur rite? :]

    tkpe,selagi masing2 taw kslhn sndri,mslh uwhh lehh settel gan cpt je kot!! :D
    then,t kte lehh kwn cam bese balik!!hahahaha....!




    yey!!!happy ending^^

    Saturday, 30 June 2012

    baby HELLO AND GOODBYE :]



    assalammualaikum readers....
    cak!!!hoho....selang seminggu je baru nak nampk aku update blog ,kan??
    hooo lantak situ..! :P
    pe ke pelik title entry aku nie?
    hoho tkde pe sgt r arn...
    tu title single tbaru MYNAME,HELLO AND GOODBYE


    k,di sebabkan aku da lme tak update pasal kpop nie*WELL,I'M A KPOP MANIAC BEBEYH!!!
    so arinie aku nak bebel skit pasal lagu MYNAME nie ha.
    SERIUS smpai arinie aku still "demam" lagu HELLO AND GOODBYE!!!
    tiap2 ari mesti dgr lagu nie,tgk MV lagu nie..
    aishh da mcm ketagihh kot!!
    lagu nie....,aiyaaa!!!SO SAD la...
    1stime tgk MV ,airmata da meleleh..pape tah aku nie!!haha
    *AMAR DANIEL aka DAK MONTELL aku ckp aku nie tlebihh mnghayati MV uwh! :D
    biar ler...jelez letew^^
    OHHHH GOD!!!hampir2 tlpe lak aku!!HEHEHEHEHE......







    dlm MV nie,GUNWOO aku wtk utama!!!
    WALAWEYHHHH!!!!!aku sgt bhgia laa kan...LALALALA... ^^
    GUNWOO oppa,u look sooooo cool la...
    even rambut dia aku tak bpe ske sgt coz da panjang..hehehe...LANTAK SITU!
    pape pon,aku tetap ske gler100000000000000X lagu n MV nie!!!!
    GUNWOO OPPA,SARANGHAE!!!!!

    btw,kpd korg y tk pernah tgk ag MV lagu nie n y tk minat KPOP uwh,meyh laa jemput2 tgk MV y aku da SEDIAKAN DIBAWAH^^
    hehe




    CREDIT TO:my keluarga sakai iban,MISS KORG SESGT!!kte tak sempat nak celebrate MYNAME sme2 time dorg COMEBACK aritu...TEENTOP pon..hukhuk..sedihh tw.